Γηριατρική (6η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
N. CONI - C. NICHOLL - S. WEBSTER - K.J. WILSON
Επιμέλεια:
Κ.Ν. Βέμμος
ISBN:
978-960-394-409-6
Διαστάσεις:
15Χ23
Σελίδες:
234
Έτος έκδοσης:
2006
Τιμή πώλησης 35 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης αυτού του βιβλίου, πριν από είκοσι χρόνια τουλάχιστον, η γηριατρική έχει σημειώσει γιγάντιες προόδους. Αυτή αποτελεί κεντρικό αντικείμενο της γενικής ιατρικής και της επείγουσας και γενικής εσωτερικής ιατρικής στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Με τη συμμετοχή δύο νέων συγγραφέων στη συντακτική ομάδα, η έκτη έκδοση έχει αναθεωρηθεί και ανανεωθεί σε εκτενή βαθμό, με σκοπό να συμπεριλάβει τις πολλές προόδους που έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά τη βασιζόμενη στο περιστατικό θεραπεία. Περιγράφονται με σαφήνεια οι νόσοι από τις οποίες κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς και ερμηνεύεται ο τρόπος κατά τον οποίο οι ασθενείς αυτοί διαφέρουν ως προς τις εκδηλώσεις της νόσου τους και την αντιμετώπισή τους. Στη νέα αυτή έκδοση δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά την οργάνωση των υπηρεσιών παροχής φροντίδας σε ηλικιωμένους, ενώ παρατίθεται ένα ακόμα πιο αναλυτικό κεφάλαιο, το οποίο εξετάζει τις ολοένα και σημαντικότερες ηθικές και νομικές παραμέτρους της γηριατρικής πρακτικής.
Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα κείμενο όχι μόνο συνοπτικό, αλλά και κατανοητό, που χρησιμεύει ως οδηγός γηριατρικής. Θα φανεί χρήσιμο σε φοιτητές ιατρικής, ειδικευόμενους ιατρούς, παθολόγους, νοσηλευτές και σε επαγγελματίες των οποίων η ειδικότητα σχετίζεται με το χώρο της υγείας, οι οποίοι αναζητούν μια ευσύνοπτη εισαγωγή στο συγκεκριμένο αντικείμενο ή ένα ιδεώδες βοήθημα επαναλήψεων.
Κριτικές προηγούμενων εκδόσεων
“...το καλύτερο μικρό βιβλίο για ένα τεράστιο αντικείμενο”. Modern Geriatrics­
“Συνιστά την υπ' αριθμόν ένα επιλογή για τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής ή μόλις αποφοιτήσαντες ιατρούς”. BMJ
“Το βιβλίο αυτό συνιστά ιδανικό βοήθημα για “τα προβλήματα της μεγάλης ηλικίας”, ένα αντικείμενο για τη μελέτη του οποίου ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Η συγκεκριμένη σειρά “σημειώσεων διαλέξεων” έχει πάντοτε κάτι καλό να μας δείξει και ούτε αυτή τη φορά θα υπάρξει εξαίρεση. Βιβλίο σαφές και ακριβές, δίχως περιττές πληροφορίες”. Sphincter