Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Νέα / Ανακοινώσεις / Παρουσιάσεις

Ο μικρός Μακαρονομάχος στο Public Τσιμισκή

 

ΜΑΚΑΡΟΝΟΜΑΧΟΣ prosklisi

 

 

Τα μακαρόνια έβρασαν, η σάλτσα έδεσε, το τυρί τρίφτηκε και έτσι οι Εκδόσεις Παρισιάνου είναι έτοιμες να σερβίρουν στα ράφια του Public Τσιμισκή τον μικρό τους Μακαρονομάχο, το πρώτο παιδικό βιβλίο ζυμαρικών, ένα βιβλίο από άλλη πάστα!

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα ζυμαρικά και είστε μακαρονάδες, δεν έχετε παρά να μας επισκεφτείτε, να ξεφυλλίσετε τις λεκιασμένες από σάλτσα πέστο σελίδες αυτού του μακαρονοπαραμυθιού και να ταξιδέψουμε μαζί με τον Στέφανο, τον μικρό πάστα-σεφ, στον μαγικό κόσμο των ζωντανών ζυμαρικών.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:30, στην παρουσίαση του μικρού Μακαρονομάχου του Δημήτρη Ταουκίδη, στο Public Τσιμισκή.

Ααα... Και μια σημαντική πληροφορία για εσάς που θα τον διαβάσετε! Ξέρετε, θα είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε ζυμαρικά, χωρίς αυτά να σας παχαίνουν!

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο 

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα...
Εκδήλωση για την Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019

DSCN9439

 

Με αφορμή τα 70 χρόνια των Εκδόσεων Παρισιάνου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019 στον πολυχώρο της εταιρείας.

Η κυρία Μαργαρίτα Παπαηλιού Παρισιάνου ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

 

DSCN9387

 

DSCN9388

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος συνεργατών, ιατρών και φίλων, ενώ ο Θίασος Πλώρη των Εκδόσεων Παρισιάνου παρουσίασε δύο μικρά αποσπάσματα από τις παραστάσεις με τις οποίες περιοδεύει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, από τις παιδικές σειρές βιβλίων των Εκδόσεων «Ζωή και Μάθηση» και «Είμαι Γενναίος»

 

 DSCN9559

 

 

DSCN9404

 

Η κυρία Μάρθα Μεναχέμ συνόδευσε με τις καταπληκτικές της μελωδίες της την εκδήλωση, ενώ όλοι οι υπάλληλοι των Εκδόσεων Παρισιάνου, από το τυπογραφείο, τη διοίκηση αλλά και τα καταστήματα συμμετείχαν στη γιορτή, η οποία είχε τραγούδι, θέατρο, μπουφέ και δώρα έκπληξη.

 

DSCN9540

DSCN9462

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Ο Λύκος και το πολύχρωμο πανωφόρι στο Little Book

 

49517140 536503733501874 6250441604943839232 n

 

Μια υπέροχη παρουσίαση βιβλίου έλαβε χώρα το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 στο βιβλιοπωλείο Little Book στο Χαλάνδρι, όπου ο Θίασος Πλώρη των Εκδόσεων Παρισιάνου και οι ηθοποιοί Ιορδάνης Καλέσης και Μαρία Ορφανού ζωντάνεψαν τον υπέροχο ήρωα Βόλφι από την παιδική σειρά βιβλίων «Είμαι γενναίος» και δραματοποίησαν για μικρούς και μεγάλους απόσπασμα από το βιβλίο «Ο Λύκος και το πολύχρωμο πανωφόρι».

Η σειρά της Avril McDonald αποτελείται από πέντε βιβλία: «Ο Λύκος και το πολύχρωμο πανωφόρι», μια ιστορία για τη διαφορετικότητα· «Ο Λύκος δεν είναι καλεσμένος», μια ιστορία για τον αποκλεισμό και τη σημασία της αυτοπεποίθησης· «Ο Λύκος φοβάται το σκοτάδι» μια ιστορία για τα άγχη της παιδικής ηλικίας· «Ο λύκος και το δρακάκι», μια ιστορία για την κατάκτηση της εσωτερικής ηρεμίας και τέλος, «Ο παππούς Λύκος», μια ιστορία για την απώλεια, το πένθος και την αντιμετώπισή τους.

 

 

49656426 536505146835066 4280279650308980736 n Copy

 

Τα βιβλία έχουν μεταφραστεί από τον συγγραφέα Θεοδόση Βολκώφ και έχουν εικονογραφηθεί από την Tatiana Minina.

Τη μουσική και τα τραγούδια των παραστάσεων έχει γράψει και ερμηνεύει η Βίκυ Παπαηλιού.

Δείτε την παιδική σειρά, γραμμένη με μέτρο και ρίμες, κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας εδώ.

 

 

49398562 536504890168425 8559614721345454080 n

Διαβάστε περισσότερα...
Βράβευση κ. Δεμέτζου από την Ακαδημία Αθηνών

 

Webp.net resizeimage 2

 

Ο Καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος  μετά από επιστημονική εισήγηση από την Τάξη των Θετικών Επιστημών και με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών, βραβεύθηκε στην πανηγυρική συνεδρίαση στις 21-12-2018 στην μεγάλη αίθουσα τελετών της Ακαδημίας Αθηνών. Την βράβευση στον τιμώμενο Καθηγητή έκανε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκός, Αντώνιος Κουνάδης.

 

Το σκεπτικό της Ακαδημίας Αθηνών για την βράβευση του Καθηγητή ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας, Ακαδημαϊκό Βασίλειο Πετράτο στην πανηγυρική της συνεδρίαση και είναι το παρακάτω.

 

«Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών απονέμεται στον Καθηγητή της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανο-Τεχνολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Κωνσταντίνο Ν. Δεμέτζο, για το επιστημονικό του έργο «Pharmaceutical Nanotechnology. Fundamentals and Practical Applications; Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές». Το έργο του τιμώμενου έχει την αρετή του νέου και πρωτοτύπου και παρέχει διεπιστημονικές προσεγγίσεις που αφορούν τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων νανοσυστημάτων μεταφοράς φαρμάκων και θεραπευτικών βιομορίων για την θεραπεία των νόσων».

 

Ο καθηγητής κ. Δεμέτζος πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο του Φαρμακευτική Νανοτεχνολογία: Βασικές Αρχές και Πρακτικές Εφαρμογές από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, ενώ έχει επίσης επιμεληθεί για τον εκδοτικό μας οίκο και τα ακόλουθα βιβλία: Φαρμακευτική Τεχνολογία – Μεταφορά και Στοχευμένη Δράση Φαρμάκων: FASTtrack , Φαρμακευτική Τεχνολογία Ι και Φυσική Φαρμακευτική: FASTtrack.

 

Συγχαρητήρια!

 

  Demetzos

 

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του  Καθηγητή Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΜΕΤΖΟΣ NEW

 

www.demetzoslab.gr

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 2018

 

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1983) και ανακηρύχθηκε διδάκτορας των φαρμακευτικών επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1990. Οι μετεκπαιδεύσεις του αφορούσαν ερευνητική δραστηριότητα στην χημεία των φυσικών προϊόντων και στην νανοτεχνολογία στον τομέα της υγείας σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής Το επιστημονικό και διδακτικό έργο του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου, αφορά στην έρευνα και διδασκαλία  καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων με έμφαση στα νανοτεχνολογικά συστήματα μεταφοράς φαρμακομορίων (nanotechnology of drug delivery nanosystems). Η πρωτοτυπία της έρευνας του εκτός των δημοσιεύσεων και των ανακοινώσεων σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, αντίστοιχα, οδήγησε στην απονομή Διεθνών αλλά και Εθνικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με κύριο αντικείμενο νανοτεχνολογικά φάρμακα κατά του καρκίνου. Το ερευνητικό του έργο , έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Ο συνολικός αριθμός των δημοσιεύσεων σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά είναι μεγαλύτερος από 240, ενώ οι ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια υπερβαίνουν τις 400. Έχει βραβευθεί, αλλά και με τους συνεργάτες του, σε επιστημονικά συνέδρια και έχουν βραβευθεί τα βιβλία του ( μονογραφίες )  που αφορούν στην φαρμακευτική νανοτεχνολογία. Συμμετέχει ως μέλος Οργανωτικών Επιτροπών αλλά και ως Πρόεδρος Διεθνών και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Συνεδρίων, ενώ είναι αξιολογητής σε πολλές επιτροπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετοχή ως κριτής επιστημονικών εργασιών σε περισσότερα από 40 επιστημονικά περιοδικά . Είναι Διευθυντής του εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Νανοτεχνολογίας  Αν. Διευθυντής και συν-ιδρυτής του ξενόγλωσσου ΔΜΠΣ ‘Nanomedicine’ και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών επιστημών (2014-2016). Εκτός των μονογραφιών του, έχει συμμετάσχει στην μετάφραση και έχει επιμεληθεί τρία (3) διεθνή επιστημονικά συγγράμματα τα οποία δίνονται ως διδακτικά συγγράμματα στους φοιτητές των Πανεπιστημίων της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρουσίαση βιβλίου κ. Μανώλη Σαλαμαλέκη «Τα λόγια της Γέννας» στη Στοά του Βιβλίου

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/12 στη Στοά του Βιβλίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Σαλαμαλέκη «Λόγια της Γέννας».

