Η Γλώσσα της Γης: Μια Λογοτεχνική Ανθολογία (2η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
FRANK H.T. RHODES, RICHARD O. STONE, BRUCE D. MALAMUD
Επιμέλεια:
Δ. Παπαγρηγοράκη
ISBN:
978-960-394-939-8
Διαστάσεις:
16Χ23
Σελίδες:
470
Έτος έκδοσης:
2013
Κατηγορία προϊόντος: Κοινωνικά, Λογοτεχνία
Τιμή πώλησης 18 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Η πολύπλοκη σχέση του ανθρώπου με τον πλανήτη Γη διερευνάται στη νέα έκδοση της ανθολογίας-ορόσημου, Η γλώσσα της Γης. Αυτό το βιβλίο προσφέρει ένα πορτραίτο του πλανήτη έτσι όπως το έζησαν όχι μόνο επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες, αεροπόροι, ποιητές, φιλόσοφοι, μυθιστοριογράφοι, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι. Φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα στους αιώνες, καλύπτοντας διάστημα 2.500 χρόνων.
Συγχρόνως, Η γλώσσα της Γης καθρεφτίζει την εκπληκτική ποικιλία του πλανήτη, από τα ορυχεία και τις υγρές σπηλιές μέχρι τις ερήμους ψηλά στις Άνδεις, το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής, ακόμη και την επιφάνεια της σελήνης. Αυτή η περιεκτική προσέγγιση γεφυρώνει το κενό μεταξύ των θετικών και των ανθρωπιστικών επιστημών. Χωρισμένο σε τέσσερα διακριτά μέρη, με κείμενα 117 διαφορετικών συγγραφέων, Η γλώσσα της Γης αποτυπώνει τον πλούτο, την ομορφιά και την ικανότητα του πλανήτη να μας συντηρεί.
Ο ΦΡΑΝΚ Χ. Τ. ΡΌΟΥΝΤΣ είναι Επίτιμος Πρόεδρος του πανεπιστημίου Κορνέλ. Τιμημένος με το Bigsby Medal της Γεωλογικής Εταιρείας και το Ian Campbell Medal από τη Γεωλογική Εταιρεία της Αμερικής, ο Ρόουντς έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Εθνικού Επιστημονικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης καθώς και της Αμερικανικής Ένωσης Πανεπιστημίων. Μεταξύ των γραπτών του περιλαμβάνονται Η εξέλιξη της ζωής, Γεωλογία, Εξέλιξη, Απολιθώματα και Η δημιουργία του μέλλοντος, καθώς και πολλά άρθρα για τη Γεωλογία, την ανώτατη εκπαίδευση και την ιστορία των επιστημών.
Ο ΡΊΤΣΑΡΝΤ Ο. ΣΤΌΟΥΝ (1920-1978) ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Μέλος στο παρελθόν πολλών επιστημονικών εταιρειών ο Δρ. Στόουν έγραψε πολλά τεχνικά άρθρα για τη Γεωλογική Εταιρεία της Αμερικής, το Journal of Sedimentary Petrology και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μηχανικών Ορυκτολογίας και Μεταλλουργίας.
Ο ΜΠΡΟΥΣ Ν. ΜΑΛΑΜΟΥΝΤ είναι έκτακτος καθηγητής στο μάθημα Φυσικών και Περιβαλλοντικών Κινδύνων στο Κολέγιο Κινγκς του Λονδίνου. Ταξίδεψε ως εθελοντής με την οργάνωση Peace Corps στη Νιγηρία και ως Fulbright Fellow στην Αργεντινή στο παρελθόν, ενώ τελευταία υπηρετεί ως αρχισυντάκτης στο Nonlinear Processes in Geophysics και είναι πρόεδρος του παραρτήματος Φυσικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών. Έχει πάνω από σαράντα δημοσιεύσεις στη διεθνή επιστημονική αρθρογραφία, μεταξύ αυτών στο Science, στο Proceedings of the National Academy of Sciences, στο Journal of Geophysical Research και στο Earth & Planetary Science Letters.