Χημικοί Υπολογισμοί με μια Ματιά

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
PAUL YATES
ISBN:
9789603946977
Διαστάσεις:
21x28
Σελίδες:
196
Έτος έκδοσης:
2018
Επιμέλεια:
Π. Ακρίβος
Κατηγορία προϊόντος: Χημεία
Τιμή πώλησης 32 €
  • 0 Review

Περιγραφή

 Συνήθως οι φοιτητές των τμημάτων Χημείας υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα στα Μαθηματικά στα πρώτα εξάμηνα των σπουδών τους, ωστόσο η σχέση των Μαθηματικών με την Χημεία δεν τυγχάνει της απαραίτητης εκτίμησης από μέρους των φοιτητών. Επιπροσθέτως τα διδασκόμενα αντικείμενα των μαθηματικών είναι συχνά πολύ αφηρημένα ή έχουν ως στόχο κυρίως σπουδαστές Φυσικής ή μηχανικούς, έτσι ώστε οι φοιτητές Χημείας δεν έχουν την ευκαιρία να συσχετίσουν τα μαθηματικά που διδάσκονται με την Χημεία που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Βασισμένο στην επιτυχημένη προσέγγιση της σειράς με μια Ματιά, με ολοκληρωμένες δισέλιδες παρουσιάσεις που επεξηγούν τα μαθηματικά που απαιτούνται για τους προπτυχιακούς φοιτητές χημείας, μέσα σ’ ένα πλαίσιο που καθορίζεται από λεπτομερή χημικά παραδείγματα, το Χημικοί Υπολογισμοί με μια Ματιά αναμένεται να είναι αναντικατάστατο για το σύνολο των φοιτητών χημείας. Συγκεντρώνοντας το υλικό με τον τρόπο αυτό, γίνεται φανερός στον φοιτητή ο τρόπος για να εφαρμόσει τα μαθηματικά καθώς και η συσχέτισή τους με γνωστές σ’ αυτόν χημικές έννοιες. Με την συμπερίληψη προβλημάτων (με απαντήσεις) για κάθε παρουσίαση, ο φοιτητής ενθαρρύνεται να πραγματοποιήσει πρακτική εφαρμογή των μαθηματικών διεργασιών και να τις εφαρμόσει σε χημικά προβλήματα. Με τον τρόπο αυτό βοηθείται ώστε να αποκτήσει ικανοποιητική αυτοπεποίθηση για την εφαρμογή μαθηματικών τεχνικών, οποτεδήποτε αυτό απαιτηθεί.

Ο Paul Yates ήταν παλιότερα λέκτορας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου του Keele της Μ. Βρετανίας και τώρα εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης.