Το Γαστρεντερικό Σύστημα με μια ματιά

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
S. KESHAV
Επιμέλεια:
Σ. Α. Σουγιουλτζής
ISBN:
978-960-394-636-6
Διαστάσεις:
21X28
Σελίδες:
136
Έτος έκδοσης:
2010
Τιμή πώλησης 32 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το Γαστρεντερικό Σύστημα με μια Ματιά είναι ένα συνοπτικό, ολοκληρωμένο βιβλίο οποίο καλύπτει την ανατομία, φυσιολογία, βιοχημεία, φαρμακολογία, παθολογία και κλινική αντιμετώπιση των παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος. Το βιβλίο χρησιμοποιεί την κλασική διάταξη των βιβλίων «με μια ματιά», δηλαδή, σε δυο αντικριστές σελίδες ένα εποπτικό διάγραμμα-εικόνα συνοδεύει το επεξηγηματικό κείμενο.
Για κάθε ασθένεια παραθέτονται με κατανοητό τρόπο, εύκολα απομνημονεύσιμες σχετικές περιλήψεις.
Η ύλη χωρίζεται σε τέσσερα μέρη: το πρώτο μέρος, περιγράφει τη δομή και λειτουργία των διαφόρων τμημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Το δεύτερο μέρος εστιάζει στις διάφορες ειδικές λειτουργίες, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο τα τμήματα του γαστρεντερικού συστήματος συνεργάζονται, προκειμένου να πραγματοποιηθούν διαδικασίες όπως η πέψη, η απορρόφηση, η θρέψη και ο μεταβολισμός.
Το τρίτο μέρος αναφέρεται σε συχνά συμπτώματα και ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος όπως έμετο, διάρροια, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διάφορες μορφές καρκίνου και ασθένειες του ήπατος. Η τέταρτη ενότητα αφορά στη διάγνωση και θεραπεία περιγράφοντας τις μεθόδους της κλινικής εξέτασης καθώς και την χρήση εξειδικευμένων λειτουργικών, ενδοσκοπικών και απεικονιστικών μεθόδων που στοχεύουν στην διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος.
Το Γαστρεντερικό Σύστημα με μια Ματιά θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στους φοιτητές της ιατρικής καθώς επίσης και στους φοιτητές άλλων επαγγελμάτων υγείας. Υποψήφιοι που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις και χρειάζονται ένα έγκυρο και συνοπτικό οδηγό του γαστρεντερικού συστήματος, θα το βρουν ανεκτίμητο. Αυτό το βιβλίο είναι χαμηλού κόστους και απευθύνεται σε πολυάσχολους φοιτητές, είναι ιδανικό σαν συνοδευτικό ή εισαγωγικό βιβλίο και σαν βιβλίο για επανάληψη πριν τις εξετάσεις.