Επιλεγμένα Θέματα Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Δ. Α.Ι. ΒΕΡΕΤΤΑΣ
ISBN:
978-960-394-715-8
Διαστάσεις:
21x28
Σελίδες:
420
Έτος έκδοσης:
2010
Τιμή πώλησης 98 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το σύγγραμμα αυτό βασίστηκε στα από έδρας μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας στους πεμπτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Προφανώς λοιπόν δεν καλύπτει όλο το φάσμα της ειδικότητας αυτής, και δεν θα μπορούσε να το κάνει άλλωστε, μέσα σε 400 περίπου σελίδες, καθ' όσον η ειδικότητα μας, τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί σε τόσους πολλούς επιστημονικούς τομείς, ώστε ο ορθοπαιδικός χειρουργός να χρειάζεται να διαθέτει επιπλέον γνώσεις εμβιομηχανικής, τριβολογίας, μοριακής βιολογίας, γενετικής, αναφέροντας μερικούς μόνον από αυτούς.
Στη συγγραφή συμμετείχαν όλα τα μέλη ΔΕΠ της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΔΠΘ, επιμελητές, επιστημονικοί συνεργάτες και υποψήφιοι διδάκτορες και σαν πολύ-συγγραφικό βιβλίο έχει τα καλά και τα λιγότερο καλά χαρακτηριστικά του. Ο κάθε συγγραφέας επέλεξε να ασχοληθεί με τα θέματα του ειδικού ενδιαφέροντός του μεταδίδοντας έτσι την εξειδικευμένη γνώση. Ο αναγνώστης επιπλέον θα διακρίνει και το ξεχωριστό στυλ του κάθε συγγραφέα, το οποίο, ως υπεύθυνος της σύνταξης, κατέβαλα προσπάθειες να μην επηρεαστεί, ακόμα κι αν σε ορισμένες περιπτώσεις η παρουσίαση ήταν εξαιρετικά λεπτομερής και σε άλλες περισσότερο περιληπτική, αλλά εύκολα κατανοητή και με επεξηγηματικά σχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ακτινογραφίες είναι από το αρχείο της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΔΠΘ και τα περισσότερα σχήματα έχουν σχεδιαστεί από τους συγγραφείς των επί μέρους κεφαλαίων.
Το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το σύγγραμμα αυτό είναι προφανώς οι φοιτητές, οι ειδικευόμενοι στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία και νέοι ειδικοί ιατροί, ιατροί Γενικής Ιατρικής και ιατροί της Ιατρικής της Εργασίας.