Οφθαλμολογία (Εικονογραφημένο Έγχρωμο Εγχειρίδιο)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Μ.BATTERBURY,Β. BOWLING
Επιμέλεια:
Σ. Γαρταγάνης
ISBN:
978-960-394-069-2
Διαστάσεις:
21Χ29
Σελίδες:
120
Έτος έκδοσης:
2003
Τιμή πώλησης 44 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το εισαγωγικό αυτό εγχειρίδιο οφθαλμολογίας επαναλαμβάνει την προσέγγιση άλλων στη σειρά των Εικονογραφημένων Έγχρωμων Εγχειριδίων. Η ανάπτυξη σε διπλές σελίδες, συνδυάζοντας ευχερώς αναγνώσιμα κείμενα, έγχρωμη εικονογράφηση, πίνακες και περιλήψεις με “σημεία κλειδιά”, παρουσιάζει κάθε αντικείμενο σε μια αυτόνομη εκπαιδευτική ενότητα.
Τα περιεχόμενα χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη περιέχει στοιχειώδη ανατομία και φυσιολογία, μαζί με μια σύγχρονη παρουσίαση των μηχανισμών της όρασης στον άνθρωπο, καθώς και μια εισαγωγή στις παθολογικές διεργασίες και στη θεραπεία. Στη δεύτερη ενότητα περιγράφονται οι οφθαλμικές παθήσεις ακολουθώντας την παραδοσιακή προσέγγιση βάσει ανατομίας. Η τρίτη ενότητα πραγματεύεται μια συλλογή ειδικών θεμάτων, ορισμένα από τα οποία σχετίζονται με νόσους, ενώ άλλα καλύπτουν την κλινική αντιμετώπιση. Η τελευταία ενότητα, που παρουσιάζει με πρωτοποριακό τρόπο, αφορά τη λήψη αποφάσεων σε κλινικές περιπτώσεις. Παρουσιάζονται στον αναγνώστη σενάρια που αντιστοιχούν σε κύρια κλινικά οφθαλμολογικά προβλήματα. Κάθε σενάριο μπορεί να προσεγγισθεί μέσω ενός αριθμού διαγνωστικών μονοπατιών, με σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων. Αυτή η ενότητα μπορεί να χρησιμεύσει είτε για αυτο-αξιολόγηση μετά την μελέτη των προηγούμενων ενοτήτων, ή ως πρακτικός οδηγός σε ορισμένες κλινικές περιπτώσεις.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κύρια στο φοιτητή ιατρικής, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι επίσης χρήσιμο σε φοιτητές ή ειδικούς ορθοπτικής και οπτομετρίας, σε γενικούς ιατρούς, σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και σε νοσηλευτές.