Ανακουφιστική Συμπτωματική Αγωγή Ασθενών Τελικού Σταδίου
Το θετικό σημείο της διεπιστημονικής ομάδας και η σωτηρία για εκείνους από εμάς που εργάζονται σ'αυτές τις συνθήκες είναι ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε "δεν ξέρω" ολομόναχοι. Κατά ένα μέρος, επιβιώνουμε επειδή αντιδρούμε από κοινού και το μεγαλύτερο μέρος της απάντησης μας είναι η ολομέτωπη, συνδυασμένη αντίδραση που αποκαλούμε ανακουφιστική αγωγή: ένας συνδυασμένος επαγγελματισμός που περιλαμβάνει τον έλεγχο των συμπτωμάτων, τη νοσηλευτική φροντίδα, την παροχή συμβουλών, την πνευματική συμπαράσταση και όλες τις άλλες υπηρεσίες υποστήριξης που παρουσιάζονται σ' αυτό το βιβλίο κι ακόμη περισσότερες απ' αυτές. Δεν επιχειρούμε να δώσουμε κάποια εξήγηση, όμως είναι μια αντίδραση που προσεγγίζει την απάντηση. Η κατανόηση αυτής της κοινής και ολόπλευρης αντίδρασης μας θα πρέπει να μας βοηθήσει να αντισταθούμε στην καθιέρωση μιας επαγγελματικής ιεραρχίας και στην ανάπτυξη ενός πνευματικού ή διανοητικού σνομπισμού.
Τιμή πώλησης: 25 €
Συμβουλευτική Γηριατρική Υποειδικοτήτων Washington: Εγχειρίδιο
Η σειρά συμβούλων υποειδικότητας της Ιατρικής σχολής της Washington στο St. Louis των ΗΠΑ Σε κάθε βιβλίο της σειράς συνεργάζονται ειδικευόμενοι και εξειδικευόμενοι ιατροί από κάθε τομέα του τμήματος ιατρικής του πανεπιστημίου της Washington στο St. Louis των ΗΠΑ. Κάθε βιβλίο επιμελείται από ειδικούς σε κάθε τομέα ιατρούς. Τα βιβλία της σειράς αποτελούν ένα πολύτιμο κλινικό εργαλείο που παρέχει τη βοήθεια εκεί ακριβώς που τη χρειάζεται ο νέος ιατρός. Θα μάθετε να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες να ρωτάτε τις κατάλληλες ερωτήσεις να αναζητείτε ευρήματα από το ιστορικό και την κλινική εξέταση, να ζητάτε τις σωστές εργαστηριακές εξετάσεις, να σχεδιάζετε ένα πλάνο θεραπείας και να διεκπεραιώνεται πλήρως τα περιστατικά. Παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να συζητήσετε τη διάγνωση και το θεραπευτικό πλάνο με τον επιμελητή σας και στην συνέχεια να χορηγήσετε την κατάλληλη θεραπεία. Το εγχειρίδιο Γηριατρικής της Ιατρικής σχολής της Washington σας βοηθά να λάβετε τις σωστές κλινικές αποφάσεις Προσέγγιση των εσωτερικών και των εξωτερικών ασθενών με τον ίδιο πρακτικό τρόπο, όπως και στο εγχειρίδιο Ιατρικής θεραπευτικής της Washington Παρέχει μια λεπτομερή προσέγγιση στο γηριατρικό ασθενή σε σχέση με ζητήματα όπως η ηλικία και το καρδιαγγειακό σύστημα, η πολυφαρμακία, η πρόληψη του τραύματος και η μακροπρόθεσμη φροντίδα. Κεφάλαια τόσο για τα οξέα, όσο και για τα χρόνια προβλήματα σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα των συνηθισμένων προβλημάτων που απαντώνται στους γηριατρικούς ασθενείς-συμπεριλαμβανομένης της άνοιας, της οστεοπόρωσης, της οστεοαρθρίτιδας, των οφθαλμολογικών παθήσεων, της υπέρτασης, της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας, των βαλβιδοπαθειών, των αρρυθμιών και της ακράτειας ούρων. Χρήσιμα παραρτήματα περιέχουν εργαλεία αξιολόγησης που σας βοηθούν να εκτιμήσετε της γνωστική και λειτουργική έκπτωση και να διεξαγάγετε διαγνωστικό έλεγχο σε τομείς, όπως: νοητική κατάσταση, κατάθλιψη, παραλήρημα, απώλεια ακοής, οπτική οξύτητα και άλλα.
