Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Νέα / Ανακοινώσεις / Παρουσιάσεις

Παρουσίαση σειράς βιβλίων «Προσέχω τον εαυτό μου » στον Ιανό

 

Με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο παιδικό στέκι του «Ιανού», δεκάδες παιδάκια υποδέχτηκαν δύο από τους τέσσερις μικρούς Δασούληδες

Αξιολάτρευτα και μικροσκοπικά πλασματάκια που ζουν στο δάσος, η Ιόλη και ο Μάριος, έπαιξαν και ζωγράφισαν με τα παιδιά, μίλησαν για τις περιπέτειές τους στο δάσος, και όλοι μαζί χόρεψαν και τραγούδησαν! 

Μέσα από τις υπέροχες εμπειρίες τους, μίλησαν για το πώς να προσέχουμε τον εαυτό μας μέσα από τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή και την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής.

Η σειρά Προσέχω τον εαυτό μου των A. Cabrera και M. Curto απαρτίζεται από τα ακόλουθα τέσσερα μικρά βιβλία και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας:

 


Η σειρά Προσέχω τον εαυτό μου   έχει στόχο, μέσα από εύπεπτες και διασκεδαστικές ιστορίες που ζωντανεύουν χάρη στη ζωηρή εικονογράφηση, να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της υγείας και να συνδυάσει την εκμάθηση με το δημιουργικό παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Βοηθά τα παιδιά να εντάξουν τις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά τους με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό. 

Ευχαριστούμε θερμά τους ηθοποιούς Ιορδάνη Καλέση, από τον θίασο «Πλώρη» των Εκδόσεων Παρισιάνου, και Μαρία Ορφανού.

 

DSCN7824

DSCN7796

DSCN7778DSCN7715

Διαβάστε περισσότερα...
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2018: Θηλασμός, θεμέλιο ζωής

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε νεογέννητου.

 

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε επαρκή διατροφή. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπογραμμίζει τη βασική ανάγκη της σωστής διατροφής και διασαφηνίζει την υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώνει με τον εγκυρότερο τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και να εξασφαλίζει στις μητέρες κατάλληλη περίθαλψη πριν και μετά τον θηλασμό.

- Ο μητρικός θηλασμός είναι μέρος των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διατροφή και στην υγεία.

- Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για τα βρέφη. Είναι συνέχεια της διατροφής και προστασίας που λάμβανε το μωρό μέσω του ομφάλιου λώρου. Παρέχει θρεπτικά ισορροπημένη διατροφή και έχει την ίδια δράση με τον εμβολιασμό, μειώνοντας τις πιθανότητες προσβολής από ορισμένες ασθένειες.

- Η πράξη του θηλασμού είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της σωστής παιδικής φροντίδας, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

- Ο θηλασμός προστατεύει το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από τον καρκίνο του στήθους ή των ωοθηκών, της αναιμίας από σιδηροπενία και την οστεοπόρωση.

Τα πλεονεκτήματά του είναι αναρίθμητα, μερικά εκ των οποίων τα ακόλουθα:

  • Μειωμένη πιθανότητα καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου
  • Ιδιαίτερα εύπεπτο, το μητρικό γάλα χωνεύεται από το μωρό σε 2-3 ώρες
  • Ο θηλασμός ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε τροφή και υγρά
  • Σημαντικά λιγότερες γαστρεντερικές διαταραχές
  • Θερμοκρασία τροφής πάντα σωστή και σταθερή
  • Αντισώματα ενάντια στις κυριότερες λοιμώδεις νόσους
  • Συναισθηματικό δέσιμο μητέρας-παιδιού
  • Μειώνει τις πιθανότητες αλλεργιών όπως άσθμα και έκζεμα
  • Οικονομικός, δεν κοστίζει
  • Σημαντική αύξηση του δείκτη νοημοσύνης του παιδιού

Πώς ξεκίνησε η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το 1990, στη Συνάντηση Κορυφής για τα Παιδιά, οι εκπρόσωποι όλων των κρατών του κόσμου δεσμεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην τάση να αποφεύγεται ο μητρικός θηλασμός και να υποκαθίσταται από το βρεφικό γάλα του εμπορίου. Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού μέσα στον Αύγουστο, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου από το 1996.

