Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων: Θεωρία και Πράξη (1η 'εκδοση)
Το βιβλίο Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων είναι ένα εισαγωγικό εγχειρίδιο, ιδανικό για κάθε επαγγελματία που εργαζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους στο πεδίο της παιδικής και της εφηβικής ψυχικής υγείας. Ισορροπεί ανάμεσα στη σαφή θεωρητική επεξήγηση και στις διευκρινιστικές ιστορίες περιστατικών, προκειμένου να δώσει στο κείμενο μια ξεκάθαρη εστίαση στο πρακτικό μέρος. Το βιβλίο καλύπτει όλα τα κύρια θέματα πάνω στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, ξεκινώντας από το υποβαθρο για συναισθηματικά και συμπεριφοριστικά προβλήματα, μελετώντας τα μέσα και τα πρότυπα για αξιολόγηση και θεραπεία πριν εξετασθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που εντοπίζονται στα μικρά παιδιά, τα μεγαλύτερα και τους εφήβους. Τα χαρακτηριστικά κλειδιά περιλαμβάνουν: • Ιστορίες περιστατικών για να συνοδεύσουν και να διευκρινίσουν τις έννοιες της θεωρίας • Σαφές θεωρητικό πλαίσιο για κάθε θέμα, παρουσιαζόμενο μαζί με κατανοητές αναφορές για περαιτέρω μελέτη • Ποικιλία στους συγγραφείς με διαφορετικό υπόβαθρο, φέρνοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από διάφορα επιστημονικά πεδία. Το βιβλίο Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων είναι ένα σημαντικό έργο για κάθε επαγγελματία που εργαζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους πάνω στον τομέα της ψυχικής υγείας.
Τιμή πώλησης: 36 €
Ψυχιατρική: Εικονογραφημένο Έγχρωμο Εγχειρίδιο (2η έκδοση)
Ο τόμος αυτός της σειράς Εγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο παρέχει μια γραφική και ευανάγνωστη εισαγωγή στην ψυχιατρική. Τα κύρια θέματα παρουσιάζονται σε μια σειρά περιεκτικών δισέλιδων. Μελέτες περιπτώσεων, σχέδια και περιληπτικά πλαίσια προσδίδουν ζωντάνια στο κείμενο. Τα θέματα έχουν οργανωθεί σε οκτώ ενότητες: • Εισαγωγή • Θεραπεία στην ψυχιατρική • Σχιζοφρένεια • Διαταραχές της διάθεσης • Νευρωτικές διαταραχές • Ψυχιατρική και ιατρική • Οι ψυχιατρικές ειδικότητες Η δεύτερη αυτή έκδοση επέκτεινε την κάλυψη των κύριων κλινικών θεμάτων. Παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις φαρμακευτικές θεραπείες, και οι περιγραφές των ψυχολογικών θεραπειών έχουν επικαιροποιηθεί. Το συνεχώς μεταβαλλόμενο πρόσωπο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και της καθοδήγησης του NICE αποτυπώνονται στο κείμενο. Υπάρχουν ενότητες σχετικά με τη νέα νομοθεσία περί ψυχικής υγείας.
