Χειρουργικές Λοιμώξεις (2η έκδοση)
Λοιμώδη Νοσήματα - Μια Σύντομη Κλινική Ανασκόπηση
Κανένα άλλο εγχειρίδιο δεν καθιστά πιο κατανοητά τα λοιμώδη νοσήματα απ' ό,τi το ανά χείρας βιβλίο - ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟ- ΠΗΣΗ. Αυτό το μοναδικό βιβλίο αναφοράς είναι οργανωμένο κατά συστήματα έναντι των παθογόνων - εξομοιώνοντας τον τρόπο κατά τον οποίο απαντώνται τα κοινά παθογόνα και οι διαταραχές που οφείλονται σε αυτά κατά την κλινική πρακτική. Γϊ αυτόν τον λόγο, αυτό το εκπληκτικό βιβλίο είναι ανυπέρβλητο όσον αφορά στην κατάκτηση της γνώσης του συσχετισμού των παθογόνων με τις πραγματικές τους επιπτώσεις στους ασθενείς. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Μια πραγματικά σύντομη και περιεκτική μορφή που μπορεί να αναγνωσθεί και να γίνει κατανοητή σε 30 ημέρες. Πολυάριθμες κλινικές περιπτώσεις προκειμένου να υπογραμμιστεί ακόμα περισσότερο η κλινική εφαρμογή του περιεχομένου. Σημεία κλειδιά που ανακεφαλαιώνουν και ερωτήσεις που βοηθούν την κατανόηση. Έγχρωμες εικόνες που απεικονίζουν κύρια παθογόνα και ενισχύουν στον αναγνώστη τον αντίκτυπο των λοιμωδών νοσημάτων ΝΕΟ! Μια ακόμα πιο σύντομη και περιεκτική μορφή που σας βοηθά να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο
Τιμή πώλησης: 77 €
Κλινική Μικροβιολογία και Λοιμώξεις
Ιός του Δυτικού Νείλου
H παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ευρώπη είναι καλά τεκμηριωμένη. Στην Ελλάδα, ωστόσο, το 2010 παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη επιδημική εκρηξη του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους. Η μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου είναι περίπλοκη και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με την παθογένεια, τον ξενιστή, τον φορέα, την οικολογία και το κλίμα. Η μετάδοση εξαρτάται από την τοπική οικολογία και η εφαρμογή των κατευθυντήριων οδηγιών δεν έχει απαραίτητα την ίδια αποτελεσματικότητα σε διαφορετικά οικοσυστήματα. Θεραπεία για τον ιό του Δυτικού Νείλου στους ανθρώπους δεν είναι διαθέσιμη κατά συνέπεια η ενίσχυση της εποπτείας είναι απαραίτητη. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η πλήρης διευρεύνηση του ιού του Δυτικού Νείλου και ειδικότερα η συμβολή στην κατανόηση της βιολογίας του ιού, της οικολογίας και των τρόπων μετάδοσης, της διάγνωσης και κλινικής εικόνας αυτού. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται με λεπτομέρεια η νοσηρότητα και η θνησιμότητα, τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ιϊκής λοίμωξης και τέλος παρουσιάζονται τα σημαντικότερα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του λοιμογόνου αυτού παράγοντα.
Τιμή πώλησης: 20 €
Ιολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο (1η έκδοση)
Αυτό το βιβλίο είναι μια ακριβής και προσιτή εισαγωγή στην ιατρική ιολογία, ενσωματώνει τις βασικές αρχές, αλλά αποτελεί και μια συστηματική σύνοψη των ιών και των νόσων που προκαλούν. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στην αντιική θεραπεία, που γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική στη σύγχρονη ιατρική πρακτική. Είναι το ιδανικό σύγγραμμα για τον υπερφορτωμένο με γνώσεις φοιτητή και σημαντικό καθημερινό βοήθημα για τον επαγγελματία που χρειάζεται καλή κατανόηση της ιατρικής ιολογίας επί του παρόντος. Ακολουθώντας τη μορφοποίηση των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς, το γνωστικό αντικείμενο παρουσιάζεται σε μια δισέλιδη «εκπαιδευτική ενότητα», ενσωματώνοντας μια εντυπωσιακή συλλογή ευκρινών εικόνων και κλινικών φωτογραφιών. Παράλληλα, υπάρχει ακριβές και συνάμα κατανοητό κείμενο και πλαίσια με τις λέξεις-κλειδιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχεία πρόσβαση στην πληροφορία και η προετοιμασία της εξέτασης. Σύμφωνα με τα παραπάνω, είτε είστε φοιτητής στην Ιατρική είτε νέος ιατρός είτε ειδικός σε κάποια επιστήμη της υγείας είτε ειδικεύεστε στις λοιμώδεις νόσους είτε φοιτητής σε κάποια συναφή ειδικότητα, αυτό το βιβλίο ήρθε για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη! Επίσης, θα παράσχει στέρεες θεμελιώδεις αρχές σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισχωρήσει βαθύτερα σε αυτό το τόσο γοητευτικό επιστημονικό πεδίο.
