Βασική Ενδοκρινολογία και Διαβήτης (6η έκδοση)
Η πλήρως έγχρωμη έκτη έκδοση του συγγράμματος Βασική Ενδοκρινολογία και Διαβήτης είναι πλήρως ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες γνώσεις και έννοιες σχετικά με τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Επεξηγούνται οι βασικές αρχές της ενδοκρινικής φυσιολογίας με τρόπο κατανοητό στους φοιτητές, στους κλινικούς και στους επιστήμονες. Το ανεκτίμητο υπόβαθρο αναφορικά με τη βασική επιστήμη και την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων νέων μοριακών τεχνικών, παρέχει τα θεμέλια για λεπτομερή συζήτηση της διάγνωσης και της αντιμετώπισης των κλινικών ενδοκρινικών διαταραχών και του διαβήτη. Η διδακτική προσέγγιση και η παρουσίαση έχουν ενδυναμωθεί σε όλο το βιβλίο και περιλαμβάνονται μαθησιακοί στόχοι και σύνδεσμοι ανακεφαλαίωσης στην αρχή κάθε κεφαλαίου που υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τα κύρια ευρήματα και τις βασικές αρχές, ενώ η παραπομπή σε άλλα κεφάλαια διευκολύνει τον εντοπισμό σχετικών πληροφοριών εύκολα και αποτελεσματικά. Συμπεριλαμβάνονται, επίσης, περισσότερες μελέτες περιστατικών με λεπτομερείς απαντήσεις για την εφαρμογή της θεωρίας. Το σύγγραμμα Βασική Ενδοκρινολογία και Διαβήτης αποτελεί το ιδανικό βοήθημα για το μάθημα της ενδοκρινολογίας και του διαβήτη που θα συνεχίζει να σας είναι απαραίτητο και στη μεταπτυχιακή κλινική και επιστημονική μελέτη.
Τιμή πώλησης: 46 €
HARRISON Ενδοκρινολογία (1η έκδοση)
Περιλαμβάνει την ύλη της Ενδοκρινολογίας της 16ης έκδοσης της Εσωτερικής Παθολογίας του Harrison-σημαντικά αναβαθμισμένη, με νέες και σχολιασμένες παραπομπές, νέα εικονογράφηση και ερωταπαντήσεις αυτοεξέτασης/ επανάληψης για εξετάσεις-και αποτελεί ένα βοήθημα που μεταφέρεται εύκολα στην τάξη, στο σακίδιο, στον θάλαμο των ασθενών όπου αλλού χρειαστεί. Προσφέροντας ευχρηστία, την εμπειρία διακεκριμένων εκδοτών και συνεργατών, τη φημισμένη κάλυψη από τον Harrison των νοσογονων μηχανισμών, πολύτιμες συμβουλές για την ακρίβεια των διαγνώσεων και την τελευταία λέξη των θεραπευτικών αγωγών, η Ενδοκρινολογία του Harrison είναι απολύτως απαραίτητη. Η Ενδοκρινολογία του Harrison παρέχει: Κορυφαία κάλυψη των ρευματολογικών νόσων και διαταραχών Πάνω από 100 έγχρωμα σχήματα και εικόνες κλινικές και εργαστηριακές Ειδικούς, εύχρηστους αλγόριθμους για λήψη αποφάσεων στην κλινική πράξη Πλήρη κάλυψη των κλινικών εκδηλώσεων, των σημείων και συμπτωμάτων και της διαφορικής διάγνωσης Έγκυρη κάλυψη του διαβήτη, των παθήσεων του θυρεοειδή, των διαταραχών των επινεφριδίων και πολλά άλλα Ερωτήσεις και Απαντήσεις πολλαπλών επιλογών για αυτοεξέταση και προετοιμασία για εξετάσεις
Τιμή πώλησης: 75 €
ABC του Διαβήτη
Η πολύ επιτυχημένη αυτή εισαγωγή στην πρακτική αντιμετώπιση του διαβήτη έχει πλήρως αναθεωρηθεί και εμπλουτιστεί με υψηλής ποιότητας έγχρωμες εικόνες, χρήσιμα διαγράμματα και αλγορίθμους. Η πέμπτη έκδοση του ABC of Diabetes αντικατοπτρίζει τις καινοτομίες στην πρακτική και τις μεθόδους που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν • Ινσουλινοθεραπεία • Υπογλυκαιμία • Διαβητική κετοξέωση και αντιμετώπιση του διαβήτη κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης • Αμφιβληστροειδοπάθεια • Περιφερικές νευροπάθειες • Αυτόνομη νευροπάθεια • Διαβητική νεφροπάθεια • Καρδιαγγειακή νόσος, υπέρταση, λιπίδια και έμφραγμα του μυοκαρδίου • Εγκυμοσύνη Με τις περιεκτικές και καθαρές επεξηγήσεις του, σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες εικόνες του, το ABC αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό βιβλίο αναφοράς για όλους εκείνους τους ιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που βλέπουν διαβητικούς ασθενείς. Οι φοιτητές ιατρικής θα βρουν χρήσιμα στοιχεία στις σελίδες του επίσης.
