Τεχνικές Έγχυσης στην Ορθοπαιδική και Αθλητιατρική (3η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
S. SAUNDERS, S. LONGWORTH
Επιμέλεια:
Δ.Α. Ι. Βερέττας
ISBN:
978-960-394-714-1
Διαστάσεις:
19X25
Σελίδες:
224
Έτος έκδοσης:
2010
Τιμή πώλησης 30 €
  • 0 Review

Περιγραφή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΘΕΤΟ CD

Οι Τεχνικές Έγχυσης στην Ορθοπσιδική και την Αθλητιατρική αποτελούν έναν συνοπτικό και πρακτικό οδηγό για την τεχνικές έγχυσης σε αρθρώσεις και μαλακά μόρια για την ανακούφιση από τον μυοσκελετικό πόνο και την φλεγμονή. Είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για μία μεγάλη ποικιλία ιατρικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των κακώσεων των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων σε σχέση με τον αθλητικό και την υπέρχρηση.
Το βιβλίο ασχολείται με τις τεχνικές έγχυσης ανά περιοχή του σώματος. Για κάθε βλάβη οι συγγραφείς παραθέτουν μία βήμα προς βήμα καθοδήγηση για την επιλογή του κατάλληλου ασθενούς και για τη χορήγηση του φαρμάκου. Κάθε γραπτή περιγραφή συνοδεύεται από μία απεικόνιση της ανατομίας της περιοχής και από μία φωτογραφία, όπου φαίνονται τα ανατομικά ορόσημα για την έγχυση.
Τα εισαγωγικά κεφάλαια διαπραγματεύονται τις επιδράσεις και τις χρήσεις των κορτικοστεροειδών και των τοπικών αναισθητικών με τη ΧΡήση των πιο πρόσφατων στοιχείων από ερευνητικά δεδομένα. Παρατίθενται οι διαδικασίες ασφάλειας για τη χρήση των προϊόντων αυτών και οι κλινικές οδηγίες για τις ασφαλείς τεχνικές έγχυσης.
Στο CD-ROM που συνοδεύει το βιβλίο γίνεται επίδειξη και επεξηγείται η τεχνική για τον εντοπισμό της σωστής ανατομικής Θέσης για την εισαγωγή της βελόνας και για την παροχή της έγχυσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Οδηγός βήμα προς βήμα για τις τεχνικές έγχυσης Πλούσια απεικόνιση με έγχρωμα σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες της περιοχής εισαγωγής της βελόνας και για τη σωστή τοποθέτηση της βελόνας
Περιλαμβάνεται CD-ROM όπου με μικρής διάρκειας βίντεο γίνεται επίδειξη της εισαγωγής της βελόνας για κάθε βλάβη
Παράθεση του κειμένου και
των αντίστοιχων απεικονίσεων σε αντικριστές σελίδες
Περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες για τις ουσίες
προς έγχυση Υιοθετούνται οι πιο πρόσφατες κλινικές οδηγίες για την ασφάλεια της διαδικασίας
Αφορά πολλές ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με την αντιμετώπιση επώδυνων αρθρώσεων και
μαλακών μορίων, ειδικά σε σχέση με τον αθλ