Δυσλεξία: Εγχειρίδιο για Επαγγελματίες (4η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
GAVIN REID
Επιμέλεια:
Γ. Παπαδάτος
ISBN:
978-960-583-081-6
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
486
Έτος έκδοσης:
2015
Τιμή πώλησης 38 €
  • 0 Review

Περιγραφή

«Το βιβλίο αυτό θα ωφελήσει πληθώρα ανθρώπων οι οποίοι είναι ικανοί να βοηθήσουν τους νέους, και τους ώριμους, να υπερνικήσουν το εμπόδιο που αποτελεί η δυσλεξία. Λίγοι μπορούν να μεταδώσουν πληροφορίες τόσο επιτυχώς όσο ο Gavin Reid σχετικά με το θέμα αυτό.»
Sir Jackie Stewart, Πρόεδρος της Dyslexia Scotland και Αντιπρόεδρος της British Dyslexia Assoaciation
Ιδανική για δασκάλους, φοιτητές μαθημάτων που βασίζονται στην εκπαίδευση και εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, η νέα, ενημερωμένη αυτή έκδοση του κορυφαίου σε πωλήσεις εγχειριδίου του Gavin Reid αποτελεί ζωτικής σημασίας βοήθημα για την πρακτική και την έρευνα στα πεδία της δυσλεξίας και του γραμματισμού.
Η τέταρτη έκδοση του Δυσλεξία: Εγχειρίδιο για Επαγγελματίες ενσωματώνει την πιο πρόσφατη θεωρητική και πρακτική έρευνα στο πεδίο της δυσλεξίας και του γραμματισμού. Ενώ δίδεται έμφαση στην ένταξη και στην κάλυψη των αναγκών όλων όσων βρίσκονται στο επικρατούν σύστημα, το βιβλίο καταπιάνεται και με τη βέλτιστη παροχή εξειδικευμένης πρακτικής, εστιάζοντας συγκεκριμένα σε εξατομικευμένες προσεγγίσεις.
Τα κεφάλαια εξετάζουν την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων, όπως επίσης και τον ρόλο των γονέων. Ένα νέο κεφάλαιο σχετικά με την προσχολική πρακτική συμπληρώνει όλα τα παραπάνω. Άλλα νέα κεφάλαια ταυτοποιούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι και προσφέρουν πρακτικές και διορατικές συμβουλές αναφορικά με το πώς μπορεί κανείς να τα προσεγγίσει και να τα χειριστεί στο πλαίσιο ευρημάτων νέας έρευνας. Τα καινούργια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν περιλήψεις των περιεχομένων στην αρχή κάθε κεφαλαίου και σημεία για σκέψη στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Τα παραρτήματα περιλαμβάνουν τεστ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δάσκαλοι, και έναν διεξοδικό κατάλογο των επικαιροποιημένων στοιχείων επικοινωνίας για διάφορους οργανισμούς σχετικούς με τη δυσλεξία και τον γραμματισμό.
Ο Dr Gavin Reid είναι σύμβουλος για τις μαθησιακές δυσκολίες το Centre for Child Education and Teaching στο Κουβέιτ