ABC στις Παθήσεις του Μαστού (4η έκδοση)
Οι παθήσεις του μαστού είναι συνήθεις και συχνά απαντώμενες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ενώ η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού αυξάνεται, η έγκαιρη ανίχνευση και οι βελτιωμένες θεραπείες βοηθούν στη μείωση της θνησιμότητας λόγω καρκίνου του μαστού. Το ABC στις Παθήσεις του Μαστού παρέχει ολοκληρωμένη καθοδήγηση για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων, τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των συνήθων παθήσεων του μαστού και κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την παραπομπή. Καλύπτει τα συγγενή προβλήματα, τις λοιμώξεις του μαστού και τη μασταλγία, πριν από την αναφορά στην επιδημιολογία, στην πρόληψη στον προληπτικό έλεγχο και στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Περιγράφει τις επιλογές θεραπείας και αντιμετώπισης για τον καρκίνο του μαστού εντός διαφορετικών ομάδων και περιλαμβάνει νέα κεφάλαια για τη γενετική, την πρόληψη, την αντιμετώπιση γυναικών υψηλού κινδύνου και τις ψυχολογικές πτυχές των παθήσεων του μαστού. Η επιμέλεια και η γραφή του πραγματοποιήθηκαν από διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονες στον τομέα, με πλήρη έγχρωμη εικονογράφηση. Η τέταρτη αυτή έκδοση παραμένει ένας πρακτικός οδηγός για τους ιατρούς γενικής ιατρικής, τους οικογενειακούς ιατρούς, τους νοσηλευτές γενικής ιατρικής και τους εξειδικευμένους νοσηλευτές για τη φροντίδα του μαστού, καθώς και για χειρουργούς και ογκολόγους, τόσο ειδικευόμενους όσο και προσφάτως ειδικευμένους, και για φοιτητές της ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 32 €
Γυναικολογική και Μαιευτική Χειρουργική
Η γυναικολογική και μαιευτική χειρουργική είναι τέχνη η οποία απαιτεί βαθιά γνώση και δεξιότητες. Οι ιδιαιτερότητες κάθε μεμονωμένης περίπτωσης πρέπει να γίνονται κατανοητές για την εξασφάλιση της βέλτιστης χειρουργικής προσέγγισης και την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών. Το παρόν εγχειρίδιο προσφέρει εύστοχες και καίριες επιλογές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει ένας χειρουργός μαιευτήρας-γυναικολόγος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια χειρουργική επέμβαση. Το σύγγραμμα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο καλύπτει τις γενικές προεγχειρητικές, διεγχειρητικές και μετεγχειρητικές προκλήσεις, και το δεύτερο συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Παρέχει συμβουλές τόσο όσον αφορά σε γενικές γυναικολογικές και μαιευτικές εγχειρήσεις όσο και σε υποειδικότητες του τομέα, όπως είναι η αναπαραγωγική χειρουργική, η ουρογυναικολογική χειρουργική και η γυναικολογική ογκολογία. Τα κεφάλαια είναι περιεκτικά, αρχίζοντας με επεξηγηματικές μελέτες περιπτώσεων οι οποίες ακολουθούνται από το υπόβαθρο, επιλογές αντιμετώπισης και προληπτικές προσεγγίσεις. Σχεδιασμένο για την καθοδήγηση του χειρουργού με ασφάλεια σε όλα τα στάδια, το παρόν σύγγραμμα παρέχει πρακτική βοήθεια βήμα προς βήμα.