Οι Εκδόσεις Παρισιάνου προτείνουν το Εγχειρίδιο για τον Μητρικό ΘηλασμόMια τέλεια πηγή αναφορικά με μια ποικιλία από καταστάσεις που απαντώνται πολύ συχνά από όλους όσοι εργάζονται μαζί με τις θηλάζουσες μητέρες και τα μωρά τους. Οργανωμένο βάσει περιπτώσεων που ο πάροχος υγείας θα συναντήσει, βοηθά τους επαγγελματίες να επιλύσουν με ταχύτητα προκλήσεις-κλειδιά, όπως τα βρέφη που δεν παίρνουν βάρος αρκετά γρήγορα, οι μητέρες με πληγές στις θηλές και τα βασικά προβλήματα στην απομύζηση. Οι στατιστικοί πίνακες γρήγορης αναφοράς, οι αλγόριθμοι και τα διαγράμματα βοηθούν τον πάροχο φροντίδας να καθορίσει ταχύτατα αν η κατάσταση έχει εκτιμηθεί ορθώς.

Καθώς έχει σχεδιαστεί προς χρήση από ένα ευρύ διεπιστημονικό πεδίο παρόχων φροντίδας, το Εγχειρίδιο για τον Μητρικό Θηλασμό (Β’ έκδοση) περιέχει ενημερωμένες αναφορές, νέες στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων που βασίζονται σε τεκμήρια και παραρτήματα ιδιαιτέρως φιλικά προς τον αναγνώστη.

 

 

Μητρικός Θηλασμός

Διαβάστε περισσότερα...
Ειδικές Προσφορές από τις Εκδόσεις Παρισιάνου

Δύο μοναδικές ειδικές προσφορές από τις Εκδόσεις Παρισιάνου για φοιτητές Ιατρικής και όχι μόνο. 

 

Sobotta: Άτλας Ανατομικής του Ανθρώπου (23η έκδοση)

 

H 23η έκδοση επικεντρώνεται στη σημασία των εξετάσεων. Εκατοντάδες εικόνες και πίνακες για κατανόηση των ανατομικών σχηματισμών, κλινικά παραδείγματα, γρήγορη επισκόπηση, λίστα ελέγχου που συνοψίζει θέματα εξετάσεων. Ο Άτλας Ανατομικής του Ανθρώπου του Sobotta αποτελεί απαραίτητο σύμβουλο όχι μόνο για φοιτητές αλλά και για γιατρούς.

Μη χάσετε την ειδική προσφορά μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Από 130, στα 90 ευρώ !

 

 

Sobotta

 

 

Lippincott Φαρμακολογία (6η έκδοση)

 

Ιδανική και ταχεία ανασκόπηση της ύλης και αφομοίωση των πολύπλοκων πληροφοριών. Με νέα κεφάλαια, πάνω από 380 ερωτήσεις μελέτης και εκατοντάδες έγχρωμες εικονογραφήσεις και σχολιασμό.

 

Ειδική έκπτωση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η 6η έκδοση της Φαρμακολογίας Lippincott σε ειδική προσφορά μέχρι 31/12 στα 80 ευρώ!

 

 

Harvey

Διαβάστε περισσότερα...
Παρουσίαση σειράς βιβλίων «Προσέχω τον εαυτό μου» στον Ιανό, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 11.

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 11:00 οι Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. και ο Παιδικός ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τη σειρά βιβλίων των Aleix Cabrera και Rosa M. Curto, «Προσέχω τον εαυτό μου»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω

___

Ελάτε να γνωρίσουμε τους Δασούληδες, τέσσερα αξιολάτρευτα και μικροσκοπικά πλασματάκια που ζουν μέσα στο δάσος μαζί με τα υπόλοιπα ζώα, και παράλληλα να μάθουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας, μέσω της γυμναστικής, της σωστής διατροφής και της τήρησης των βασικών κανόνων υγιεινής. 

Θα ζωγραφίσουμε, θα διασκεδάσουμε, θα χορέψουμε και κυρίως θα έχουμε τη χαρά να παίξουν μαζί μας και να μας διηγηθούν τις ιστορίες τους δύο από την παρέα των Δασούληδων, ο Άρης και η Ιόλη! 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αργυρώ Μουστάκα Βρεττού από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, ενώ τους Δασούληδες θα υποδυθούν οι ηθοποιοί Ιορδάνης Καλέσης και Μαρία Ορφανού.

