Η Συμβολή της Εργοθεραπείας στην Ψυχιατρική Θεραπευτική 

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΚΑΛΤΣΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΙΜΙΛΙΑ ΧΑΡΙΤΚΗ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΣΑ ΤΣΙΝΙΑ
ISBN:
978-960-583-143-1
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
495
Έτος έκδοσης:
2016
Κατηγορία προϊόντος: Ψυχιατρική, Επιστημονικές Εκδόσεις
Τιμή πώλησης 40 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Η εργοθεραπεία μέσω του ανθρώπινου έργου, όταν αυτό έχει ιδιαίτερο νόημα και σκοπό για το άτομο, συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ψυχικής και της σωματικής υγείας, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της νόσου.
Η διεθνής έρευνα αναδεικνύει την αναγκαιότητα του έργου σε κάθε επίπεδο, δηλαδή στο άτομο, στην ομάδα και στην κοινότητα και αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ έργου, υγείας και ευεξίας.
Η εργοθεραπεία, εκτός των άλλων, υποστηρίζει ευρύτερα την επιβεβαίωση ή και την προβολή της πολιτισμικής ταυτότητας του ατόμου, αλλά και την επιθυμία του να ζει με όρους ασφάλειας, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης. Η στέρηση, η αλλοτρίωση και η ανισορροπία έργων είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία του ανθρώπου.
Το παρόν συλλογικό βιβλίο επιχειρεί την απόδοση σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας εμπεριστατωμένης και αξιόπιστης γνώσης του θεωρητικού και του κλινικού πεδίου της εργοθεραπείας και της σημαντικής συμβολής της στην ψυχιατρική θεραπευτική.