 

SALAMALEKHS

 

Τα Λόγια της Γέννας, το τρίτο λογοτεχνικό πόνημα του ομότιμου καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μανώλη Σαλαμαλέκη, αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων με βασικό ήρωα τον νεαρό γυναικολόγο-μαιευτήρα Δημήτρη Σταμούλη.

 

DSCN9032

 

Για το βιβλίο μίλησαν οι κυρίες Γεωργία Κωστοπαναγιώτου, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας ΕΚΠΑ, Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, και Ελένη Αλεξίου, προϊσταμένη Μαία, καθώς και ο κ. Γιάννης Γραμματικάκης, επιμελητής Α’ ΕΣΥ, μαιευτήρας-γυναικολόγος.

 

DSCN9070

 

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην εκδήλωση του κ. Σαλαμαλέκη, επιστημονικού διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής «Γαία» του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανάμεσα τους και οι κύριοι Δημήτρης Κασσάνος και Νικόλαος Παπαντωνίου, διακεκριμένοι καθηγητές Mαιευτικής και Γυναικολογίας.

 

DSCN9078

 

Μία πολύ συγκινητική έκπληξη επεφύλασσε η Διοίκηση  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν», όταν ανακοίνωσαν στον ιδρυτή της  Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα κ. Σαλαμαλέκη  την ονοματοδοσία της αίθουσας εκπαίδευσης προς τιμήν του.

 

DSCN9052

Διαβάστε περισσότερα...
Ο Θίασος «Πλώρη» των Εκδόσεων Παρισιάνου στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

-Κυρία Φωτούλα, μπερδεύομαι όταν μού λένε δεξί κι αριστερό. Κάνω συνέχεια λάθη και δεν καταλαβαίνω καλά αυτά που διαβάζω. Είπαν στη μαμά και τον μπαμπά μου ότι έχω δυσλεξία.

-Και γι’ αυτό στεναχωριέσαι; Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν δυσλεξία; Σπουδαίοι άνθρωποι με δυσκολίες στη γραφή και στην ανάγνωση. Και πρώτος-πρώτος… ποιος λες;

-Ποιος;

-Ο Γουωλτ Ντίσνεϋ, ο δημιουργός του Μίκυ Μάους, του Ντόναλντ, του Γκούφη, της Νταίζη… Δεν είναι υπέροχοι αυτοί οι ήρωες; Τους οραματίστηκε ο Ντίσνεϋ, που επίσης μπέρδευε γράμματα και αριθμούς και δυσκολευόταν να διαβάσει. Αλλά και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο παραμυθάς! Κι ο περίφημος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο. Προσέφεραν τόσα πολλά και έμειναν στην ιστορία. Κι ας είχαν δυσλεξία. Κι εσύ μπορείς να πετύχεις και να γίνεις ξεχωριστή. Αρκεί να επιμείνεις και να δουλέψεις. Να πιστέψεις ότι μπορείς και θα τα καταφέρεις!

 DSCN9009

 

Ο Θίασος «Πλώρη» των Εκδόσεων Παρισιάνου δραματοποιεί τη σειρά «Ζωή και Μάθηση» και περιοδεύει σε σχολεία της Αττικής και όχι μόνο με τη θεατρική παράσταση «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει».

Η παιδική αυτή σειρά βιβλίων, σε επιμέλεια της Ελένης Λαζαράτου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Παιδοψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματεύεται με πρωτότυπο τρόπο, χιούμορ και φαντασία,  ζητήματα όπως τη δυσλεξία, την υπερκινητικότητα, την κώφωση, τη σύγκρουση με τον κόσμο των ενηλίκων, τις δυσκολίες ένταξης σε ένα καινούργιο σχολικό περιβάλλον, τη γεροντική άνοια ενός αγαπημένου προσώπου και άλλα.

Τα κείμενα είναι της Τόνιας Μασουρίδου και του Ιορδάνη Καλέση, ο οποίος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση που περιλαμβάνει δύο ηθοποιούς και έξι κούκλες. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Σούλης Λιάκος.

 

DSCN8985

 

Την Τρίτη 11/12/18, ο θίασος «Πλώρη» επισκέφτηκε το 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, όπου δεκάδες παιδάκια έμαθαν μέσα από τις περιπέτειες της νεράιδας Φωτούλας και του μικρού Γιαννάκη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται, με αγάπη και υπομονή. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χορέψουν, να παίξουν και να πάρουν ξεχωριστά δώρα από τη νεράιδα δασκάλα!

 

DSCN8968

 

Επικοινωνήστε με το 210-2815902 για να κλείσετε κι εσείς τη μοναδική αυτή παράσταση σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

 

Διαβάστε περισσότερα...