Εγχειρίδιο BSAVA: Ιατρική του Σκύλου
Τα τελευταία 20 χρόνια παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της βάσης γνώσεων και των δεξιοτήτων που είναι διαθέσιμες στην ιατρική των μικρών ζώων – ο όγκος των διαθέσιμων εξειδικευμένων πληροφοριών μπορεί να φαίνεται τρομακτικός στον σχετικά άπειρο κτηνίατρο που αναζητά μια συνοπτική απάντηση σε ένα από τα πολλά κοινά προβλήματα που παρουσιάζονται στο ιατρείο. Το Εγχειρίδιο Ιατρικής του σκύλου της BSAVA συνοψίζει τις σημαντικές πληροφορίες σε έναν μοναδικό τόμο.
Τιμή πώλησης: 75 €
Εγχειρίδιο BSAVA Αιματολογία και Ιατρική των Μεταγγίσεων στον Σκύλο και στη Γάτα (2η έκδοση)
Η πρώτη έκδοση του Εγχειριδίου BSAVA – Αιματολογία και Ιατρική των Μεταγγίσεων στον Σκύλο και στη Γάτα αποτέλεσε πρωτοποριακό σύγγραμμα στο πεδίο του και η δεύτερη αυτή έκδοση ήταν πολυαναμενόμενη. Οι βασικές αρχές της αιματολογίας, που αποτελούν τον πυρήνα του εγχειριδίου, έχουν επικαιροποιηθεί ώστε να συμπεριληφθούν οι νέες διαγνωστικές μέθοδοι και θεραπευτικές στρατηγικές. Νέοι συγγραφείς παρέχουν μια ανανεωμένη οπτική σε ορισμένα θέματα και προστέθηκαν καινούργια κεφάλαια σχετικά με την αναιμία της φλεγμονής και της νεοπλασίας, τη μη αναγεννητική αναιμία και την αγγειακή θρόμβωση. Η συγγραφική ομάδα αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς από την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Οι συγγραφείς συνεργάστηκαν με τους εκδότες για τη δημιουργία ενός βιβλίου που είναι απαραίτητο για την άσκηση της κτηνιατρικής.
Τιμή πώλησης: 55 €
Κτηνιατρική Ανοσολογία (9η έκδοση)
Παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κτηνιατρική ανοσολογία Η Κτηνιατρική Ανοσολογία, η μοναδική ολοκληρωμένη πηγή αναφορικά με την ανοσολογία για φοιτητές κτηνιατρικής και ειδικευμένους κτηνιάτρους, παρέχει μια κατανοητή παρουσίαση των βασικών αρχών της ανοσολογίας με εμπεριστατωμένες πληροφορίες σχετικά με τις πιο σημαντικές ανοσολογικές ασθένειες και αντιδράσεις που απαντώνται στα κατοικίδια ζώα. Η σχολαστική και επικαιροποιημένη νέα έκδοση διερευνά τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο, και παρέχει πληθώρα κλινικών παραδειγμάτων που αποτυπώνουν και αποσαφηνίζουν τις πιο σημαντικές έννοιες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: • Εμπεριστατωμένη κάλυψη των εμβολίων και της χρήσης τους, των αλλεργιών και των αλλεργικών ασθενειών, και της αυτοανοσίας και της ανοσοανεπάρκειας, συμπεριλαμβανομένων των ανοσολογικών ζητημάτων που απαντώνται στην κλινική πράξη. • Πληθώρα κλινικών παραδειγμάτων αποτυπώνουν με σαφήνεια τις βασικές έννοιες και παρέχουν πρακτικές στρατηγικές για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ανοσολογικών διαταραχών στο κλινικό πλαίσιο. • Μια πλήρως επικαιροποιημένη ενότητα σχετικά με την έμφυτη ανοσία περιλαμβάνει καινούργια κεφάλαια που αφορούν στα φυσικά φονικά κύτταρα (NK) και στις συστημικές αποκρίσεις στη λοίμωξη. • Κάλυψη, η οποία αντανακλά μια σημαντική αλλαγή στη γενικότερη αντίληψη της ανοσολογίας, παρέχει τις θεμελιώδεις γνώσεις που απαιτούνται για την κατανόηση της ευρείας μορφολογίας των ανοσολογικών αντιδράσεων και του τρόπου με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί ως ένα δίκτυο διασυνδέσεων. • Περισσότερες από 500 έγχρωμες εικόνες και διαγράμματα απεικονίζουν και αποσαφηνίζουν πολύπλοκα ζητήματα. • Νέες πληροφορίες όσον αφορά στη γενωμική και στις μοριακές διαγνωστικές τεχνικές διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο το αναδυόμενο πεδίο της γενωμικής επιδρά στην αντίσταση στις ασθένειες, όπως επίσης και στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των ανοσολογικών και λοιμωδών νοσημάτων.