Η παρουσίαση, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 4 ετών και άνω, θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

*Λίγα λόγια για τη σειρά*

Απαρτίζεται από τέσσερα μικρά βιβλία και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στόχο έχει, μέσα από εύπεπτες και διασκεδαστικές ιστορίες που ζωντανεύουν χάρη στη ζωηρή εικονογράφηση, να φέρει τα μικρά παιδιά σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της υγείας και να συνδυάσει την εκμάθηση και την τήρηση ορισμένων βασικών κανόνων υγιεινής με το δημιουργικό παιχνίδι και την ψυχαγωγία.
Κάθε βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. 

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά παρακολουθούν τις περιπέτειες των Δασούληδων μέσα στο δάσος και βλέπουν το πώς αυτοί αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της υγείας. 

Στο δεύτερο εξηγούνται ορισμένες θεμελιώδεις έννοιες και στο τρίτο παρατίθενται ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία. Τα δύο τελευταία μέρη στόχο έχουν να παράσχουν στους γονείς τις πληροφορίες που μπορούν να τους βοηθήσουν κατά τη συζήτηση με τα παιδιά τους πάνω στο θέμα που πραγματεύεται κάθε βιβλίο.

Η σειρά «Προσέχω τον εαυτό μου» βοηθά τα παιδιά να εντάξουν τις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά τους με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό.

Link Βιβλίων:

 

Link Εκδήλωσης:

         https://www.facebook.com/events/754397731569456/permalink/754399888235907/

 ΠρόσκλησηΔασούληδες Ιανόςrsz

Διαβάστε περισσότερα...
Παράσταση "Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει" στο 2ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καισαριανής

Στο 2ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καισαριανής πραγματοποιήθηκε η παιδική θεατρική παράσταση «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει» την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Περισσότερα από τριάντα παιδιά απόλαυσαν το θεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Ζωή και Μάθηση». Η εν λόγω σειρά πραγματεύεται θέματα όπως η δυσλεξία, η υπερκινητικότητα, η κώφωση, η σύγκρουση με τον κόσμο των ενηλίκων, οι δυσκολίες ένταξης σε ένα καινούργιο σχολικό περιβάλλον, η γεροντική άνοια ενός αγαπημένου προσώπου, με άκρως πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Σε μουσική Νίκου Ζιώγαλα και Σούλη Λιάκου, στίχους της Τόνιας Μασουρίδου, σε νέα διασκευή και σκηνοθεσία από τον Ιορδάνη Καλέση, ο θίασος Πλώρη των Εκδόσεων Παρισιάνου δημιουργεί έναν μαγικό κόσμο ιδωμένο μέσα από τα μάτια των παιδιών. Ο θίασος περιοδεύει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά για δεύτερη χρονιά. 

 

 

 fvtoula.

 

DSCN7661 1

DSCN7639

Διαβάστε περισσότερα...
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Π. Σταματόπουλου "Υπεράνω Υποψίας Πρωταθλητές με καρδιολογικά προβλήματα" στη Στοά Βιβλίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα κ. Πάνου Σταματόπουλου "Υπεράνω Υποψίας Πρωταθλητές με καρδιολογικά προβλήματα"στη Στοά του Βιβλίου, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 19.30.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κυρία Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος της "Καθημερινής". Ομιλητές ήταν ο κ. Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής παιδιατρικής, η κα Κλημεντίνη Καραγεωργίου, νευρολόγος διευθύντρια Ν.Ι,ο κ. Παντελής Νικολάου, ορθοπαιδικός - πρώην ποδοσφαιριστής, ο κ. Αιμίλιος Παπαθανασίου, πρωταθλητής ιστιοπλόος, ο κ. Γιασεμής Γκουζέλης, κωπηλάτης (παγκόσμιο Γαλλίας), ο κύριοι Γιάννης Τζούστας, Ανδρέας Μπόμης, δημοσιογράφοι στο "ΒΗΜΑ" και ο κ. Κυριάκος Θωμαϊδης, δημοσιογράφος στον "ΣΚΑΪ".

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας!

Δείτε το βιβλίο εδώ.

DSCN7358

DSCN7346

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...