Υγιείς Δεσμοί και Νευρο-Δραματικό Παιχνίδι

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
SUE JENNINGS
Επιμέλεια:
Σ. Κρασανάκης
ISBN:
9789605830502
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
278
Έτος έκδοσης:
2017
Κατηγορία προϊόντος: Θέατρο, Παιδαγωγικά
Τιμή πώλησης 32 €
  • 0 Review

Περιγραφή

 «Στο βιβλίο αυτό, η Sue Jennings περιγράφει την πρωτοποριακή της θεωρία του ΝΔΠ. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, τα θεμέλια για έναν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό σχηματίζονται από την παιγνιώδη διάθεση της μητέρας με το μωρό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!»
– Charles E. Schaefer, Ph.D., RPT-S, Επίτιμος Καθηγ., Πανεπιστήμιο Fairleigh Dickinson,
Teaneck, N.J., συνιδρυτής και διευθυντής της Ένωσης Παιγνιοθεραπείας, Clovis, CA
Καινοτομώντας στον τομέα του συναισθηματικού δεσμού και της παιδικής ανάπτυξης, η Sue Jennings εισάγει την έννοια του «νευρο-δραματικού παιχνιδιού», εξερευνώντας τις αισθητικές εμπειρίες που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους έξι μήνες μετά τον τοκετό. Εξηγεί το πώς η αλληλεπίδραση αυτή, η οποία είναι ουσιαστικά «δραματική» ως προς τη φύση της, είναι κρίσιμη για το βρέφος προκειμένου αυτό να αναπτύξει έναν υγιή εγκέφαλο, ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς και μελλοντική ελαστικότητα.
Βασισμένο σε ακλόνητη εμπειρία και παρατήρηση, το βιβλίο αυτό ενοποιεί τις τρέχουσες θεωρίες της νευροβιολογίας, του συναισθηματικού δεσμού και της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης και αμφισβητεί κοινά αποδεκτές ψυχαναλυτικές απόψεις για την παιδική ανάπτυξη. Επεκτείνοντας τη συχνά στενή αντίληψη πάνω στο τι εννοούμε με τον όρο «συναισθηματικός δεσμός», το βιβλίο αυτό αιτιολογεί στιβαρά την ανάγκη να περιλαμβάνονται στα πρώτα χρόνια της ζωής η παιγνιοθεραπεία και οι εικαστικές ψυχοθεραπείες. Το νευρο-δραματικό παιχνίδι αναπτύσσεται, επίσης, σε σχέση με την αναδοχή και την υιοθεσία, τους εφήβους και τους νεαρούς ενηλίκους, καθώς και τα παιδιά με αναπτυξιακές ή γνωστικές δυσχέρειες.
Το κατανοητό κείμενο θα ενδιαφέρει όλους τους ψυχοθεραπευτές και επαγγελματίες που δουλεύουν με παιδιά και εφήβους, μεταξύ των οποίων παιδοψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδιατρικοί και περιγεννητικοί νοσοκόμοι, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, παιγνιοθεραπευτές, εικαστικοί ψυχοθεραπευτές και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Η καριέρα της Sue Jennings στον χώρο του επαγγελματικού θεάτρου, της παιγνιοθεραπείας, της δραματοθεραπείας και της κοινωνικής ανθρωπολογίας καλύπτει περισσότερα από 50 χρόνια. Είναι επίτιμο μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημίου του Roehampton, πρόεδρος της Ένωσης Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας της Ρουμανίας, ιδρυτικό μέλος της Βρετανικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και της Ένωσης Δραματοθεραπείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Είναι επίτιμη σύμβουλος στο WCCL (Ινδία) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Arts become Healing, και στην Ιρλανδική Ένωση Παιγνιοθεραπείας. Το 2002 της απονεμήθηκε η Πλακέτα Gertrud Schattner για «αριστεία στην άσκηση και την εκπαίδευση στη δραματοθεραπεία». Έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία.

Πληροφορίες

Εκδότης: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας: SUE JENNINGS
Επιμέλεια: Σ. Κρασανάκης
ISBN: 9789605830502
Διαστάσεις: 17x24
Σελίδες: 278
Έτος έκδοσης: 2017