Τιμή πώλησης: 110 €
Εγχειρίδιο BSAVA Ιατρική της Γάτας (1η έκδοση)
Το εγχειρίδιο «Ιατρική της Γάτας» αποτελεί το πρόσφατο έργο της συγγραφικής δραστηριότητας της BSAVA σε ό,τι αφορά στα βιβλία βασικών γνώσεων για την ιατρική των ζώων συντροφιάς. Το παρόν βιβλίο αποτελεί μία εύκολα προσβάσιμη πηγή πρακτικών συμβουλών που σχετίζονται με τη διαχείριση των συνηθέστερων προβλημάτων της γάτας, τα οποία ο κτηνίατρος αντιμετωπίζει ως κλινικός πρώτης γνώμης. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αναπτύσσονται λεπτομερώς γενικά θέματα, άμεσα συνδεδεμένα με την άσκηση της ιατρικής στη γάτα, όπως τεχνικές συγκράτησης, και με την κλινική εξέταση, τους τρόπους χειρισμού του ζώου και τις ενέργειες που καθιστούν τον περιβάλλοντα χώρο φιλικό για την άσκηση της ιατρικής στο συγκεκριμένο ζωικό είδος. Αναγράφονται, επίσης, οι καλύτεροι τρόποι πρόληψης νοσημάτων και συζητούνται οι ενδεικνυόμενοι θεραπευτικοί χειρισμοί. Σε άλλο τμήμα του βιβλίου αναπτύσσονται θέματα με οδηγό το κλινικό πρόβλημα, εστιάζοντας στη διαγνωστική προσέγγιση και στην αντιμετώπιση κοινών νοσημάτων, όπως η αλωπεκία, η πολυδιψία και οι επιληπτικές κρίσεις. Το τρίτο και τελευταίο τμήμα του βιβλίου επικεντρώνεται στην ανάλυση των συνηθέστερων νοσημάτων της γάτας με βάση τα συστήματα του οργανισμού και με έμφαση στην αντιμετώπισή τους. Οι συγγραφείς των επιμέρους κεφαλαίων έχουν επιλεγεί με προσοχή και με κριτήριο την εμπειρία και τον τρόπο προσέγγισης των συγκεκριμένων νοσημάτων στην καθημερινή κλινική πράξη. Σε αυτό το βιβλίο ο κλινικός κτηνίατρος μπορεί να βρει επιστημονικές απαντήσεις στα περισσότερα και συχνότερα στην πράξη προβλήματα της γάτας, να τα αντιμετωπίσει σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του ιδιοκτήτη και να οργανώσει την παραπομπή του ζώου σε κλινική δεύτερης γνώμης. Επίσης, στο βιβλίο αυτό υπάρχει ακόμη μια καινοτομία, αυτή των «οδηγών ταχείας αναφοράς» (ΟΤΑ), όπου παρουσιάζονται πρακτικές συμβουλές, τεχνικές και θεραπευτικά σχήματα με τρόπο εύληπτο. Τέλος, τη δομή της ύλης στο σύνολό της συμπληρώνουν πολλοί πίνακες και φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα βιβλίο απαραίτη
Τιμή πώλησης: 75 €
Άτλας Κλινικής Ανατομικής Σκύλου και Γάτας
0 έγχρωμος άτλαντας κλινικής ανατομικής του σκύλου και της γάτας του καθηγητή J. S. Boyd και των συνεργατών του είναι ένα πολύτιμο βοήθημα τόσο για τον φοιτητή της Κτηνιατρικής όσο και για τον κλινικό κτηνίατρο που ασχολείται με τα κατοικίδια σαρκοφάγα. Τα νωπά παρασκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον άτλαντα, καθώς και οι ακτινογραφίες, οι αγγειογραφίες και τα υπερηχογραφήματα που περιέχει, τον καθιστούν μοναδικό στο είδος του.
