Και τα Τζιτζίκια ακόμα Τραγουδάνε: Μεγαλώνοντας στην Αθήνα της Κατοχής

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
ISBN:
978-960-583-136-3
Διαστάσεις:
13X19,5
Σελίδες:
672
Έτος έκδοσης:
2016
Κατηγορία προϊόντος: Κοινωνικά, Λογοτεχνία
Τιμή πώλησης 16 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930, ο μικρός Αλκίνοος μεγαλώνει στην Αθήνα, ανάμεσα σε καρναβάλια, κομφετί και σερπαντίνες, κάτω από τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Τον Οκτώβριο του 1940, ο Μουσολίνι απαιτεί να περάσουν τα στρατεύματά του μέσα από την Ελλάδα. Ο Μεταξάς λέει «Όχι» και η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο. Οι Έλληνες νικούν και οι Ιταλοί οπισθοχωρούν. Βλέποντας τον σύμμαχό του στον Άξονα να ταπεινώνεται, ο Χίτλερ εισβάλλει στην Ελλάδα.

Η ονειρεμένη ζωή του Αλκίνοου μετατρέπεται σ’ έναν κόσμο βάναυσης κατοχής, λιμού κι εκτελέσεων. Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού καθώς μεγαλώνει, του ειδυλλίου του με τον εχθρό – ένα κορίτσι από τη Γερμανία, μια Κίρκη με βιολετιά μάτια. Είναι η ιστορία πραγμάτων που δεν είναι αυτό που φαίνονται. Τολμηρά εγχειρήματα κάτω από τη μύτη της Γκεστάπο, ηρωισμός, πανουργία και σοφία, αντάξια της Οδύσσειας… και η επακόλουθη τραγωδία. Ένας αρχαιοελληνικός κόσμος πάθους και ευγένειας γεννιέται και αναβιώνει..

Το Και τα τζιτζίκια ακόμα τραγουδάνε είναι η ιστορία της ψυχωμένης ζωής ενός αγοριού μέσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο σκοτάδι και διάχυτο θάνατο. Είναι ένα μυθιστόρημα που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Αθήνα της ναζιστικής κατοχής, σμίγοντας την ιστορία της Ελλάδας εκείνης της εποχής με τον εφηβικό έρωτα, το πάθος και την ίντριγκα.