Τιμή πώλησης: 33 €
Ιατρική Μικροβιολογία (8η έκδοση)
Ανατρέξτε στην Ιατρική Μικροβιολογία, 8η έκδοση, για μια ενδελεχή, κλινικώς συναφή κατανόηση των μικροβίων και των νοσημάτων που προκαλούν. Αυτό το σύντομο, περιεκτικό και εύχρηστο κείμενο παρουσιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της μικροβιολογίας και της ανοσολογίας με σαφήνεια, παρακινώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη—σας προετοιμάζει αποτελεσματικά για τα μαθήματα, τις εξετάσεις και τη μελλοντική άσκηση του επαγγέλματος. • Η κάλυψη των βασικών αρχών, της ανοσολογίας, της εργαστηριακής διάγνωσης, της βακτηριολογίας, της ιολογίας, της μυκητολογίας και της παρασιτολογίας σάς βοηθούν να τελειοποιήσετε τις γνώσεις σας όσον αφορά στα απαραίτητα στοιχεία. • Ενδελεχώς επικαιροποιημένα κεφάλαια περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το ανθρώπινο μικροβίωμα και τα προβιοτικά/πρεβιοτικά, και συμπεριλαμβάνεται ένα νέο κεφάλαιο για το Ανθρώπινο γονιδίωμα στην υγεία και στην ασθένεια. • Καινούργιες περιλήψεις κεφαλαίου στα κεφάλαια των μικροβίων, προσφέρουν μια συνοπτική εισαγωγή ή πρακτική ανασκόπηση του κάθε θέματος. • Οι ερωτήσεις αξιολόγησης στο τέλος των περισσότερων κεφαλαίων συσχετίζουν τη βασική επιστήμη με την κλινική πράξη για να σας βοηθήσουν στην κατανόηση της κλινικής σχέσης των οργανισμών που εξετάζονται. • Κλινικές περιπτώσεις αποτυπώνουν την επιδημιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμωδών νοσημάτων, ενισχύοντας την εκμάθηση μέσω της κλινικής προσέγγισης. • Πλήρως έγχρωμες κλινικές φωτογραφίες, εικόνες και σχήματα σάς βοηθούν να φανταστείτε την κλινική εικόνα των λοιμώξεων. • Περιληπτικοί πίνακες και πλαίσια που δίνουν έμφαση τις βασικές έννοιες και στα θέματα προς μάθηση βελτιστοποιούν την επανάληψη για τις εξετάσεις.
Τιμή πώλησης: 95 €
Ιατρική Μικροβιολογία (6η έκδοση)
Η κατανόηση των βασικών εννοιών της μικροβιολογίας με τον πιο εύκολο τρόπο! • Η νέα έκδοση αυτού του δημοφιλούς βιβλίου παρουσιάζει τη μικροβιολογία με τρόπο σύντομο και συνοπτικό, εύκολο στη χρήση και ιδιαίτερα ευχάριστο. • Εξετάζει την αιτιολογία, την επιδημιολογία, τις άμυνες του οργανισμού, τη διάγνωση, την ταυτοποίηση, την πρόληψη και τον έλεγχο για κάθε μικρόβιο σε επιμελώς οργανωμένα κεφάλαια, παρέχοντας σε εσάς τη δυνατότητα να βρείτε ταχύτατα τις πληροφορίες που αναζητάτε. • Παρέχει περισσότερες κλινικές φωτογραφίες στα κεφάλαια, οι οποίες σας βοηθούν να οπτικοποιήσετε τις κλινικές νόσους. • Χαρακτηριστικό γνώρισμά του η επιμελημένη εικονοποίηση -περισσότερες από 635 εικόνες και διαγράμματα, όλα έγχρωμα- προσφέροντας έτσι μια συνεπή πληροφοριακή προσέγγιση στη μελέτη της ιατρικής μικροβιολογίας και απλοποιώντας την πολύπλοκη γνώση. • Χαρακτηρίζεται από πίνακες περιλήψεων και πλαίσια που δίνουν έμφαση στις πιο σημαντικές έννοιες και στα αντικείμενα μάθησης, επιτρέποντας σε εσάς να έχετε μια πιο αποτελεσματική επανάληψη για τις εξετάσεις. • Χρησιμοποιούνται καταγεγραμμένες κλινικές περιπτώσεις, για να αποσαφηνίσουν την επιδημιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία των μολυσματικών ασθενειών. • Συσχετίζονται οι βασικές αρχές της επιστήμης με την κλινική πρακτική μέσα από ερωτήσεις επανάληψης στο τέλος κάθε κεφαλαίου, που σας βοηθούν να κατανοήσετε τον ιατρικό συσχετισμό των οργανισμών που μελετώνται. Η εμπεριστατωμένη κάλυψη των βασικών αρχών της ανοσολογίας, της εργαστηριακής διάγνωσης και της θεραπείας στη βακτηριολογία, την ιολογία, τη μυκητολογία και την παρασιτολογία εξασφαλίζουν ότι εσείς θα κατανοήσετε πλήρως όλα τα σημαντικά γεγονότα στην εξάσκηση της Ιατρικής σήμερα.