Τιμή πώλησης: 35 €
Αγροτικό Ιατρείο - Η συνειδητοποίηση της ευθύνης
Βρισκόμαστε σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας. Δεν έχει σημασία που ακριβώς. Αφενός γιατί πρέπει να διατηρηθεί η ανωνυμία των ιατρικών φορέων και των ασθενών της περιοχής και αφετέρου επειδή οι καταστάσεις που περιγράφονται στις επόμενες σελίδες, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί σε οποιοδήποτε επαρχιακό ιατρείο. Όλοι οι ιατροί που έχουν υπηρετήσει το αγροτικό τους, έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια, αν όχι και μεγαλύτερα προβλήματα. Ο στόχος του βιβλίου αυτού δεν είναι να δείξει πόσο μοναδική ήταν η δική μου εμπειρία, το αντίθετο μάλιστα, θέλει να τονίσει την έλλειψη εμπειρίας και ολοκληρωμένων γνώσεων, την ανεπάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, τα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα και τις διαφωνίες μεταξύ συναδέλφων. Η εφαρμογή της Ιατρικής Επιστήμης στην πράξη είναι συναρπαστική εμπειρία. Οι κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις της μπορεί να αποδειχθούν τεράστιες. Το χρέος και η ευθύνη μας απέναντι στον ασθενή δεν τελειώνουν ποτέ. Αυτά είναι τα λίγα από τα πολλά που συνειδητοποίησα ανατρέχοντας στις σελίδες του ημερολογίου που κρατούσα στο αγροτικό μου ιατρείο.
Τιμή πώλησης: 18 €
Βασική Γηριατρική Νοσηλευτική (5η έκδοση)
Η πέμπτη έκδοση της Βασικής Γηριατρικής Νοσηλευτικής παρουσιάζει τις θεωρίες και τις αντιλήψεις της γήρανσης, τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία και τις νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Ένα περιεκτικό κείμενο που αποτελεί και εγχειρίδιο αναφοράς πάνω στη γηριατρική νοσηλευτική. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Μελέτες περιπτώσεων και σχετικές ερωτήσεις και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου. Πληροφορίες που αφορούν στη φροντίδα των ηλικιωμένων κατά την κατ' οίκον νοσηλεία. Τμήματα νοσηλευτικών διαδικασιών σε κάθε κεφάλαιο τα οποία παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για τη συζήτηση όσον αφορά στη νοσηλευτική φροντίδα του γηριατρικού ασθενούς. Ταξινομημένες νοσηλευτικές παρεμβάσεις και παραδείγματα τροποποίησης ή προσαρμογής της φροντίδας σύμφωνα με τον εκάστοτε θεραπευτικό πλαίσιο. Πλαίσια επιμόρφωσης ασθενών ενημερώνουν και πληροφορούν τους ηλικιωμένους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε σχέση με την προαγωγή υγείας, την πρόληψη της νόσου και παρεμβάσεις ανάλογες με την ηλικία.
Τιμή πώλησης: 57 €
ABC στους Σωλήνες, Παροχετεύσεις, Γραμμές και Πλαίσια
Οι χειρουργικοί ασθενείς όλο και περισσότερο υποβάλλονται σε διαδικασίες χειρουργικών επεμβάσεων που απαιτούν πολύπλοκη μετεγχειρητική φροντίδα, ακολουθούμενη από παρατεταμένη αποκατάσταση μέσα στην κοινότητα και ελάχιστοι φεύγουν από το χειρουργείο χωρίς μία πληγή, σωλήνα, γραμμή ή παροχέτευση. Η φροντίδα αυτών των χειρουργικών παρεπόμενων αναλαμβάνεται είτε στο περιβάλλον του νοσοκομείου από το νοσηλευτικό προσωπικό είτε εκτός των χώρων του νοσοκομείου, μέσα στην κοινότητα, όπου γενικοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό γενικής φροντίδας αναμένεται να αναλάβουν την καθημερινή τους περίθαλψη. Το ABC Σωλήνες, Παροχετεύσεις, Γραμμές και Πλαίσια είναι ένα πρακτικός οδηγός που παρέχει έναν αριθμό βασικών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των χειρουργικών πληγών, των σωλήνων, των παροχετεύσεων, των γραμμών και των στομάτων – από το αμφιθέατρο μονάδας Εντατικής φροντίδας και από τους διαδρόμους των ειδικών κέντρων στην κοινότητα. Επισημαίνει τις πιο συχνές παγίδες και περιλαμβάνει τμήματα επίλυσης προβλημάτων, προκειμένου να παρέχει πλήρη κατανόηση πάνω σε θέματα όλων των επιπέδων για τη μετεγχειρητική φροντίδα. Αυτό το νέο βιβλίο της σειράς ABC αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών για όλους τους γενικούς ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους νοσηλευτές του χειρουργείου, τους ειδικευόμενους ιατρούς και όλους όσοι ασχολούνται παραϊατρικά στα πλαίσια της κοινότητας.