Τιμή πώλησης: 44 €
Ψυχιατρική Συνέντευξη (4η έκδοση)
Η ψυχιατρική συνέντευξη είναι το παράθυρό σας στο μυαλό του ασθενούς. Με αυτόν τον πρακτικό οδηγό θα εξετάσετε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πλευρές της ψυχιατρικής συνέντευξης. Το “ταξίδι” σας ξεκινά με τις γενικές αρχές που είναι ουσιώδεις όσον αφορά στην αποτελεσματική συνέντευξη—συμπεριλαμβάνοντας τεχνικές για την προσέγγιση απειλητικών θεμάτων, για τη βελτίωση της δυνατότητας ανάκλησης του ασθενούς και για την αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων. Τα μέρη που ακολουθούν δείχνουν τον τρόπο λήψης του ψυχιατρικού ιστορικού, τη συνέντευξη προς διάγνωση και τη συνέντευξη προς θεραπεία. Η σειρά Ένας Πρακτικός Οδηγός παρέχει ταχεία, συμπυκνωμένη πληροφόρηση για επαγγελματίες στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών υγείας. Γραμμένες με ένα εύκολο στην ανάγνωση, διαλογικό ύφος, αυτές οι ανεκτίμητες πηγές γνώσεις σάς οδηγούν βήμα προς βήμα στη διαδικασία της ψυχιατρικής φροντίδας, παρέχοντας γεγονότα και πολύτιμες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να προσφέρετε αποτελεσματική και ανθρώπινη φροντίδα στους ασθενείς σας. Κάντε την Ψυχιατρική Συνέντευξη τη γέφυρά σας προς την κατανόηση • Χρήσιμα παραρτήματα συμπεριλαμβάνουν φόρμες δεδομένων, σελίδες για την επιμόρφωση των ασθενών και άλλες χρήσιμες πληροφορίες υπό μορφή που φωτοτυπείται εύκολα. • Χρήσιμες κάρτες υπενθύμισης που συνοδεύουν το βιβλίο συνιστούν μια εύχρηστη πηγή πληροφοριών. Νέα στη Δεύτερη Έκδοση • Αναθεωρημένα και ενημερωμένα κεφάλαια πάνω στις σημαντικότερες ψυχιατρικές διαταραχές που σας βοηθούν να βελτιώσετε τις διαγνωστικές σας ικανότητες. • Νέα κεφάλαια στις Τεχνινές για τον ασθενή που προσποιείται νόσο και στην Αξιολόγηση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) • Νέες κλινικές βινιέτες που σας επιτρέπουν να δείτε τα βασικά στοιχεία της ψυχιατρικής συνέντευξης σε δράση Όταν βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της ιατρικής φροντίδας, να είστε βέβαιοι ότι η σειρά Ένας Πρακτικός Οδηγός είναι εκεί για εσάς.
Τιμή πώλησης: 35 €
Ψυχιατρική με μια Ματιά (5η έκδοση)
Η Ψυχιατρική με μια Ματιά είναι ένα σύγγραμμα εύχρηστο και προσβάσιμο για όλους τους φοιτητές της ψυχιατρικής. Βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αναφορικά με τη λήψη ιστορικού και την εκτέλεση της Σύντομης Εξέτασης της Νοητικής Κατάστασης, και παρουσιάζει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη βασική επιστήμη, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση των μειζόνων διαταραχών. Η έκδοση αυτή περιέχει: • Σχολαστική ενημέρωση και αναδιοργάνωση της εικονογράφησης, παρέχοντας μεγαλύτερη σαφήνεια και καλύτερη κατανόηση από όσους είναι νέοι στο θέμα • Μεγαλύτερη έμφαση στη λήψη ιστορικού και την εξέταση – απαραίτητο στοιχείο της κλινικής πράξης • Νέα κεφάλαια για την ικανότητα ψυχικής υγείας και κάλυψη της νομοθεσίας της περίθαλψης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία • Περισσότερο Εκτεταμένες Ερωτήσεις Αντιστοίχισης, ολοκαίνουργιες Ερωτήσεις Μίας Βέλτιστης Απάντησης και δείγματα φύλλων βαθμολόγησης για τις OSCE ώστε να ελέγξετε τις γνώσεις σας. Η Ψυχιατρική με μια Ματιά αποτελεί το ιδανικό συνοδό εγχειρίδιο για οποιονδήποτε ξεκινά ένα μάθημα στην ψυχιατρική και θα βοηθήσει φοιτητές της ιατρικής, ειδικευόμενους ιατρούς και εκπαιδευόμενους ψυχιάτρους, όπως επίσης και φοιτητές της νοσηλευτικής και άλλους επαγγελματίες υγείας.
