Αποκλειστικά για Αγόρια: Εφηβεία, σώμα και συναισθήματα
Εφηβεία! Μια άκρως δυναμική περίοδος πολλών και σημαντικών βιολογικών, νοητικών και ψυχολογικών αλλαγών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη σεξουαλική ωρίμαση του ατόμου κατά την πορεία του προς την ενηλικίωση. Το βιβλίο Αποκλειστικά για αγόρια – εφηβεία, σώμα και συναισθήματα είναι ένας πρωτότυπος «οδηγός επιβίωσης» γραμμένος με χιούμορ αλλά και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι να πληροφορήσει τους εφήβους, με γλώσσα απλή και εύληπτη, για όλα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στο σώμα τους κατά την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας, καθώς και να τους προϊδεάσει για πολλές από τις προκλήσεις που αναδύονται με την έλευσή της στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Γιατί βγάζουμε σπυράκια; Τι ακριβώς είναι η εκσπερμάτιση; Τι σημαίνει να νιώθει κανείς ερωτευμένος; Γιατί καβγαδίζω συχνά με τους γονείς μου; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς διαμορφώνεται η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη φορά; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που βρίσκουν την απάντησή τους σε αυτό το μικρό εγκόλπιο με την άκρως διασκεδαστική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο… αποκλειστικά για αγόρια, που καλό είναι (στα κρυφά βέβαια!) να το διαβάσουν και οι γονείς, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που τα μεγαλώνουν!
Τιμή πώλησης: 7 €
Αποκλειστικά για Κορίτσια: Εφηβεία, σώμα και συναισθήματα
Εφηβεία! Μια άκρως δυναμική περίοδος πολλών και σημαντικών βιολογικών, νοητικών και ψυχολογικών αλλαγών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη σεξουαλική ωρίμαση του ατόμου κατά την πορεία του προς την ενηλικίωση. Το βιβλίο Αποκλειστικά για κορίτσια – εφηβεία, σώμα και συναισθήματα είναι ένας πρωτότυπος «οδηγός επιβίωσης» γραμμένος με χιούμορ αλλά και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι να πληροφορήσει τις έφηβες, με γλώσσα απλή και εύληπτη, για όλα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στο σώμα τους κατά την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας, καθώς και να τις προϊδεάσει για πολλές από τις προκλήσεις που αναδύονται με την έλευσή της στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Γιατί βγάζουμε σπυράκια; Τι είναι η περίοδος; Τι σημαίνει να νιώθει κανείς ερωτευμένος; Γιατί καβγαδίζω συχνά με τους γονείς μου; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς διαμορφώνεται η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη φορά; Πότε μπορώ να μείνω έγκυος; Είμαι όμορφη και ελκυστική; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που βρίσκουν την απάντησή τους σε αυτό το μικρό εγκόλπιο με την άκρως διασκεδαστική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο… αποκλειστικά για κορίτσια, που καλό είναι (στα κρυφά βέβαια!) να το διαβάσουν και οι γονείς, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που τα μεγαλώνουν!
Τιμή πώλησης: 7 €
Εκπαίδευση Χαρισματικών Παιδιών (6η έκδοση)
Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου Επίκ. Καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ Μαριέττα Παπαδάτου-Παστού Λέκτορας Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών Σταυρούλα Πολυχρονοπούλου Ομ. Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών Παρέχει προγράμματα ικανά να ανταποκριθούν στις ψυχολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ανάγκες των χαρισματικών ανθρώπων. Βοηθά τους μαθητές στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε έξυπνες επιλογές, στην ανεξάρτητη μάθηση, στην επίλυση προβλημάτων και στην αυτοπροκαλούμενη δράση. Ενισχύει τις ικανότητες και τις δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων, στη δημιουργική σκέψη, στην επικοινωνία, στην ανεξάρτητη μελέτη και έρευνα. Ενδυναμώνει τα ενδιαφέροντα του ατόμου. Φέρνει κοντά τους ικανούς μαθητές για υποστήριξη και πνευματική διέγερση. Μεγιστοποιεί τη μάθηση και την ανάπτυξη του ατόμου – παράλληλα συρρικνώνει την ανία, τη σύγχυση και την απογοήτευση. Εν κατακλείδι, βοηθά τους χαρισματικούς μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη δυναμική που έχουν και τη συνεισφορά τους σε επίπεδο ατόμου και κοινωνίας.
Τιμή πώλησης: 45 €
Ανακάλυψε το Αγρόκτημα (Δεμένο)
Παρακολουθήστε τη ζωή στο αγρόκτημα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου και δείτε πώς αρμέγονται οι αγελάδες, πώς κουρεύονται τα πρόβατα και πώς θερίζεται το σιτάρι. Αυτό το υπέροχο βιβλίο με παραθυράκια είναι φτιαγμένο για μικρούς εξερευνητές που διψούν για γνώση.
Τιμή πώλησης: 16 €
Η φίλη μου έχει σύνδρομο Down/Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!
Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με μεγάλη ευαισθησία, περιγράφει τη σχέση δύο παιδιών που γνωρίζονται σε μια κατασκήνωση και αναπτύσσουν μια ζεστή φιλία, παρά το γεγονός ότι το ένα από τα δύο έχει σύνδρομο Down. Και τα δύο κορίτσια μαθαίνουν ότι όλοι είναι καλοί σε κάτι και μπορούν μαζί να υπερνικήσουν τους φόβους και τις δυσκολίες τους, επιτυγχάνοντας τόσο πολλά. Το βιβλίο «Η φίλη μου έχει σύνδρομο Down» εμπνέει και ενθαρρύνει τα παιδιά να υπερνικήσουν τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά με σύνδρομο Down και στους εν δυνάμει φίλους τους.
Τιμή πώλησης: 9 €
Ο αδελφός μου έχει αυτισμό/Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!
Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, ο οποίος έχει έναν αδελφό με αυτισμό, τον Βασίλη. Όταν ντροπιάζεται από τη συμπεριφορά του Βασίλη μπροστά σε φίλους, ζητά από τη δασκάλα του να εξηγήσει τον αυτισμό στα παιδιά του σχολείου. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, τα παιδιά μαθαίνουν για ανθρώπους, οι οποίοι ήταν ικανοί να υπερνικήσουν τις δυσκολίες του αυτισμού και να πετύχουν στη ζωή τους. Στο βιβλίο περιγράφεται η καθημερινότητα που βιώνουν τα παιδιά με αυτισμό και τα αδέλφια τους. Η συγγραφέας ενθαρρύνει όλα τα παιδιά να μάθουν την υπομονή, την κατανόηση και την ανοχή, όταν αντιμετωπίζουν έναν φίλο με αυτισμό.
Τιμή πώλησης: 9 €
Εργάζεται και η μαμά!/Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!
Όλες οι μητέρες είναι εργαζόμενες! Είτε μια μαμά μένει στο σπίτι, φροντίζοντας την οικογένειά της, είτε εργάζεται εκτός σπιτιού, όλες οι μητέρες προσφέρουν σημαντικό έργο! Ελπίζουμε πως μετά την ανάγνωση της ιστορίας αυτής, τα παιδιά θα κατανοήσουν καλύτερα την απόφαση των γονεών να εργάζονται και οι δύο εκτός του σπιτιού.
Τιμή πώλησης: 9 €
Ανακάλυψε τα Τρόφιμα (Δεμένο)
Μάθετε τα πάντα για την προέλευση των τροφίμων. Σηκώστε τα παραθυράκια για να δείτε πώς ένα χωράφι με σιτάρι γίνεται ψωμί, πού καλλιεργούνται διάφορα φρούτα και λαχανικά και πώς φτιάχνεται η σοκολάτα.
Τιμή πώλησης: 16 €
Ανακάλυψε τα Οχήματα (Δεμένο)
Σηκώστε τα παραθυράκια για να ανακαλύψετε τα συναρπαστικά οχήματα που υπάρχουν - μπουλντόζες σε οικοδομές, πυροσβεστικά που τρέχουν για να σβήσουν πυρκαγιές ή τεράστια αεροπλάνα που σχίζουν τους αιθέρες.
Τιμή πώλησης: 16 €
Οι εχθροί και οι ήρωες του σώματός σου / Βιοεξερευνητές
Οι αναγνώστες παρακολουθούν τον ιό του κοινού κρυολογήµατος να εισβάλλει στο ανθρώπινο σώµα και τα βακτήρια να εισβάλλουν στο σώµα µέσα από ένα µικρό τραύµα. Αυτοί είναι οι εχθροί του σώµατος, αλλά καταπολεµούνται από τα ηρωικά αντισώµατα – που παράγονται από το ίδιο το σώµα µας για να προστατευτούµε από αυτούς τους βλαβερούς µικροσκοπικούς εισβολείς. Η σειρά αυτή γράφτηκε από τον Patrick A. Baeuerle, Ph.D., καταξιωµένο επιστήµονα στο πεδίο της βιοχηµείας και της µοριακής βιολογίας, µαζί µε τον Norbert Landa, µε σπουδαία εµπειρία στη συγγραφή βιβλίων για παιδιά.
Τιμή πώλησης: 10 €
Η Κόνι στην παραλία/Ώρα για διάβασμα
Η Κόνι κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές της στην παραλία. Φυσικά δεν είναι μόνη. Μαζί της είναι η μαμά και ο μπαμπάς. Και ο μεγάλος καταπράσινος κροκόδειλος. Αλλά η θάλασσα είναι επικίνδυνη για...
Τιμή πώλησης: 6 €
Η Κόνι μαθαίνει ποδήλατο/Ώρα για διάβασμα
H Κόνι έχει γίνει πολύ καλή στο ποδήλατο και την Κυριακή όλη η οικογένεια πηγαίνει βόλτα. Μόνο ο Πέτρος κάθεται στο καρεκλάκι. Η Κόνι οδηγεί χωρίς βοηθητικές ρόδες, εντελώς μόνη της. Και όταν η μαμά σηκώνει το χέρι ψηλά για να δείξει προς τα πού θα στρίψουν, η Κόνι ακολουθεί.
Τιμή πώλησης: 6 €