Εξιλέωση

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Νήλ Λαμπιούτ
ISBN:
978-960-394-504-8
Διαστάσεις:
14Χ21
Σελίδες:
96
Έτος έκδοσης:
2008
Κατηγορία προϊόντος: Θέατρο
Τιμή πώλησης 12 €
  • 0 Review

Περιγραφή

«Δεν υπάρχει θεατρικός συγγραφέας στον πλανήτη σήμερα που να γράφει καλύτερα από τον Neil LaBute… Η εξιλέωση είναι … το έργο ενός μεγάλου καλλιτέχνη».

John Lahr, The New Yorker

«Αν και τοποθετείται στο κρύο, γκρίζο φως του πρωινού σε ένα ρετιρέ στο κέντρο της πόλης με αναπόφευκτη θέα του κενού που άφησαν οι δίδυμοι πύργοι, η Εξιλέωση στην πραγματικότητα «συμβαίνει» σε μια από αυτές τις πυρετώδεις νύχτες της ψυχής κατά τις οποίες άνδρες και γυναίκες εμπλέκονται σε μία βίαιη σεξουαλική μάχη, όπως στον Χορό του θανάτου του Στρίντμπεργκ και στο Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ».

Ben Brantley, The New York Times

«[Ένα] δυνατό δράμα… Ο LaBute δείχνει τη δεξιοτεχνία ενός πραγματικά μεγάλου καλλιτέχνη οδηγώντας μας μέσα από τους υφάλους και τις ξέρες μιας ναρκοθετημένης σχέσης».

Donald Lyons, New York Post

«Ο LaBute [είναι] το σκοτεινό και λαμπερό αστέρι της ηθικότητας στο θέατρο και στην παραγωγή ταινιών».

Linda Winer, Newsday

«Ένα μηδενιστικό και ωστόσο ωμά ειλικρινές έργο… σύνθετο και ακατανόητο όσο τα ανθρώπινα κίνητρα… Η εξιλέωση στοιχειώνει».

David A. Rosenberg, Backstage

«Ο LaBute… κρατά έναν ανηλεή καθρέφτη των εαυτών μας. Μπορεί να μην μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι – αν μη τι άλλο σε κάποια σκοτεινή γωνιά των ψυχών μας – είναι εκεί».

Jacques Le Sourd, The Journal News

«Σοφά ο Λαμπιούτ αποφεύγει οποιαδήποτε μνεία στις έτσι κι αλλιώς αδιευκρίνιστες αιτίες της πτώσης των πύργων, κι αυτή του η παρασιώπηση δεν είναι χωρίς, έστω υπόγειο, πολιτικό νόημα. Τους χρησιμοποιεί περισσότερο σαν άτρωτο σύμβολο που μπορεί, υπό ορισμένους ακραίους όρους, να καταρριφθεί, σε αντίθεση με τον μικροαστικό θεσμό, ακλόνητον, τουλάχιστον στην Αμερική, παρά τα σαθρά θεμέλιά του. Ο απατεώνας επιβραβεύεται για τον εκ προθέσεως σχεδιασμό, κατά τον οποίο η δειλή φυγή ισοδυναμεί με αισχρή νίκη. Η αρετή του Λαμπιούτ, πέρα από το ιδεολογικό μέρος, είναι πως μας παρουσίασε τα αναπόδραστο με τη μορφή του τυχαί