Τιμή πώλησης: 110 €
Εισαγωγή στη Μυκητολογία
Το βιβλίο Εισαγωγή στη Μυκητολογία αποσκοπεί στο να αντιληφθούν οι ενδιαφερόμενοι τις ιδιαιτερότητες των μυκήτων, που δεν καλύπτονται από τα γενικά μαθήματα βοτανικής και ζωολογίας. Χωρίζεται σε 5 μέρη: η εισαγωγή αναφέρει τη θέση των μυκήτων στο έμβιο σύμπαν της γήινης βιόσφαιρας και τα βασικά βιολογικά φαινόμενα που τους αφορούν. Στο κομμάτι της Βασικής Μυκητολογίας παρουσιάζεται η βιολογία και τα χαρακτηριστικά των μυκήτων σε κυτταρικό και οργανισμικό επίπεδο (αναπαραγωγή, παθογονικότητα, προσαρμοστικότητα). Ακολουθούν σύντομες αναφορές στις πλέον γνωστές μυκητοτοξίνες, και στους αντιμυκητιακούς παράγοντες, με εστίαση στους γενικούς μηχανισμούς δράσης. Τελευταίο είναι το κομμάτι με τις βασικές αρχές εργαστηριακού χειρισμού μυκήτων, διαρθρωμένο για τη διευκόλυνση εργαστηριακών Ασκήσεων. Η πρόθεση των συγγραφέων είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης μια σαφή ιδέα των οργανισμών αυτών προτού περάσει στην εξειδικευμένη μελέτη (διάγνωση, βιοτεχνολογία οικοσυστηματικές σπουδές) στα πλαίσια ειδικότητας, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού και να εμπεδώσει καλύτερα τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν στην εργασία του. Υπάρχει εστίαση στη λογική και τους μηχανισμούς που εμπλέκονται σε διάγνωση και θεραπεία μυκητιάσεων, καθώς και σε τυπικά παραδείγματα ώστε να γίνει κατανοητή η επιστημονική διάσταση.
Τιμή πώλησης: 28 €
Εγχειρίδιο Εργαστηριακής Διάγνωσης
Η παρούσα τέταρτη έκδοση του "Εγχειριδίου Εργαστηριακής Διάγνωσης" έρχεται δέκα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη έκδοση και ύστερα από τρεις άλλες εκδόσεις και πολλές ανατυπώσεις, για να τηρηθεί η υπόσχεση της συνεχούς ενημέρωσης του. πως θα δουν οι παλαιοί αναγνώστες, διατηρήθηκε η ργάνωση της ύλης των προγενέστερων εκδόσεων, αφού έχει κριθεί επιτυχημένη και εύχρηστη. Σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια έχουν γίνει προσθήκες εξετάσεων που εκτελούνται πλέον στα κλινικά βιοχημικά εργαστήρια και όχι μόνο στα ερευνητικά. Ενδεικτικά αναφέρονται τα αγγειοδραστικό εντερικό πεπτίδιο (VIP), γλυκαγόνη, D-διμερές, ελεύθερες ρίζες, ερυθροποιητίνη, μετατρεπτικό ένζυμο αγγειοτασίνης, μελανίνη, μόλυβδος, ομοκυστεΐνη, πλασμινογόνο, τροπονίνη, φιμπρονεκτίνη, χρωμογρανίνη, 3a-Diol-G, δοκιμασίες d-ROM, PAPP-a κ.ά.
Τιμή πώλησης: 27 €