Τιμή πώλησης: 24 €
Εσείς και ο Θυροειδής σας
Βιβλία Ενδοκρινολογίας κυκλοφορούν πολλά στη χώρα μας, μερικά γραμμένα και από τον υποφαινόμενο. Τα βιβλία αυτά προορίζονται για τους γιατρούς, και φυσικά είναι δυσνόητα για όσους δεν έχουν δίπλωμα ιατρικής, αλλά ακόμα και για πολλούς που έχουν, αλλά δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την Ενδοκρινολογία, κι έτσι δεν έχουν αυτό που αποκαλούν οι ψυχολόγοι “προσλαμβάνουσες παραστάσεις”. Υπάρχει όμως ανάγκη να κυκλοφορούν και βιβλία γραμμένα πιο απλά, που να μπορούν να τα καταλάβουν κι οι άρρωστοι, έστω και με κάποια προσπάθεια, ώστε να ενημερωθούν για τη νόσο που έχουν. Βέβαια, οι περισσότεροι άρρωστοι ρωτούν τον γιατρό τους για την φύση της νόσου τους, και προσπαθούν ν’ αποσπάσουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες. Κανένας όμως γιατρός δεν έχει τον αναγκαίο χρόνο για να εξηγεί με τις ώρες σε κάθε άρρωστο τι σημαίνει ακριβώς η αρρώστια του, ιδίως αν ο άρρωστος δεν έχει την παραμικρή “προσλαμβάνουσα παράσταση”. Για παράδειγμα, λες σ’ έναν άρρωστο ότι έχει υπερθυρεοειδισμό. Σε ρωτάει φυσικά τι σημαίνει αυτό. Του λες ότι δουλεύει πολύ ο θυρεοειδής του (υπερλειτουργεί). Σε ρωτάει τότε τι είναι ο θυρεοειδής, τι κάνει κανονικά, γιατί τώρα υπερλειτουργεί, τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για το μέλλον του κλπ. Όσο κι αν του εξηγεί ο γιατρός, τόσο θέλει ο άρρωστος να μάθει ακόμη περισσότερα, γιατί η απάντηση σε μια ερώτηση προκαλεί συνήθως νέες απορίες που οδηγούν και σ’ άλλες ερωτήσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο άρχισαν να κυκλοφορούν όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας, βιβλία απλοποιημένα που απευθύνονται στους αρρώστους και τους συγγενείς τους. Εκτός όμως από τους αρρώστους, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμεύσει και για τους φοιτητές, αλλά ακόμα και για τους γενικούς γιατρούς που θέλουν να συνοψίσουν τις γνώσεις τους για τα νοσήματα του θυρεοειδή αδένα.
Τιμή πώλησης: 15 €
Σακχαρώδης Διαβήτης, ο Έφηβος και η Οικογένειά του
Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων θεραπεύεται για Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι η συχνότητα στην χώρα μας είναι 8 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες παιδιών και εφήβων κάτω των 15 χρόνων. Οι στατιστικές επίσης αναφέρουν ότι η συχνότητα εμφάνισης του Διαβήτη τύπου Ι διαρκώς αυξάνεται. Τα παιδιά αυτά έχουν δυναμισμό, εξυπνάδα και ταλέντα, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και τις χαρές της καθημερινότητας και κάνουν σκέψεις και όνειρα για το μέλλον. Σ' αυτούς τους εφήβους και στους γονείς τους, πολύ λιγότερο στα παιδιά, απευθύνεται αυτό το βιβλίο. Η εμπειρία μας σ' αυτά τα χρόνια επαφής και προσπάθειας για κατανόηση και γνώση έδειξε, ότι το παιδί ή ο έφηβος με Διαβήτη και η οικογένειά του, σιγά-σιγά προσαρμόζονται στις απαιτήσεις για συνεργασία και πειθαρχία που προβάλλονται από τη νόσο αυτή. Σε ωρισμένες περιόδους της ζωής και μερικές φορές κάτω από την επίδραση διαφόρων γεγονότων δημιουργείται δυσλειτουργία στη ζωή του παιδιού αλλά και της οικογένειας. Ελπίζω ότι το βιβλίο αυτό θα είναι βοηθός σε κάποιες δύσκολες στιγμές της οικογένειας, σύμβουλος σε κάποιους προβληματισμούς της και ερέθισμα για περαιτέρω σκέψη και διεργασία των θεμάτων που την απασχολούν. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον Διαβήτη, γνωρίζουν ότι έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στην αντιμετώπισή του και ότι έχει διευκολυνθεί πολύ ή καθημερινότητα της ζωής των παιδιών και των εφήβων που τον παρουσιάζουν. Στα διεθνή ερευνητικά κέντρα ακόμη πιο αποτελεσματικές λύσεις προωθούνται. Μ' αυτή την ελπίδα συνεχίζουμε, ο καθένας από τη θέση του και προσπαθούμε για την καλύτερη καθημερινή αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του Διαβήτη.
