Η Φυσική στη Βιολογία και την Ιατρική (3η έκδοση)
ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΤΑΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΦΥΣΙΚΗΣ Το βιβλίο Η Φυσική στη Βιολογία και την Ιατρική, 3η έκδοση καλύπτει θέματα στη φυσική, όπως αυτά βρίσκουν πεδίο εφαρμογής στις επιστήμες για τη ζωή, ειδικά στην ιατρική, τη φυσιολογία, τη νοσηλευτική και άλλα που συνδέονται με την υγεία. Το κείμενο παρέχει σαφείς περιγραφές των ιατρικών συσκευών αλλά και των τεχνικών όπως τα MRI, CAT και το κοχλιακό εμφύτευμα. Η Φυσική στη Βιολογία και την Ιατρική είναι ένα ακριβές εισαγωγικό έργο που καλύπτει και συνδέει τις βασικές αρχές της φυσικής στα ζώντα συστήματα. Αναλύει τα βιολογικά συστήματα και παρουσιάζει πώς τα επιτεύγματα στις επιστήμες της ζωής έχουν ενισχυθεί από τη γνώση των φυσικών ή μηχανικών τεχνικών. • Παρέχει πρακτικές τεχνικές για εφαρμογή της γνώσης της φυσικής στη μελέτη των ζώντων συστημάτων. • Προβάλλει υλικό με ένα ειλικρινή τρόπο που απαιτεί ελάχιστο γνωσιακό υπόβαθρο στη φυσική ή τη βιολογία. • Περιλαμβάνει πολλές εικόνες, παραδείγματα και εικονογραφημένα προβλήματα και παραρτήματα που παρέχουν άνετη πρόσβαση στις πιο σημαντικές έννοιες της Ιατρικής, του Ηλεκτρισμού και της Οπτικής.
Τιμή πώλησης: 42 €
Ετεροκυκλική Χημεία με μια Ματιά (1η έκδοση)
Η κατανόηση της Ετεροκυκλικής Χημείας είναι μείζονος σημασίας στη μελέτη αλλά και στην εφαρμογή της Οργανικής Χημείας ως ένα κεντρικό κομμάτι στα ολοένα και πιο δημοφιλή μαθήματα της ιατρικής και της φαρμακευτικής χημείας. Η Ετεροκυκλική Χημεία με μια Ματιά παρέχει μια ακριβή σύνοψη των κύριων αρχών και αντιδράσεων της Ετεροκυκλικής Χημείας για φοιτητές που μελετούν τη χημεία και σχετικά μαθήματα σε ένα προπτυχιακό επίπεδο. Βασισμένη στην προσέγγιση της σειράς «με μια ματιά», που είναι πολύ επιτυχημένη και φιλική προς τον φοιτητή, το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου επελέγη προκειμένου να βοηθήσει τον φοιτητή να συλλάβει την έννοια της Ετεροκυκλικής Χημείας, εξασφαλίζοντας ότι μπορούν, με πίστη στις δυνατότητές τους, να αξιοποιήσουν αυτή τη γνώση, όταν χρειάζεται. Οι φοιτητές που αναζητούν μια προσβάσιμη σύνοψη Ετεροκυκλικής Χημείας θα βρουν αυτό το βιβλίο ως μια ιδανική πηγή των πληροφοριών που χρειάζονται. Επιπροσθέτως, η δομή του βιβλίου, που διευκολύνει την ταχεία αφομοίωση, την κατανόηση αλλά και την ανάκληση των κύριων εννοιών, δεδομένων και ορισμών, θα αποδειχθεί ότι είναι μια ανυπολόγιστης αξίας βοήθεια στην επανάληψη των φοιτητών κατά την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Ο John A Joule είναι Επίτιμος Καθηγητής στη Σχολή της Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Μάντεστερ, στη Μ. Βρετανία, και ο Keith Mills αφιέρωσε 25 χρόνια στην Ιατρική Χημεία και στην εξέλιξη της Χημείας στο GlaxoSmithKline, Stevenage, στη Μ. Βρετανία και τώρα είναι ένας ανεξάρτητος σύμβουλος.
Τιμή πώλησης: 32 €
Η Βιοφυσική της Μνήμης
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές των βιολογικών, ιατρικών και φυσικών επιστημών για την απόκτηση χρήσιμων γνώσεων σχετικά για την δημιουργία και ανάκληση της μνήμης στον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, δίδεται έμφαση που εντοπίζεται η μνήμη στον εγκέφαλο, τα είδη της μνήμης και πως ο εγκέφαλος με τα δισεκατομμύρια των νευρώνων του και των συνδέσεων του διαμορφώνει την αντίληψη μας για τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τον εξωτερικό κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε και πως αντιδρούμε σε αυτά. Επιπλέον, στο βιβλίο αυτό εξηγείται ότι η μελέτη της μνήμης βασίζεται σε έρευνες που έγιναν και γίνονται σε ανθρώπους με διάφορες παθολογικές καταστάσεις που συνέβησαν σε αυτούς από διάφορα αίτια.
Τιμή πώλησης: 35 €
MACLEOD'S Κλινική Εξέταση (11η έκδοση)
Η συζήτηση με τους ασθενείς και η κλινική εξέταση είναι η βάση της καλής ιατρικής πράξης. Η αξιολόγηση των συμπτωμάτων και η έκλυση των σχετικών κλινικών σημείων είναι απαραίτητες ικανότητες όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για νοσηλευτές και παραϊατρικούς. Κάθε κεφάλαιο αυτού του φημισμένου ιατρικού βιβλίου εξετάζει τα ακόλουθα θέματα: Το ιστορικό - πώς να μιλάτε με τους ασθενείς και να αξιολογείτε τα συμπτώματα τους Την κλινική εξέταση - ποιες τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιείτε Τη σημασία - πώς θα ερμηνεύσετε τα ευρήματα Εξετάσεις - και πότε να τις ζητάτε Αλλαγές στην παρούσα 11η έκδοση Νέα ομάδα εκδοτών που όλοι είναι εν ενεργεία κλινικοί και ειδήμονες στους τομείς της ειδικότητας τους Εντελώς αναθεωρημένη με συνεισφορές από γιατρούς, χειρουργούς και γενικούς παθολόγους Νέα κεφάλαια για: -Αναπαραγωγικό σύστημα και κύηση -Παιδιατρική και εξέταση νηπίων και παιδιών -Εξέταση βαρέως πασχόντων μαζί με καταπληξία και κώμα -ΩΡΛ εξέταση Συνοπτικά διαγράμματα σε κάθε σύστημα Νέα κλινικά παραδείγματα με τον τύπο ΑΔΑΕ Νέα γραφήματα που επεξηγούν τις κατάλληλες τεχνικές κλινικής εξέτασης Τα σημεία-κλειδιά τονίζουν τα σημαντικά στοιχεία της κλινικής εξέτασης κάθε συστήματος Το βιβλίο Macleod's ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ είναι χρήσιμο για: Φοιτητές της ιατρικής Ειδικευόμενους γιατρούς Γενικούς παθολόγους που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αξιολόγηση ασθενών
Τιμή πώλησης: 45 €