Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Νέα / Ανακοινώσεις / Παρουσιάσεις

Ο Θίασος «Πλώρη» των Εκδόσεων Παρισιάνου στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

-Κυρία Φωτούλα, μπερδεύομαι όταν μού λένε δεξί κι αριστερό. Κάνω συνέχεια λάθη και δεν καταλαβαίνω καλά αυτά που διαβάζω. Είπαν στη μαμά και τον μπαμπά μου ότι έχω δυσλεξία.

-Και γι’ αυτό στεναχωριέσαι; Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν δυσλεξία; Σπουδαίοι άνθρωποι με δυσκολίες στη γραφή και στην ανάγνωση. Και πρώτος-πρώτος… ποιος λες;

-Ποιος;

-Ο Γουωλτ Ντίσνεϋ, ο δημιουργός του Μίκυ Μάους, του Ντόναλντ, του Γκούφη, της Νταίζη… Δεν είναι υπέροχοι αυτοί οι ήρωες; Τους οραματίστηκε ο Ντίσνεϋ, που επίσης μπέρδευε γράμματα και αριθμούς και δυσκολευόταν να διαβάσει. Αλλά και ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο παραμυθάς! Κι ο περίφημος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο. Προσέφεραν τόσα πολλά και έμειναν στην ιστορία. Κι ας είχαν δυσλεξία. Κι εσύ μπορείς να πετύχεις και να γίνεις ξεχωριστή. Αρκεί να επιμείνεις και να δουλέψεις. Να πιστέψεις ότι μπορείς και θα τα καταφέρεις!

 DSCN9009

 

Ο Θίασος «Πλώρη» των Εκδόσεων Παρισιάνου δραματοποιεί τη σειρά «Ζωή και Μάθηση» και περιοδεύει σε σχολεία της Αττικής και όχι μόνο με τη θεατρική παράσταση «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει».

Η παιδική αυτή σειρά βιβλίων, σε επιμέλεια της Ελένης Λαζαράτου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Παιδοψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματεύεται με πρωτότυπο τρόπο, χιούμορ και φαντασία,  ζητήματα όπως τη δυσλεξία, την υπερκινητικότητα, την κώφωση, τη σύγκρουση με τον κόσμο των ενηλίκων, τις δυσκολίες ένταξης σε ένα καινούργιο σχολικό περιβάλλον, τη γεροντική άνοια ενός αγαπημένου προσώπου και άλλα.

Τα κείμενα είναι της Τόνιας Μασουρίδου και του Ιορδάνη Καλέση, ο οποίος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση που περιλαμβάνει δύο ηθοποιούς και έξι κούκλες. Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Σούλης Λιάκος.

 

DSCN8985

 

Την Τρίτη 11/12/18, ο θίασος «Πλώρη» επισκέφτηκε το 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, όπου δεκάδες παιδάκια έμαθαν μέσα από τις περιπέτειες της νεράιδας Φωτούλας και του μικρού Γιαννάκη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται, με αγάπη και υπομονή. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χορέψουν, να παίξουν και να πάρουν ξεχωριστά δώρα από τη νεράιδα δασκάλα!

 

DSCN8968

 

Επικοινωνήστε με το 210-2815902 για να κλείσετε κι εσείς τη μοναδική αυτή παράσταση σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

 

Share this post