Τιμή πώλησης: 17 €
Βασική Ενδοκρινολογία
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε αυτούς που αρχίζουν να μελετούν την ενδοκρινολογία. Οι συγγραφείς προσεγγίζουν το γνωστικό αντικείμενο από τις δικές τους διαφορετικές οπτικές γωνίες, ανατομική, φυσιολογία, βιοχημική, φαρμακολογική και κλινική και το κείμενο συγκεντρώνει αυτές τις ποικίλες απόψεις. Το βιβλίο βασίζεται στη διδασκαλία που έγινε κατά το δεύτερο έτος του προγράμματος των βασικών ιατρικών επιστημών στο νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Middlesex και ελπίζουμε ότι θα ελκύσει τους φοιτητές ιατρικής, καθώς και αυτούς που παίρνουν πτυχίο σε κάποια άλλη συναφή επιστήμη. Το πρώτο κεφάλαιο περιγράφει τις βαθύτερες αρχές της σύγχρονης ενδοκρινολογίας σε κυτταρικό, βιοχημικό και σε επίπεδο φυσιολογίας. Τα μετέπειτα κεφάλαια βασίζονται σε μεμονωμένους αδένες ή σε λειτουργικές ομάδες αδένων. Καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει να επιβληθεί ένα αυστηρό σχήμα σ' αυτά τα κεφάλαια, καθώς κάθε σύστημα προσφέρεται για έναν ελαφρώς διαφορετικό εστιασμό. Γενικά, πάντως, σε κάθε κεφάλαιο η εισαγωγή είναι ένα διάγραμμα της ιστορίας του θέματος ώστε να παρέχει μια αμυδρή ιδέα των βασικών, από καιρό καθιερωμένων αρχών. Ύστερα παρουσιάζεται η μορφολογική και εμβρυολογική βάση για τη λειτουργία κάθε συστήματος και αυτό οδηγεί στις βιοχημικές και στις απόψεις από πλευράς της φυσιολογίας. Οι κλινικές δυσλειτουργίες εξετάζονται στη συνέχεια ώστε να γίνει κατανοητή η ενδοκρινής φυσιολογία. Ο σύνδεσμος ανάμεσα στη βασική ενδοκρινολογία και την κλινική ενδοκρινολογία είναι τόσο στενός που φαίνεται πολύ λογικό να ακολουθήσει κανείς αυτή την τακτική. Γίνεται φανερό ότι η γνώση της επιστημονικής βάσης της ενδοκρινολογίας βοηθά να εξηγήσει κανείς τις συνέπειες της ενδοκρινούς ασθένειας και τη λογική της θεραπείας της.
