Ιατρική Εντομολογία για Φοιτητές (5η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
MIKE SERVICE
Επιμέλεια:
Χ.Κ. Κουτής
ISBN:
978-960-394-940-4
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
298
Έτος έκδοσης:
2014
Τιμή πώλησης 45 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Παρά τις πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες σχετικά με τους φορείς που μεταδίδουν λοιμώξεις στον άνθρωπο, όπως ελονοσία, φιλαρίαση, νόσος του Lyme και του τύφου, οι αυτές ασθένειες συνεχίζουν να απειλούν την ανθρώπινη υγεία. Η κατανόηση του ρόλου των φορέων στη μετάδοση της νόσου, καθώς και οι κατάλληλες στρατηγικές ελέγχου, είναι επομένως απαραίτητες. Το βιβλίο αυτό παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σημασία την αναγνώριση, τη βιολογία, την οικολογία και την υγειονομική σημασία των αρθροπόδων που επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου.
Η πέμπτη έκδοση αυτού του δημοφιλούς βιβλίου είναι πλήρως ενημερωμένη, έχουν ενσωματωθεί οι πιο πρόσφατες στρατηγικές για τον έλεγχο εντόμων, τσιμπουριών και ακάρεων. Εμπεριέχονται πολυάριθμα παραδείγματα, με νέες έγχρωμες φωτογραφίες μερικών από τους σημαντικότερους παράγοντες, για την ενίσχυση της αναγνώρισης. Ένα γλωσσάρι των εντομολογικών και επιδημιολογικών όρων περιλαμβάνεται, μαζί με μια λίστα των συχνά χρησιμοποιούμενων εντομοκτόνων και των εμπορικών ονομασιών τους.
Σαφώς παρουσιάζονται σε μια συνοπτική μορφή, αφού το κείμενο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές της ιατρικής εντομολογίας, τροπικής ιατρικής, παρασιτολογίας και των παρασίτων. Είναι, επίσης, απαραίτητο η ανάγνωση από γιατρούς, επαγγελματίες υγείας και εργαζομένους στην κοινότητα.
Ο MIKE SERVICE είναι μια παγκόσμια αρχή για την ιατρική εντομολογία και έχει εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στην έρευνα και τη διδασκαλία στον τομέα αυτό. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Εντομολογίας στο Λίβερπουλ στη Σχολή Τροπικής Ιατρικής. Το 1997 του απονεμήθηκε το μετάλλιο Sir Rickard Christophers από το Royal Society Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής, και το 2002, το Harry Hoogstraal Μετάλλιο από την Αμερικανική Κοινότητα της Τροπικής Ιατρικής και Παρασιτολογίας, για την έρευνα για τους υγειονομικούς φορείς.