Τιμή πώλησης: 89 €
Αναζωογόνηση & Ηρεμία για Μωρά και Μητέρες: Ο φυσικός τρόπος φροντίδας για εσάς και το μωρό σας
Ικανοποίηση για εσάς και το µωρό σας • Περιλαμβάνει εικονογραφημένο, βήμα προς βήμα, οδηγό για βρεφικό μασάζ. • Βελτιώνει τις πιθανότητες για έναν καλό ύπνο στη διάρκεια της νύχτας! Ο ερχομός του νέου μωρού φέρνει μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος και σύγχυση ως προς τη φροντίδα του μικρού σας θησαυρού. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, η ολιστική θεραπεύτρια και μητέρα τριών παιδιών Samantha Quinn αποκαλύπτει φυσικές τεχνικές καθησυχασμού, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το μωρό σας κάνει μια ήπια μετάβαση από τη μήτρα της μητέρας στην κούνια. Ανακαλύψτε πώς να αναγνωρίζετε τους ήχους του μωρού σας και να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε σωστά, και πώς να βελτιώσετε τα μοτίβα του ύπνου του μωρού σας. Επίσης, θα βρείτε συμβουλές σχετικά με τα οφέλη του βρεφικού μασάζ μαζί με οδηγίες για τη βήμα προς βήμα τεχνική – οδηγίες-κλειδιά για την ηρέμηση των μωρών. Παράλληλα, υπάρχουν οδηγίες για φυσικές και ολιστικές θεραπείες για τη μητέρα και το μωρό, προκειμένου να προσφέρουν ανακούφιση σε συχνές ασθένειες, εξασφαλίζοντας ότι και οι δύο θα έχετε ηρεμία, υγεία και ευτυχία.
Τιμή πώλησης: 12 €
Ψυχοσωματική ετοιμασία για τη μητρότητα
Στο βιβλίο εκτείθονται όλες τις μεθόδοι προετοιμασίας που υπάρχουν για να μπορεί οενδιαφερόμενος επιστήμονας να κατανοήσει και να επιλέξει τη μέθοδο ήστοιχεία των μεθόδων που του ταιριάζουν και μπορεί να εφαρμόσει στους πελάτες του. Τα θέματα που αφορούν στον ψυχισμό της γυναίκας και του συντρόφου της μπορούν να βοηθήσουν τον σύμβουλο ετοιμασίας για να μπορέσει να τους στηρίξει και να τους καθοδηγήσει σε τρόπους ανάπτυξη της επικοινωνίας τους με το παιδί που περιμένουν. Όλα όσα καταγράφονται στα κεφάλαια του τοκετού και των διαφόρων ασκήσεων και συμπληρωματικών θεραπειών μπορούν να βρουν εφαρμογή στο περιεχόμενο του προγράμματος προετοιμασίας. Επίσης, ελπίζω όσα αναφέρονται στα κεφάλαια για το κέντρο ψυχοσωματικής ετοιμασίας και για τις επαγγελματικές σχέσεις να είναι χρήσιμες γνώσεις στην πορεία των νέων επιστημόνων που ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν την Μαιευτική μέσω της ψυχοσωματικής ετοιμασίας με εντιμότητα, θάρρος, ενθουσιασμό, συμπόνια και καλή θέληση.
Τιμή πώλησης: 35 €
Μαιευτική και Γυναικολογία
Αν και η Ιατρική παραμένει πάντα άσκηση ιδιαίτερης τέχνης, η Μαιευτική και Γυναικολογία δεν παύει να αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα της σύνθεσης θεμάτων που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος καθώς και του αναπτυσσόμενου εμβρύου. Οι τομείς αυτοί μέχρι πριν λίγα έτη, χαρακτηρίζονταν από πολλούς σαν κλειστό ίσως πεδίο μελέτης, που αφορούσε μόνο τους Μαιευτήρες Γυναικολόγους. Οι εξελίξεις όμως στο χώρο της γυναικείας φυσιολογίας, ενδοκρινολογίας και ανάπτυξης του εμβρύου, καθώς και η αιτιολογική σύνδεση παθολογικών καταστάσεων με γενετικά νοσήματα, φάρμακα και μηχανισμούς, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση σύνδεση της Μαιευτική και Γυναικολογίας με άλλες ιατρικές ειδικότητες. Το βιβλίο αυτό δεν έχει πρόθεση να αντικαταστήσει τη διαδραστική επικοινωνία της δια βίου εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στους χώρους άσκησης της Κλινικής Ιατρικής και του Πανεπιστημιακού έργου. Το εκπαιδευτικό σύγγραμμα έχει σκοπό την ιατρική κατάρτιση, με τη μεταβίβαση γνώσεων και εμπειριών που καταλήγουν στην ικανότητα διάγνωσης, θεραπείας, εκτέλεσης ιατρικών πράξεων και σχεδιασμό ερευνητικών μελετών, περισσότερο όμως συντελεί στην καλλιέργεια της επιστημονικής ευαισθησίας, γιατί αυτή προσδιορίζει τη συμπεριφορά, το ήθος και το ύφος άσκησης της Ιατρικής απέναντιστον άνθρωπο και στην κοινωνία.
