Περιβάλλον και Υγεία (1η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
ROGER DEL MORAL, LAWRENCE R. WALKER
Επιμέλεια:
Χ.Κ.Κουτής, Η.Δ. Μαριολάκος
ISBN:
978-960-583-070-0
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
214
Έτος έκδοσης:
2016
Τιμή πώλησης 25 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Οι φυσικές οχλήσεις γίνονται πιο συχνές και οι συνέπειές τους γίνονται πιο καταστροφικές για τους ανθρώπους. Οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι σεισμοί, οι τυφώνες, τα παλιρροϊκά κύματα, οι πλημμύρες, οι κατολισθήσεις, οι πυρκαγιές και άλλα φυσικά γεγονότα προκαλούν την καταστροφή περισσότερων περιουσιών και το θάνατο περισσότερων ανθρώπων κάθε χρόνο. Η φύση αναρρώνει από τις επιπτώσεις αυτών των οχλήσεων αλλά συχνά με αρνητικές συνέπειες. Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια περιεκτική σύνοψη των ποικίλων τρόπων με τους οποίους η φύση διαταράσσει την ανθρωπότητα και των τρόπων με τους οποίους προσαρμόζονται οι άνθρωποι. Ο ολοένα και αυξανόμενος ανθρώπινος πληθυσμός, η συρρίκνωση των πόρων και η σφοδρότητα των συνεπειών των φυσικών οχλήσεων έχουν δημιουργήσει μια κρίση ασύλληπτων διαστάσεων. Μετά από λεπτομερή μελέτη της φυσικής αποκατάστασης από τις οχλήσεις έχει προκύψει ένας οδηγός για τη βελτίωση της αποκατάστασης των κατεστραμμένων εκτάσεων γης. Στόχος αυτού του βιβλίου που έχει γραφτεί για οικολόγους, για υπεύθυνους δημιουργίας τακτικών και ενδιαφερόμενους πολίτες είναι να δείξει πώς σχετικά απλές προσεγγίσεις της αποκατάστασης μπορούν να ενισχύσουν την ευεξία τόσο των ανθρώπων όσο και των άλλων ειδών του πλανήτη.
Φωτογραφία εξωφύλλου: (μπροστά), λάβα α’α. Η λάβα εξαπλώνεται αργά σε ένα δάσος στο ηφαίστειο Kilauea, καίγοντας ό,τι δεν καταπνίγει. Φωτογραφία του Lawrence R. Walker, (πίσω), οι λίμνες της Montana παρουσιάζουν τυπικά μοτίβα δημιουργίας ζωνών. Φωτογραφία του Roger del Moral.
Ο roger del moral είναι καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Washington. Ερευνά τους μηχανισμούς ανταπόκρισης της βλάστησης στις οχλήσεις που προκαλούνται από τα ηφαίστεια, τους παγετώνες, τη βόσκηση και την αστικοποίηση. Εργάζεται πάνω στην αποκατάσταση υγροβιότοπων εδώ και 20 χρόνια και έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση αμμόλοφων και υποορεινών λειμώνων. Έχει μελετήσει ηφαίστεια σε τέσσερις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερών μελετών στο όρος St. Helens που ξεκίνησ