Τιμή πώλησης: 45 €
HARRISON Ενδοκρινολογία (2η έκδοση)
Ενδοκρινολογία —με όλη την εγκυρότητα του HARRISON Βασισμένο στα κεφάλαια για την ενδοκρινολογία που περιλαμβάνει η Εσωτερική Παθολογία του Harrison, 17η έκδοση, αυτό το περιεκτικό κλινικό βοήθημα προσφέρει τις νεότερες γνώσεις στον τομέα, ενισχυμένες με την επιστημονική εγκυρότητα και αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τις εκδόσεις του Harrison. Μέσα θα βρείτε την κάλυψη που εγγυάται η εμπειρία των διάσημων επιμελητών και συνεργατών, σχεδιασμένη με τρόπο που την καθιστά ιδανική για την αίθουσα διδασκαλίας, τον θάλαμο νοσοκομείου ή την προετοιμασία για εξετάσεις/πιστοποίηση. Προσφέρει • Πλήρη και ενημερωμένη κάλυψη των ιατρικών σημείων σχετικά με θέματα που αφορούν στην ενδοκρινολογία, περιλαμβάνοντας την υπόφυση, τον θυρεοειδή και αδενικές διαταραχές• αναπαραγωγική ενδοκρινολογία• σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία και λιποπρωτεϊνικός μεταβολισμός• διαταραχές που επηρεάζουν πολλαπλά ενδοκρινικά συστήματα και διαταραχές των οστών και του μεταβολισμού του ασβεστίου • Διαβάθμιση της παθοφυσιολογίας με σημεία κλινικής αντιμετώπισης σε κάθε μία από τις αναφερθείσες νόσους • Εύχρηστο παράρτημα με τις εργαστηριακές τιμές κλινικής σημασίας • 88+ ερωτήσεις και απαντήσεις προερχόμενες από την Εσωτερική Παθολογίας του Harrison, 17η έκδοση • Ενημερωμένες αναφορές από την έκδοση της Εσωτερικής Παθολογίας του Harrison, 17η έκδοση • 29 κεφάλαια γραμμένα από φυσίατρους που έχουν συνεισφέρει σε σεμινάρια πάνω στη γνώση του σώματος στο δικό τους πεδίο ειδικότητας
Τιμή πώλησης: 75 €
Μεταβολική Ρύθμιση : Μια προοπτική για τον άνθρωπο (3η έκδοση)
H σπουδαία Τρίτη Έκδοση αυτού του επιτυχημένου βιβλίου μεταφέρει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εικόνα του μεταβολισμού και της μεταβολικής ρύθμισης. Ο συγγραφέας Keith Frayn, εξηγώντας δύσκολες έννοιες με απαράμιλλη σαφήνεια, παρέχει στον αναγνώστη έναν βασικό οδηγό για αυτό το αντικείμενο. Καλύπτοντας θέματα όπως το ενεργειακό ισοζύγιο, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει ακραίες καταστάσεις, το βιβλίο αυτό επεξηγεί πώς η μεταβολική ρύθμιση επιτρέπει στο ανθρώπινο σώμα να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε όλη τη νέα έκδοση περιλαμβάνουν: • Εκτεταμένες ενημερώσεις των κεφαλαίων • Σαφή και προσιτά δίχρωμα διαγράμματα Ο Frayn έχει γράψει ένα βιβλίο που θα συνεχίσει να είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τους επιστήμονες, επαγγελματίες και φοιτητές που εργάζονται και σπουδάζουν σε ένα ευρύ φάσμα των συγγενικών επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, της βιοχημείας, της διατροφής, της διαιτολογίας, της επιστήμης του αθλητισμού και της νοσηλευτικής. Για τον συγγραφέα Ο Keith N. Frayn είναι καθηγητής στο αντικείμενο «Μεταβολισμός του Ανθρώπου» στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τιμή πώλησης: 45 €
Η Πρωτοπαθής Οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση είναι μία από τις πρώτες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας στους ηλικιωμένους. Σκοπός του βιβλίου Πρωτοπαθής Οστεοπόρωση είναι να εξηγήσει τη σχέση μεταξύ της κλινικής εικόνας της οστεοπόρωσης και της μοριακής-βιοχημικής βάσης της. Το κείμενο περιέχει τέσσερα τμήματα που εξετάζουν τη μοριακή / κυτταρική σύσταση του οστού, τη μεγιστοποίηση της οστικής μάζας, την παθοφυσιολογία της γήρανσης του οστού και, τέλος, το πώς όλα αυτά συνδέονται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Η διεθνής ομνάδα των συγγραφέων περιλαμβάνει πολλούς εξέχιντες κλινικούς και επιστήμονες. Προσφέρουν στον αναγνώστη μία συνοπτική και περιεκτική άποψη για την ανάπτυξη και την ομοιοστασία του σκελετού. Το βιβλίο παριέχει χρήσιμα στοιχεία για όσους μελετούν τη μεταβολική νόσο των οστών, όπως π.χ., ειδικευόμενους στα οστικά νοσήματα ιατρούς, γενικούς παθολόγους, γηριάτρους, ρευματολόγους και ενδοκρινολόγους.
Τιμή πώλησης: 40 €