Σακχαρώδης Διαβήτης, ο Έφηβος και η Οικογένειά του

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Μ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ISBN:
978-960-394-215-3
Διαστάσεις:
24,1Χ14,1
Σελίδες:
46
Έτος έκδοσης:
2003
Τιμή πώλησης 17 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων θεραπεύεται για Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι η συχνότητα στην χώρα μας είναι 8 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες παιδιών και εφήβων κάτω των 15 χρόνων. Οι στατιστικές επίσης αναφέρουν ότι η συχνότητα εμφάνισης του Διαβήτη τύπου Ι διαρκώς αυξάνεται. Τα παιδιά αυτά έχουν δυναμισμό, εξυπνάδα και ταλέντα, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις χαρές της καθημερινότητας και κάνουν σκέψεις και όνειρα για το μέλλον.
Σ' αυτούς τους εφήβους και στους γονείς τους, πολύ λιγότερο στα παιδιά, απευθύνεται αυτό το βιβλίο.
Η εμπειρία μας σ' αυτά τα χρόνια επαφής και προσπάθειας για κατανόηση και γνώση έδειξε, ότι το παιδί ή ο έφηβος με Διαβήτη και η οικογένειά του, σιγά-σιγά προσαρμόζονται στις απαιτήσεις για συνεργασία και πειθαρχία που προβάλλονται από τη νόσο αυτή. Σε ωρισμένες περιόδους της ζωής και μερικές φορές κάτω από την επίδραση διαφόρων γεγονότων δημιουργείται δυσλειτουργία στη ζωή του παιδιού αλλά και της οικογένειας. Ελπίζω ότι το βιβλίο αυτό θα είναι βοηθός σε κάποιες δύσκολες στιγμές της οικογένειας, σύμβουλος σε κάποιους προβληματισμούς της και ερέθισμα για περαιτέρω σκέψη και διεργασία των θεμάτων που την απασχολούν.
Όλοι όσοι ασχολούνται με τον Διαβήτη, γνωρίζουν ότι έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στην αντιμετώπισή του και ότι έχει διευκολυνθεί πολύ ή καθημερινότητα της ζωής των παιδιών και των εφήβων που τον παρουσιάζουν. Στα διεθνή ερευνητικά κέντρα ακόμη πιο αποτελεσματικές λύσεις προωθούνται. Μ' αυτή την ελπίδα συνεχίζουμε, ο καθένας από τη θέση του και προσπαθούμε για την καλύτερη καθημερινή αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του Διαβήτη.