Τιμή πώλησης: 32 €
Το Μεγαλείο και η Δυστυχία του Εγκέφαλου (1η έκδοση)
"Tο βιβλίο αυτό δεν είναι για το τι αποκαλύπτει η νευροεπιστήμη περί του έρωτα και της τέχνης, αλλά για το τι αποκαλύπτει ο έρωτας και η τέχνη περί του εγκεφάλου. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τη στενή σχέση μεταξύ των βασικών λειτουργιών του εγκεφάλου και των ανώτερων βιωμάτων του ανθρώπου». Κρις Φριθ, University College London και συγγραφέας του Making up the Mind «Οι Επιστήμες του Εγκεφάλου δίνουν τη μεγάλη υπόσχεση να γίνουν η φυσική γέφυρα μεταξύ των επιστημών (sciences), που μελετούν τη φύση της ζωής και το σύμπαν, και των ανθρωπιστικών σπουδών, που μελετούν για τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης. Κανείς δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση να γεφυρώσει τον διαχωρισμό αυτόν από τον Σεμίρ Ζέκι. Ο Ζέκι κατόρθωσε να δείξει με ποιον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο στο αξιόλογο αυτό βιβλίο, Το Μεγαλείο και η Δυστυχία του Εγκεφάλου. Έρικ Καντέλ, University Professor and Kavli Professor, Director of Kavli Institute for Brain Sciences, Columbia University, and Senior Investigator, Howard Hughes Medical Institute, Νόμπελ Ιατρικής 2000 Ο εγκέφαλος είναι ένας εξελικτικός θρίαμβος της νευρωνικής μηχανικής. Η ικανότητά του να αναζητά τη γνώση και να σχηματίζει γενικές έννοιες είναι απεριόριστη. Στην παρούσα καινοτόμο μελέτη ο Σεμίρ Ζέκι διερευνά τους τρομερά εκλεπτυσμένους και αποτελεσματικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να αναλύει τα προϊόντα του σε δημιουργικά πεδία, και ανακαλύπτει αν το πολύπλοκο αυτό σύστημα προσφέρει διαφορετικές απαντήσεις στην επίλυση προβλημάτων σε ανόμοιους τομείς. Το Μεγαλείο και η Δυστυχία του Εγκεφάλου, τίτλος που προέρχεται από μυθιστόρημα του Μπαλζάκ με παρόμοιο τίτλο, αναδιφά τις καθοριστικές λειτουργίες του εγκεφάλου για τη απόκτηση γνώσεων και τη δημιουργία εννοιών για τον κόσμο. Ενώ οι λειτουργίες αυτές έχουν τεκμηριωθεί λεπτομερέστερα στους παραδοσιακούς τομείς της νευροβιολογίας -φυσιολογία, ανατομία, βιοχημεία, φαρμακολογία, μαθηματικά και επιστήμη των υπολογιστών, για να μην αναφέρω πολλούς- ο Ζέκι πηγαίνει πέρα από
Τιμή πώλησης: 15 €
Στοιχεία Κοινωνιολογίας (8η έκδοση)
Οδηγός μελέτης Συμβουλές για τη μελέτη και τις εξετάσεις Συνόψεις κεφαλαίων Μαθησιακοί στόχοι Σημαντικοί όροι και άνθρωποι Τεστ εξάσκησης με λύσεις Περιγράμματα διαλέξεων σε PowerPoint
Τιμή πώλησης: 75 €
Πρακτικός οδηγός για όσους εργάζονται με μικρά παιδιά
Η νέα αυτή έκδοση διατηρεί το φιλικό και προσιτό ύφος της και τώρα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα Διπλώματα CACHE και NNEB. Συμπεριλαμβάνει καινούργιο υλικό όσον αφορά στη συνεργασία με τους γονείς, στην προετοιμασία του χαρτοφυλακίου των φοιτητών και στην οργάνωση δραστηριοτήτων. Ο παρών οδηγός, είναι φιλικός προς τον χρήστη, γραμμένος με πληροφοριακό, περιεκτικό και πρακτικό τρόπο. Το συμπέρασμα είναι σαφές και κατανοητό. Συνιστώ αυτό το βιβλίο στους φοιτητές που ειδικεύονται στη φροντίδα παιδιών
Τιμή πώλησης: 20 €
Παιδική και εφηβική Παχυσαρκία
Το παρόν βιβλίο ασχολείται με το ολοένα διογκούμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας των παιδιών και των εφήβων, τα μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που ανακύπτουν από αυτήν και τις προσεγγίσεις στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση. Αυτή η περιεκτική επισκόπηση ενός σημαντικού και διογκούμενου ιατρικού προβλήματος θα συμβάλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση αυτών που χειρίζονται την εν λόγω κρίση. Το βιβλίο καλύπτει όλες τις πλευρές του θέματος της παχυσαρκίας, από την επιδημιολογία και την πρόληψη έως τις πρόσφατες εξελίξεις στη βιοχημεία και στη γενετική και τις διάφορες προσεγγίσεις αντιμετώπισης που επηρεάζονται από κοινωνικές και κλινικές ανάγκες. Ιδανικό για ιατρούς και όλους τους επαγγελματίες υγείας, το βιβλίο είναι ενδιαφέρον και για όλους όσοι ασχολούνται με την αυξανόμενη επίπτωση της παχυσαρκίας στα παιδιά και στους εφήβους.
Τιμή πώλησης: 45 €