Υπεράνω υποψίας: Πρωταθλητές με καρδιολογικά προβλήματα
Στόχος του «Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής» είναι να ενηµερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σηµασία της αθλητικής διατροφής και µέσα από πρακτικές συµβουλές να καταφέρουν να ενσωµατώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθηµερινότητά τους.
Τιμή πώλησης: 15 €
Τεχνικές Έγχυσης στην Ορθοπαιδική και Αθλητιατρική (3η έκδοση)
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΘΕΤΟ CD Οι Τεχνικές Έγχυσης στην Ορθοπσιδική και την Αθλητιατρική αποτελούν έναν συνοπτικό και πρακτικό οδηγό για την τεχνικές έγχυσης σε αρθρώσεις και μαλακά μόρια για την ανακούφιση από τον μυοσκελετικό πόνο και την φλεγμονή. Είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για μία μεγάλη ποικιλία ιατρικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των κακώσεων των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων σε σχέση με τον αθλητικό και την υπέρχρηση. Το βιβλίο ασχολείται με τις τεχνικές έγχυσης ανά περιοχή του σώματος. Για κάθε βλάβη οι συγγραφείς παραθέτουν μία βήμα προς βήμα καθοδήγηση για την επιλογή του κατάλληλου ασθενούς και για τη χορήγηση του φαρμάκου. Κάθε γραπτή περιγραφή συνοδεύεται από μία απεικόνιση της ανατομίας της περιοχής και από μία φωτογραφία, όπου φαίνονται τα ανατομικά ορόσημα για την έγχυση. Τα εισαγωγικά κεφάλαια διαπραγματεύονται τις επιδράσεις και τις χρήσεις των κορτικοστεροειδών και των τοπικών αναισθητικών με τη ΧΡήση των πιο πρόσφατων στοιχείων από ερευνητικά δεδομένα. Παρατίθενται οι διαδικασίες ασφάλειας για τη χρήση των προϊόντων αυτών και οι κλινικές οδηγίες για τις ασφαλείς τεχνικές έγχυσης. Στο CD-ROM που συνοδεύει το βιβλίο γίνεται επίδειξη και επεξηγείται η τεχνική για τον εντοπισμό της σωστής ανατομικής Θέσης για την εισαγωγή της βελόνας και για την παροχή της έγχυσης. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Οδηγός βήμα προς βήμα για τις τεχνικές έγχυσης Πλούσια απεικόνιση με έγχρωμα σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες της περιοχής εισαγωγής της βελόνας και για τη σωστή τοποθέτηση της βελόνας Περιλαμβάνεται CD-ROM όπου με μικρής διάρκειας βίντεο γίνεται επίδειξη της εισαγωγής της βελόνας για κάθε βλάβη Παράθεση του κειμένου και των αντίστοιχων απεικονίσεων σε αντικριστές σελίδες Περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες για τις ουσίες προς έγχυση Υιοθετούνται οι πιο πρόσφατες κλινικές οδηγίες για την ασφάλεια της διαδικασίας Αφορά πολλές ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με την αντιμετώπιση επώδυνων αρθρώσεων και μαλακών μορίων, ειδικά σε σχέση με τον αθλ
Τιμή πώλησης: 30 €
Τεχνικές Αποκατάστασης Αθλητικών Κακώσεων (6η έκδοση)
Οι Τεχνικές αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων, 6η έκδοση είναι μια περιεκτική αναφορά γραμμένη για τον φοιτητή φυσικοθεραπείας ο οποίος ενδιαφέρεται να αποκτήσει βαθύτερη γνώση της θεωρίας και της πρακτικής εφαρμογής των τεχνικών αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται στο αθλητιατρικό περιβάλλον.
Τιμή πώλησης: 70 €
Τα Βασικά του Μπάσκετ : Βέλτιστη μέθοδος εκμάθησης των βασικών
Κατεβείτε στο γήπεδο με αξιώσεις σε χρόνο μηδέν! Με το βιβλίο Τα βασικά του μπάσκετ μαθαίνετε μέσω της πράξης. Οι διαδοχικές οδηγίες και το συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό θα σας καθοδηγήσουν ώστε να εκτελέσετε τις βασικές δεξιότητες και τακτικές του παιχνιδιού.