Τιμή πώλησης: 150 €
Master Medicine Μαιευτική και Γυναικολογία
Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια παγκοσμίως για την αναμόρφωση της Ιατρικής Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας είναι και η αλλαγή των παραδοσιακών συγγραμμάτων που χρησιμοποιούνται από τους φοιτητές της Ιατρικής. Είναι αναγκαία η ύπαρξη εγχειριδίων που θα παρέχουν με τάξη όλες τις βασικές γνώσεις κάθε αντικειμένου και θα διευκολύνουν την κατανόηση του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου. Η Ελληνική έκδοση της “Obstetrics & Gynaecology, a core text with self assessment” των Andrew McCarthy & Bill Hunter (2nd edition) της πολύ γνωστής διεθνώς σειράς Master Medicine, επιτυγχάνει του ανωτέρω στόχους και ταυτόχρονα παρέχει ερωτήσεις αξιολόγησης, ώστε οι φοιτητές να προσδιορίσουν το επίπεδο των γνώσεών τους. Ο φοιτητής που θα μελετήσει το συγκεκριμένο βιβλίο θα μάθει ότι χρειάζεται να ξέρει σε προπτυχιακό επίπεδο στη Μαιευτική-Γυναικολογία και σε συνδυασμό με την Κλινική του άσκηση στις Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές κλινικές και την περαιτέρω μελέτη πιο εξειδικευμένων συγγραμμάτων, όπου χρειάζεται να εμβαθύνει σε λεπτομέρειες, θα αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις στο σημαντικό αυτό πεδίο της Ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 45 €
Επίτομη Μαιευτική & Γυναικολογία
Τα παθολογικά και χειρουργικά προβλήματα στη εγκυμοσύνη και η χειρουργική Γυναικολογία ειδικότερα μελετώνται ως βασικές γνώσεις, αλλά προστίθενται και νέες μέθοδοι διάγνωσης, φαρμακευτικής θεραπείας και χειρουργικών επεμβάσεων. Η νέα τεχνολογία είναι μπροστά και ήδη στα χέρια του αναγνώστη. Όλα τα παραπάνω κεφάλαια του βιβλίου, δίδουν την εικόνα ενός διεθνούς επιπέδου συγγράμματος. Η επιμελημένη συγγραφή, τεκμηριωμένη με στατιστικά δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας, σε αρμονική συνεργασία με το δεδομένο της κλινικής πείρας του συγγραφέα, καθιστούν το βιβλίο αυτό βασικό στο χώρο της Μαιευτικής-Γυναικολογίας.
Γυναικολογική Μαστολογία
Ο μαστός, που αποτελεί μία δεύτερη ωοθήκη και έχει εξάρτηση από αυτή, που η λειτουργία του κορυφώνεται στο θηλασμό, δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρει ιδιαίτερα το γυναικολόγο - μαιευτήρα. Τα κεφάλαια της φυσιολογίας, των παθολογικών εκκρίσεων, του θηλασμού και των φαρμάκων, που περνάνε στο γάλα, το γυναικολόγο - μαιευτήρα τον ενδιαφέρουν ακόμα περισσότερο. Η "Γυναικολογική Μαστολογία" έρχεται να καταστήσει το έργο του γυναικολόγου - μαιευτήρα ευκολότερο και σ' ένα σκοπό αποβλέπει: Ν' αγαπήσει ο γυναικολόγος το μαστό. Δικαιούται την αγάπη του!.
Τιμή πώλησης: 7 €