Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Νέα / Ανακοινώσεις / Παρουσιάσεις

Θεατρικό έργο με κούκλες από το θίασο «Πλώρη» για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Θεατρικό έργο με κούκλες από το θίασο «Πλώρη» για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (10/5/17) και στον Πολυχώρο των Εκδόσεων Παρισιάνου (12/5/17 και 13/5/17) από τον θίασο «Πλώρη» το θεατρικό έργο με κούκλες «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει», το οποίο βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Ζωή και Μάθηση».

Στην παράσταση, η μουσική του Νίκου Ζιώγαλα και του Σούλη Διάκου συναντά τα κείμενα της Τόνιας Μασουρίδου και τη σκηνοθετική ματιά του Ιορδάνη Καλέση, δημιουργώντας έναν μαγικό κόσμο, ιδωμένο μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, είδαν να ξεδιπλώνονται πέντε συναρπαστικές ιστορίες με θέμα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και ζητήματα που συνδέονται με το οικογενειακό, το σχολικό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

 

Χάρη στη βοήθεια της Φωτούλας, την οποία υποδύθηκε η ηθοποιός Ναταλία Μαργωμένου, μιας δασκάλας-νεράιδας που σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς όλου του κόσμου, οι ήρωες των ιστοριών καταφέρνουν να υπερβούν τις δυσκολίες τους και να δομήσουν υγιείς και ισχυρές προσωπικότητες.

Η Σοφία, ο Λουκάς, ο Δημητράκης, ο Παύλος και η Αννούλα είναι οι πέντε κούκλες που ζωντάνεψαν στη σκηνή, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους, και έστειλαν ένα σαφές και εύληπτο μήνυμα: σχεδόν τίποτα, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένα ισχυρό υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αρμονική ανάπτυξη των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, που έχει έντονα διαδραστικό χαρακτήρα, παιδιά και γονείς έπαιξαν και χόρεψαν με τους ηθοποιούς και τις κούκλες, ενώ μετά το πέρας της φωτογραφήθηκαν μαζί τους, ξεφύλλισαν τα βιβλία της σειράς «Ζωή και Μάθηση», καθώς και άλλα βιβλία για παιδιά των Εκδόσεων Παρισιάνου.

Share this post