Εισαγωγή στη Συμπεριφορική Οικολογία (4η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
NICHOLAS B. DAVIES, JOHN R. KREBS, STUART A. WEST
Επιμέλεια:
Α. Οικονόμου, Ρ. Μητούλα
ISBN:
978-960-394-991-6
Διαστάσεις:
19,5x25
Σελίδες:
544
Έτος έκδοσης:
2016
Τιμή πώλησης 60 €
  • 0 Review

Περιγραφή

«Η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση αυτού του κλασικού βιβλίου είναι γεγονός, δίνοντας νέες κατευθύνσεις στη σκέψη και απαντώντας σε φλέγοντα ερωτήματα. Ενσωματώνοντας πολλά στοιχεία από την πρόοδο που συντελέστηκε σε άλλα πεδία όπως η αισθητηριακή φυσιολογία, η γενετική και η εξελικτική θεωρία, σηματοδοτεί την ανάδυση της συμπεριφορικής οικολογίας ως πλήρως ανεπτυγμένου επιστημονικού κλάδου… Πρόκειται για ένα θαυμάσιο βιβλίο, γραμμένο με διαυγέστατο ύφος. Απαραίτητο ανάγνωσμα για τους επιστήμονες του πεδίου, συνιστά παράλληλα και αστείρευτη πηγή γνώσεων για όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη και τη συμπεριφορά».
Manfred Milinski, Nature
Το παρόν εγχειρίδιο βοήθησε στον προσδιορισμό του πεδίου της Συμπεριφορικής Οικολογίας. Στην παρούσα τέταρτη έκδοση το κείμενο αναθεωρήθηκε πλήρως• παράλληλα, προστέθηκαν νέα κεφάλαια και πολλές νέες εικόνες και έγχρωμες φωτογραφίες.
Το θέμα, για ακόμα μία φορά, είναι η επίδραση της φυσικής επιλογής στη συμπεριφορά –ο αγώνας ενός ζώου να επιβιώσει και να αναπαραχθεί εκμεταλλευόμενο πόρους και ανταγωνιζόμενο γι’ αυτούς, αποφεύγοντας τους θηρευτές, επιλέγοντας συντρόφους και φροντίζοντας τους απογόνους του– και το πώς οι κοινωνίες των ζώων αντανακλούν τόσο τη συνεργασία όσο και τη σύγκρουση μεταξύ ατόμων.
Με ύφος διαυγές, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, οι συγγραφείς εξηγούν τις πλέον σύγχρονες θεωρητικές ιδέες χρησιμοποιώντας παραδείγματα από μικροοργανισμούς, ασπόνδυλα και σπονδυλωτά. Υπάρχουν χωρία εντός πλαισίων για συγκεκριμένα θέματα, ενώ οι σημειώσεις στο περιθώριο της σελίδας καθοδηγούν τον αναγνώστη. Το βιβλίο θα αποτελέσει βασικό ανάγνωσμα για τους φοιτητές της συμπεριφορικής οικολογίας, της συμπεριφοράς των ζώων και της εξελικτικής βιολογίας.
Ο NICHOLAS B. DAVIES FRS είναι Καθηγητής Συμπεριφορικής Οικολογίας στο Τμήμα της Ζωολογίας στο University of Cambridge και συνεργάτης στο Pembroke College.
Ο JOHN R. KREBS είναι επικεφαλής του Jesus College και Καθηγητής στο Τμήμα της Ζωολογίας στο University of Oxford, και μέλ