Το γραφείο Επιμέλειας Νοσοκομείου

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Γ. ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ
ISBN:
978-960-394-063-0
Διαστάσεις:
17Χ21
Σελίδες:
198
Έτος έκδοσης:
2001
Τιμή πώλησης 18 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Οι ιδιωτικές κλινικές, παράλληλα με τους κατ΄ εξοχήν τομείς παροχής υγείας (ιατρικό και νοσηλευτικό), προώθησαν και έδωσαν μεγάλη βάση στον ξενοδοχειακό τομέα, ξεπερνώντας τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητες των κρατικών νοσοκομείων.
Τα τελευταία χρόνια έγινε σαφές ότι θα πρέπει και στα κρατικά νοσοκομεία να γίνει βαθιά τομή, ώστε να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ασθενών, δίνοντας εξίσου μεγάλη σημασία και στις ξενοδοχειακές δομές του νοσοκομείου.
Ένας από τους βασικούς τομείς της ξενοδοχειακής δομής είναι το Γραφείο Επιμέλειας που περιγράφεται σ’ αυτό το εγχειρίδιο.
Το περιεχόμενο του εγχειριδίου είναι προϊόν μελέτης των θεμάτων του Γραφείου Επιμέλειας και πολλές από τις προτεινόμενες εφαρμογές έχουν δοκιμαστεί και εφαρμοστεί στο ΩΚΚ με τη συμμετοχή των άμεσων συνεργατών κας Ε. Πιτσιλή και κου Ε. ΤΖώρα, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που έδειξαν στη διατύπωση και εφαρμογή των κανονισμών και διαδικασιών στο ΩΚΚ. Σημαντική βοήθεια πάνω σε εξειδικευμένους τομείς έδωσε το Γραφείο Λοιμώξεων, με προϊσταμένη την κα Ο. Δαληγγάρου, σε θέματα λοιμώξεων, καθώς και ο Νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου κος Α. Χαραλαμπάκης και η δικηγόρος κα Α. Κωνσταντινίδου στη σύνταξη της διακήρυξης και σύμβασης με εξωτερικό συνεργείο καθαρισμού.
Ήδη πολλά νοσοκομεία, αλλά και ενδιαφερόμενοι ιδιώτες, έχουν εφαρμόσει ή “οικειοποιηθεί” μέρος των προτεινόμενων μεθόδων, κυρίως σε θέματα καθαρισμού. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ύστερα από τη διοργάνωση δύο ημερίδων (11/7/98, 12/2/99) για τον καθαρισμό νοσοκομείων, καθώς και την παρουσίαση θεμάτων σύμβασης με εξωτερικά συνεργεία στο πανελλήνιο συνέδριο νοσοκομειακών Λοιμώξεων (4/3/99).