Πρακτική Νεκροτομής & Τοξικολογικών Αναλύσεων

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Σ. Ντούγκου, Ε. Τσούκαλη-Παπαδοπούλου
ISBN:
978-960-394-617-5
Διαστάσεις:
21X28
Σελίδες:
192
Έτος έκδοσης:
2010
Τιμή πώλησης 75 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το παρόν εγχειρίδιο αναφέρεται στην Πρακτική της νεκροτομής και της τοξικολογικής ανάλυσης. Η συγγραφή του ήταν έργο δυσχερές και, μάλιστα, όταν όμοιο του δε βρέθηκε στην ελληνική βιβλιογραφία. Η έλλειψη ενός τέτοιου εργαστηριακού εγχειριδίου που θα αποτελούσε οδηγό για τη μεθόδευση νεκροτομικής και κλινικής εξέτασης, μας ώθησε στη σκέψη ότι θα ήταν αναγκαίο να υπάρχει, ώστε να καλύψει τις ανάγκες προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής και μεταπτυχιακών επιστημόνων που ειδικεύονται στην Ιατροδικαστική επιστήμη. Για τον λόγο αυτό σε πολλά κεφάλαια δίδονται λεπτομέρειες που δεν είναι απαραίτητο να εμβαθύνει ο φοιτητής.
Σε ένα βιβλίο του είδους αυτού είναι δύσκολο να σταθμίσει κανείς τον όγκο του υλικού που πρέπει να περιλάβει. Ασφαλώς πρέπει να είναι αρκετός ώστε να μη θεωρηθεί ελλιπές, αλλά και να μην επεκτείνεται σε βαθμό που να προκαλεί σύγχυση με επουσιώδεις λεπτομέρειες.
Το καθήκον του Πανεπιστημιακού δασκάλου αλλά και η επιστημονική του φιλοδοξία είναι η συγγραφή ενός ευκολονόητου και πλήρως ενημερωμένου συγγράμματος, σύμφωνα με την πρόοδο της επιστήμης που διακονεί. Με τη χρήση του παρόντος εγχειριδίου, ολοκληρώνεται η κατανόηση του τεχνικού-εργαστηριακού μέρους (νεκροτομή, δειγματοληψία, ανάλυση, κ.ά.), που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην κατανόηση της θεωρίας.