Τιμή πώλησης: 32 €
Κλινικές Τεχνικές για Σκύλους, Γάτες, Κουνέλια και Τρωκτικά (3η έκδοση)
Η 3η έκδοση του συγγράμματος Κλινικές Τεχνικές για Σκύλους, Γάτες, Κουνέλια και Τρωκτικά καλύπτει τις συνήθεις κλινικές τεχνικές που εφαρμόζονται στα μικρά εξωτικά θηλαστικά, όπως ο γερβίλος, το χάμστερ και το ινδικό χοιρίδιο, ενώ παράλληλα προσφέρει στους αναγνώστες μια εκτενή αναθεώρηση των κλινικών τεχνικών που εφαρμόζονται συχνά στο σκύλο, στη γάτα και στο κουνέλι. Τηρώντας το ίδιο εύχρηστο σχήμα των προηγούμενων εκδόσεων, η 3η έκδοση παραμένει ένα κλασικό κτηνιατρικό σύγγραμμα για άμεση κλινική χρήση. Το σύγγραμμα παρέχει πρακτικές και προσαρμοσμένες στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα οδηγίες και πληροφορίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη σωστή εφαρμογή μεγάλου αριθμού κλινικών τεχνικών. Σε αυτές περιλαμβάνονται λεπτομέρειες σχετικές με τη συγκράτηση και τη στάση των ζώων, την αναισθησία, τις χειρουργικές τεχνικές και τη φαρμακευτική διαχείριση. Το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για την εφαρμογή της κάθε τεχνικής, όπως οι ενδείξεις, οι πιθανές επιπλοκές, ο απαιτούμενος εξοπλισμός και η αναγκαία προετοιμασία, παρέχεται με σαφή και συνοπτικό τρόπο. Οι τεχνικές που περιγράφονται για πρώτη φορά σε αυτή την έκδοση είναι η μετάγγιση αίματος, η τοποθέτηση ενδοστικών καθετήρων και η τραχειοστομία. Λεπτομερή σκίτσα παρουσιάζουν όχι μόνο τις σχετικές ανατομικές περιοχές, αλλά και τις ενέργειες του κλινικού κατά την εφαρμογή των τεχνικών. Το σύγγραμμα Κλινικές Τεχνικές για Σκύλους, Γάτες, Κουνέλια και Τρωκτικά συνιστά ένα πολύτιμο κλινικό εγχειρίδιο, ουσιώδους σημασίας για τους κτηνιάτρους και τους βοηθούς κτηνιάτρων, οι οποίοι ασχολούνται με ζώα συντροφιάς ή με ζώα εργαστηρίου. ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: • Εκτενώς αναθεωρημένη έκδοση ενός κλασικού συγγράμματος περιγραφής κτηνιατρικών κλινικών τεχνικών • Κλινικές τεχνικές προσαρμοσμένες στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα • Περιγραφή κλινικών τεχνικών για εφαρμογή σε μικρά εξωτικά θηλαστικά • Λεπτομερής, βήμα προς βήμα, περιγραφή της κάθε τεχνικής με ταυτόχρονη αιτιολόγηση και επεξήγηση
Τιμή πώλησης: 45 €