Τιμή πώλησης: 32 €
Κατανοώντας την Πολιτική Υγείας LANGE (4η Έκδοση)
«Συμβάλλει σημαντικά στην κατανόηση από τους αναγνώστες του τρόπου λειτουργίας του συστήματος υγείας στο παρελθόν, τις αλλαγές που έχει υποστεί καθώς και τους πιθανούς εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας του στο μέλλον» —Περιοδικό για τις Πολιτικές και το Δίκαιο της Υγείας Thomas S. Bodenheimer, MD Kevin Grumbach, MD Ως κορυφαίο βιβλίο στον τομέα του, το "Κατανοώντας την Πολιτική Υγείας» παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των βασικών θεμάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας σήμερα. Η ανάλυση συγκεκριμένων κλινικών υποθέσεων χρησιμοποιείται σε όλη την έκταση του κειμένου προκειμένου να παράσχει στους σπουδαστές παραδείγματα από την καθημερινή πρακτική ώστε να ενισχύσει την κατανόηση από αυτούς των προκλήσεων της πολιτικής υγείας. Νέο σε αυτήν την έκδοση: Ανάλυση των πιο πρόσφατων αλλαγών στην πολιτική υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αντιδιαστολή προς τις πολιτικές υγείας σε άλλες χώρες Ανασκόπηση (αναθεωρημένη) των πιο σύγχρονων δυσχερειών που αντιμετωπίζει το σύστημα της οργανωμένης φροντίδας (managed care) και της συνεχούς αύξησης των δαπανών υγείας Ανάλυση των πιο πρόσφατων αλλαγών στην αποζημίωση των ιατρών και των νοσοκομείων, τον έλεγχο της δαπάνης, την ασφάλιση υγείας και το ανθρώπινο δυναμικό του χώρου της υγείας Νέες θεωρήσεις για τον έλεγχο της ποιότητας των υπηρεσιών και την πρόληψη των ιατρικών λαθών Περισσότερες από 80 «Ερωτήσεις και Ζητήματα προς Συζήτηση» για διδασκαλία ή μελέτη στο τελευταίο κεφάλαιο.
Τιμή πώλησης: 30 €
Υγιεινή της Εργασίας (3η έκδοση)
Τα θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή της εργασίας, αν και εμφανίστηκαν πρόσφατα, κάνουν όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία τους όσο το περιβάλλον της εργασίας αλλάζει. Έτσι, αυτό το ευρύ αντικείμενο αναπτύσσεται ραγδαία σε κυβερνητικό, επιχειρησιακό και ατομικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή είναι ορατή από την εμφάνιση νέων νόμων και μεθόδων ελέγχου και από την έμφαση που δίδεται στις ψυχολογικές επιπτώσεις της εργασίας και στη σημασία της καλής ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής. Στο βιβλίο εξετάζονται οι αρχές της υγιεινής της εργασίας και επισημαίνεται η αναγνώριση, αξιολόγηση/μέτρηση και τελικά η πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων της εργασίας. Στην παρούσα ανανεωμένη έκδοση έχουν προστεθεί εννέα νέα κεφάλαια που καλύπτουν αντικείμενα όπως η ισορροπία εργασίας/ζωής, η οργάνωση της εργασίας και ψυχολογικά θέματα, με στόχο να τηρείται ενήμερος ο αναγνώστης, είτε είναι φοιτητής είτε είναι ειδικός. Κριτικές για προηγούμενες εκδόσεις: "Πολύ ευπρόσδεκτο βιβλίο με καλή εμφάνιση που συνιστούμε ένθερμα." Hazardous Substances "Το βιβλίο αποτελεί θαυμάσια εισαγωγή στον τομέα της υγιεινής της εργασίας." AIHA journal "Εξαιρετική ανασκόπηση της υγιεινής της εργασίας και απαραίτητο βοήθημα για τους σπουδαστές." Occupational Medicine "Πρέπει να γίνει αμέσως το εγχειρίδιο των σπουδαστών της υγιεινής της εργασίας...και να το διαβάσουν όσοι γιατροί είναι νέοι στον τομέα αυτόν." Occupational & Environmental Medicine
Τιμή πώλησης: 50 €
Ευεξία (Νοσηλευτικές Διαγνώσεις για την προαγωγή της Υγείας)
Η υγεία του πελάτη σας αύριο εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματική είναι η προαγωγή της υγείας του σήμερα. Νοσηλευτικές διαγνώσεις για την προαγωγή της υγείας Σήμερα, η προληπτική φροντίδα και η προαγωγή της υγείας του ατόμου έχουν μεγάλη σημασία, στο απαιτητικό περιβάλλον του τομέα υγείας. Ο συνοπτικός και εύχρηστος αυτός οδηγός σας δίνει τις απαιτούμενες πληροφορίες προκειμένου να είστε σε θέση να καταλήξετε σε αποτελεσματικές και ορθές διαγνώσεις. Με το βοήθημα αυτό μπορείτε να: • Μεγιστοποιήσετε την ευεξία και τη λειτουργική ικανότητα του πελάτη σας, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. • Διαμορφώσετε μεθόδους αξιολόγησης, οι οποίες θα βασίζονται σε δοκιμασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη του ατόμου. • Αξιολογήσετε τα δυνατά σημεία κάθε ατόμου, έτσι ώστε να μπορεί να ευεργετηθεί τόσο ο ασθενής, όσο και ο υγιής πελάτης. • Καταλήξετε σε νοσηλευτικές διαγνώσεις ευεξίας που θα αναφέρονται σε άτομα, ομάδες, οικογένειες και κοινότητες. • Συσχετίσετε τη νοσηλευτική διάγνωση ευεξίας με τη συμπεριφορά ενός πελάτη ή μιας ομάδας, καθώς και με τις νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Εφαρμόστε τις νοσηλευτικές διαγνώσεις ευεξίας για τους πελάτες σας σήμερα!!!
Τιμή πώλησης: 30 €