Συστηματικά νοσήματα και οφθαλμός: Κλινικά σημεία και διαφορική διάγνωση
Παθολογία του Bυθού του Oφθαλμού
Ένας κατατοπιστικός οδηγός πάνω στις ασθένειες του αμφιβληστροειδούς, του χοριοειδούς, του υαλοειδούς και του οπτικού νεύρου. • Παρέχει ένα πρακτικό πλαίσιο διάγνωσης και θεραπείας, βασισμένο στη γνώση σπουδαίων ιατρών. • Χρησιμοποιεί μια σταθερή και λογική φόρμα για να περιγράψει την εξέλιξη κάθε νόσου, μέσα στα πλαίσια της διάγνωσης, των ειδικών ερευνών, της ασθένειας των επιπλοκών, της θεραπείας και της διαφορικής διάγνωσης. • Ενσωματώνει πάνω από 1200 έγχρωμες εικόνες (1000 με πλήρες χρώμα), περιλαμβάνονατς αγγειογραφίες, όπως και OCT, CT υπερηχογράφημα και μαγνητιμές τομογραφίες σε ένα μεγάλο εύρος συνθηκών. • Αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση συστημικές εκδηλώσεις των ασθενειών του βυθού. Οι ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ χαρακτηρίζουν το αναγνωστικό ύφος του Jack Kanski, ενός από τους πιο αναγνωρισμένους και σεβάσμιους συγγραφείς οφθαλμολογίας. Ως αποτέλεσμα θα έχετε συχνά τη δυνατότητα για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση.
Τιμή πώλησης: 85 €
Οφθαλμολογία: Εικονογραφημένο Έγχρωμο Εγχειρίδιο (3η έκδοση)
Αυτή είναι η νέα έκδοση μίας πρωτοποριακής και δημοφιλούς εισαγωγής στην Οφθαλμολογία, η οποία στην πρώτη της έκδοση βραβεύθηκε με το βραβείο Asher στη Βασιλική Κοινότητα των Βραβείων Ιατρικών Βιβλίων. Μετά από μία εισαγωγή στην ανατομία του οφθαλμού και την εξέτασή του, περιγράφονται οι σημαντικές παθήσεις του οφθαλμού και η αντιμετώπισή τους, ενώ ακολουθεί μία εισαγωγή στον τρόπο λήψης κλινικών αποφάσεων. Γι' αυτήν τη νέα έκδοση, το βιβλίο αναθεωρήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην ειδικότητα, συμπεριλαμβάνοντας νέες θεραπευτικές μεθόδους και φαρμακολογία, ενώ έχει προστεθεί και ένα κεφάλαιο γενετικής. Η «Οφθαλμολογία: Εικονογραφημένο έγχρωμο εγχειρίδιο» απευθύνεται σε φοιτητές ιατρικής, νέους ιατρούς, σπουδαστές οπτομετρίας ꬬαι ορθοπτικής, ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και νοσηλευτές.
Τιμή πώλησης: 44 €
Οφθαλμολογία με μια Ματιά (1η έκδοση)
Η Οφθαλμολογία με μια Ματιά είναι ένα συνοπτικό εγχειρίδιο που αποτελεί μέρος της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «με μια Ματιά». Το βιβλίο ακολουθεί την τυπική μορφή της ανάπτυξης των ζητημάτων σε δισέλιδη διάταξη, με σαφή διαγράμματα τα οποία διευκρινίζουν τις σημαντικές διευκρινίζουν τις σημαντικές πληροφορίες και ενισχύουν το κυρίως κείμενο. Με τον τρόπο αυτό, η μάθηση και η κατανόηση ενός θέματος καθίσταται απλή και αποτελεσματική. Η Οφθαλμολογία με μια Ματιά είναι με τέτοιον τρόπο γραμμένη, ώστε να παρέχει έναν ξεκάθαρο και εύχρηστο οδηγό για το μάθημα της οφθαλμολογίας. Η εισαγωγή περιλαμβάνει μια περίληψη του θέματος και των υποειδικοτήτων, μια γενική εικόνα για τις ακριβείς γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται από τους φοιτητές Ιατρικής, και καλύπτει τις κοινωνικές και επαγγελματικές προεκτάσεις της όρασης. Η λήψη Ιστορικού και οι Τεχνικές εξέτασης ακολουθούνται από τις βασικές λεπτομέρειες για τα κοινά προβλήματα και τις ασθένειες. Το βιβλίο διαιρείται σε 13 ενότητες οι οποίες καλύπτουν: • Αρχές οφθαλμολογίας • Οφθαλμολογικό ιστορικό και εξέταση • Διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών • Βασική οφθαλμολογική εξέταση • Οξεία οφθαλμολογία • Προοδευτική απώλεια όρασης • Παιδοοφθαλμολογία • Βλέφαρα, δακρυϊκό σύστημα και κόγχος • Παθήσεις του εξωτερικού τμήματος του οφθαλμού • Χειρουργική κερατοειδούς, διαθλαστική χειρουργική και χειρουργική καταρράκτη • Γλαύκωμα • Χειρουργική υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς • Νευροοφθαλμολογία Η Οφθαλμολογία με μια Ματιά θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στους φοιτητές Ιατρικής ως εισαγωγή στο γνωστικό αντικείμενο, και ένα πολύτιμο βοήθημα. Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στα οικονομικά και στον χρόνο μελέτης των πολυάσχολων φοιτητών, και είναι ιδανικό κείμενο που θα τους βοηθήσει να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις τους. Οι παθολόγοι και οι νοσοκόμοι της οφθαλμιατρικής θα βρουν επίσης το βιβλίο χρήσιμο για να καλύψουν τα κενά τους. «Αναμφισβήτητα, είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει. Μακάρι να υπή
Τιμή πώλησης: 32 €
Οφθαλμολογία (Εικονογραφημένο Έγχρωμο Εγχειρίδιο)
Το εισαγωγικό αυτό εγχειρίδιο οφθαλμολογίας επαναλαμβάνει την προσέγγιση άλλων στη σειρά των Εικονογραφημένων Έγχρωμων Εγχειριδίων. Η ανάπτυξη σε διπλές σελίδες, συνδυάζοντας ευχερώς αναγνώσιμα κείμενα, έγχρωμη εικονογράφηση, πίνακες και περιλήψεις με “σημεία κλειδιά”, παρουσιάζει κάθε αντικείμενο σε μια αυτόνομη εκπαιδευτική ενότητα. Τα περιεχόμενα χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη περιέχει στοιχειώδη ανατομία και φυσιολογία, μαζί με μια σύγχρονη παρουσίαση των μηχανισμών της όρασης στον άνθρωπο, καθώς και μια εισαγωγή στις παθολογικές διεργασίες και στη θεραπεία. Στη δεύτερη ενότητα περιγράφονται οι οφθαλμικές παθήσεις ακολουθώντας την παραδοσιακή προσέγγιση βάσει ανατομίας. Η τρίτη ενότητα πραγματεύεται μια συλλογή ειδικών θεμάτων, ορισμένα από τα οποία σχετίζονται με νόσους, ενώ άλλα καλύπτουν την κλινική αντιμετώπιση. Η τελευταία ενότητα, που παρουσιάζει με πρωτοποριακό τρόπο, αφορά τη λήψη αποφάσεων σε κλινικές περιπτώσεις. Παρουσιάζονται στον αναγνώστη σενάρια που αντιστοιχούν σε κύρια κλινικά οφθαλμολογικά προβλήματα. Κάθε σενάριο μπορεί να προσεγγισθεί μέσω ενός αριθμού διαγνωστικών μονοπατιών, με σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων. Αυτή η ενότητα μπορεί να χρησιμεύσει είτε για αυτο-αξιολόγηση μετά την μελέτη των προηγούμενων ενοτήτων, ή ως πρακτικός οδηγός σε ορισμένες κλινικές περιπτώσεις. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κύρια στο φοιτητή ιατρικής, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι επίσης χρήσιμο σε φοιτητές ή ειδικούς ορθοπτικής και οπτομετρίας, σε γενικούς ιατρούς, σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και σε νοσηλευτές.
Τιμή πώλησης: 44 €
Οφθαλμικές Εκδηλώσεις σε Άτομα με HIV Νόσο
Όραση και Τέχνη - Η βιολογία της όρασης
Στο βιβλίο Όραση και Τέχνη, η νευροβιολόγος του Harvard Margaret Livingstone εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του οπτικού συστήματος του ανθρώπου και δείχνει ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω και σε πολλά άλλα ερωτήματα που αφορούν στην τέχνη εξαρτώνται τελικά από τα κύτταρα των οφθαλμών και του εγκεφάλου μας. Στον πρόλογο του σε αυτό το καινοτόμο βιβλίο ο κάτοχος του βραβείου Nobel David Hubel εκφράζει την ελπίδα ότι "στο μέλλον η οπτική νευροβιολογία θα βελτιώσει την τέχνη κατά τον τρόπο που η γνώση των οστών και των μυών εδώ και αιώνες βελτίωσε την ικανότητα των καλλιτεχνών να απεικονίζουν το ανθρώπινο σώμα". Το μέλλον αρχίζει τώρα, με αυτό το σημαντικό βιβλίο.
Τιμή πώλησης: 33 €