Τιμή πώλησης: 18 €
Συνταγογράφηση & Χρήση Τροχήλατου Αναπηρικού Αμαξιδίου
H Φυσική Iατρική και Aποκατάσταση είναι μία νέα ειδικότητα στον χώρο της ιατρικής επιστήμης. Eίναι μία νέα λογική και πρακτική στην αντιμετώπιση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Oσο αυξάνονται τα ατυχήματα, τόσο αυξάνεται και ο πλυθησμός με κάποια κινητική αναπηρία. Tόσο αυξάνεται και η ανάγκη για πληρέστερη και γρηγορότερη κινητική, επαγγελματική και κοινωνική Aποκατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιούνται και τα “αναπηρικά αμαξίδια” όπως και τα ορθωτικά, οι ασκήσεις και τα φυσικά μέσα. Ξεκινώ λοιπόν την προσπάθεια καταγραφής του αναπηρικού αμαξιδίου με όλες τις ενδείξεις και τις εφαρμογές του καθώς και οδηγά σημεία, τα οποία θα βοηθήσουν τον κινητικά ανάπηρο να διαλέξει το πλέον κατάλληλο αμαξίδιο. Θα βοηθήσουν και τους θεράποντες ιατρούς να συνταγογραφήσουν το αμαξίδιο που ταιριάζει στην εξατομικευμένη αναπηρία.
Τιμή πώλησης: 36 €
Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι σημαντική για την αντιμετώπιση των κινητικών, ιδίως, διαταραχών που προκαλεί η νόσος και ιδιαίτερα των μονίμων καταλοίπων της. Ο Φυσικοθεραπευτής είναι ο πολύτιμος συμπαραστάτης και του ιατρού και του αρρώστου και η επιστημονική πλέον παρέμβασή του συντελεί τα μέγιστα στη ενίσχυση των λανθανουσών ικανοτήτων του αρρώστου, των ελλειμματικών κινητικά ή ανήμπορων να κινηθούν αρρώστων μας. Πέραν αυτού η ψυχολογική υποστήριξη, άμεση ή έμμεση, από το Φυσικοθεραπευτή είναι πολύτιμη και αποτελεσματική. Τις αναγκαίες αυτές Φυσικοθεραπευτικές τεχνικές και εφαρμογές υποδεικνύει και τεκμηριώνει το παρόν πόνημα του κ. Ε. Κεκάτου, έτσι ώστε αυτό να αποτελεί πολύτιμο σύντροφο του Γιατρού, του Φυσικοθεραπευτή αλλά και του ίδιου του αρρώστου. Η περιγραφή καθώς και η παραστατική απεικόνιση καθιστούν το βιβλίο εύληπτο και αφομιώσιμο.
Τιμή πώλησης: 18 €
Πρακτικές Θεραπευτικές Ασκήσεις (4η έκδοση)
Οι σωστοί χειρισμοί είναι απαραίτητοι στο μασάζ και οι εκπαιδευόμενοι φυσικοθεραπευτές πρέπει να αποκτήσουν αυτές τις σημαντικές δεξιότητες. Οι Θεραπευτικές εφαρμογές του μασάζ είναι το κλασικό βιβλίο που γράφηκε ειδικά για τους φυσικοθεραπευτές που χρησιμοποιούν το μασάζ και συνιστάται ένθερμα στους διδάσκοντες φυσικοθεραπεία. Η δεύτερη έκδοση διατηρεί την επιτυχημένη πρακτική προσέγγιση αλλά η ύλη του έχει αναδιαμορφωθεί και εμπλουτιστεί με νέα Κεφάλαια για το Κοιλιακό Μασάζ, τις Αθλητικές Κακώσεις, τις Τεκμηριωμένες Επιπτώσεις του Μασάζ και της Αρωματοθεραπείας, που έγραψαν επιστήμονες διεθνούς κύρους στη φυσικοθεραπεία.
Τιμή πώλησης: 28 €
Πετοσφαίριση: Βασικές Αρχές (1η έκδοση)
Συμπυκνωμένος και περιεκτικός, ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής για Διαιτολόγους, αποτελεί μια εύκολη στη χρήση πηγή αναφοράς για διαιτολόγους και άλλους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι αναζητούν να παρέχουν τη συνιστώμενη φροντίδα για ένα μεγάλο εύρος κλινικών καταστάσεων. Ο διαιτολόγος, ως σημαντικός επαγγελματίας της υγείας, είναι σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα των ασθενών και να παίρνει στοιχειοθετημένες αποφάσεις αναφορικά με τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες. Ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βασικές διατροφικές πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα του ασθενή.
Τιμή πώλησης: 18 €