Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφης (10η έκδοση)
Τα νοσοκομεία και τα κέντρα ευγηρίας σε όλες τις πολιτείες και σε πολλές ξένες χώρες χρησιμοποιούν το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής για να σχεδιάσουν θρεπτικά, γευστικά και οικονομικά γεύματα, προσαρμοσμένα στις διαιτητικές ανάγκες ατόμων με ειδικές απαιτήσεις. Οι αλλαγές στην παρούσα δέκατη έκδοση είναι πολλές και περιλαμβάνουν: Αναθεώρηση των Οδηγιών για τον Σχεδιασμό Δίαιτας βάσει των Διαιτητικών Κατευθυντήριων Γραμμών για τους Αμερικανούς το 2005 και την Πυραμίδα μου της USDA Νέες οδηγίες για τις Διαιτητικές Ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων • Εμφάνιση Πινάκων για τη Δίαιτα επί Δυσφαγίας • Δίαιτες για περιπτώσεις Βαριατρικής/Γαστρικής Παράκαμψης • Τροποποιημένη Νεφρική Δίαιτα • Τροφικές Αλλεργίες και Δυσανεξίες • Νέους καταλόγους εναλλακτικών γευμάτων • Ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου για την εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται με τα τρόφιμα στα νοσηλευτικά ιδρύματα που εξυπηρετούνται από διαιτολόγους ή διατροφολόγους. Έπαινοι από χρήστες του Απλοποιημένου Εγχειριδίου Διατροφής "Καλά οργανωμένο και εύχρηστο. Το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής περιέχει πλούτο πληροφοριών για τη σχεδίαση δίαιτας και γευμάτων και είναι το ιδανικό βοήθημα για περιπτώσεις δυσφαγίας σε κάθε ηλικία και ιδιαίτερα για ηλικιωμένους." Carlene Russell, MS RD LD FADA, Iowa Department of Elder Affairs "Το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής είναι πάντοτε σύγχρονο με τις συνεχείς επανεκδόσεις του. Οι θεραπευτικές δίαιτες έχουν επιστημονική βάση και έχουν μελετηθεί διεξοδικά από τους συνεργαζόμενους ειδικούς διαιτολόγους. Το Απλοποιημένο Εγχειρίδιο Διατροφής βοηθά τον ιατρό που ασχολείται με ηλικιωμένους να ρυθμίζει προσεκτικά τη διατροφή των ασθενών για να επιτυγχάνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα." Dr. Christine Lindgren, Director of Medical Services, Iowa Veterans Home Εκδότης Andrea K. Maher. R.D., L.D. υπηρετεί ως κλινικός διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής σε νοσοκομεία και ιδρύματα της Iowa.
Τιμή πώλησης: 25 €
Μεταβολική Ρύθμιση : Μια προοπτική για τον άνθρωπο (3η έκδοση)
H σπουδαία Τρίτη Έκδοση αυτού του επιτυχημένου βιβλίου μεταφέρει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εικόνα του μεταβολισμού και της μεταβολικής ρύθμισης. Ο συγγραφέας Keith Frayn, εξηγώντας δύσκολες έννοιες με απαράμιλλη σαφήνεια, παρέχει στον αναγνώστη έναν βασικό οδηγό για αυτό το αντικείμενο. Καλύπτοντας θέματα όπως το ενεργειακό ισοζύγιο, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει ακραίες καταστάσεις, το βιβλίο αυτό επεξηγεί πώς η μεταβολική ρύθμιση επιτρέπει στο ανθρώπινο σώμα να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε όλη τη νέα έκδοση περιλαμβάνουν: • Εκτεταμένες ενημερώσεις των κεφαλαίων • Σαφή και προσιτά δίχρωμα διαγράμματα Ο Frayn έχει γράψει ένα βιβλίο που θα συνεχίσει να είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τους επιστήμονες, επαγγελματίες και φοιτητές που εργάζονται και σπουδάζουν σε ένα ευρύ φάσμα των συγγενικών επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, της βιοχημείας, της διατροφής, της διαιτολογίας, της επιστήμης του αθλητισμού και της νοσηλευτικής. Για τον συγγραφέα Ο Keith N. Frayn είναι καθηγητής στο αντικείμενο «Μεταβολισμός του Ανθρώπου» στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τιμή πώλησης: 45 €
Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Διαιτολόγους (2η έκδοση)
Το εγχειρίδιο Δεξιότητες Συμβουλευτικής για Διαιτολόγους αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ένας επαγγελματίας μπορεί να αναπτύξει και να καλλιεργήσει μια συμβουλευτική προσέγγιση, καθώς και να υιοθετήσει τις κατάλληλες δεξιότητες συμβουλευτικής ώστε να υπερπηδήσει τις επικοινωνιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διαιτολόγοι και όσοι ασχολούνται με τη βοήθεια των πελατών στην αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών. Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι η καρδιά τόσο της διαιτητικής πρακτικής όσο και της συμβουλευτικής. Η συμβουλευτική προσέγγιση καλλιεργεί ένα κλίμα στο οποίο το άτομο λαμβάνει πληροφορίες και μαθαίνει πώς να τις εφαρμόζει. Οι δεξιότητες συμβουλευτικής είναι το εργαλείο για να παρασχεθεί υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το βιβλίο αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι διαιτολόγοι θα καταφέρουν να ενσωματώσουν στο έργο τους τη συμβουλευτική προσέγγιση και τις δεξιότητες συμβουλευτικής. Στην αναθεωρημένη δεύτερη έκδοση έχει ενταχθεί μια εκτεταμένη ενότητα για τη συνέντευξη του ασθενούς η οποία συμπεριλαμβάνει την αξιολόγηση του κινήτρου και την εφαρμογή των θεωριών τής ΓΣΘ (γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία), καθώς και μια νέα ενότητα σχετική με την ατομική ανάπτυξη η οποία συμπεριλαμβάνει παραδείγματα και συζήτηση σε ζητήματα διεπαγγελματικής επικοινωνίας και συνεργασίας με μια διεπιστημονική ομάδα. Οι εκπαιδευτές των φοιτητών διαιτολογίας θα βρουν ένα χρήσιμο εργαλείο στις ασκήσεις του βιβλίου. Η συγγραφέας Η Judy Gable είχε καταρτιστεί στη διαιτολογία πριν εκπαιδευτεί ως σύμβουλος και έχει εκπαιδεύσει διαιτολόγους στις επικοινωνιακές δεξιότητες για πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως πιστοποιημένη σύμβουλος σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Τιμή πώλησης: 32 €
Δυσφαγία: Κλινική Αντιμετώπιση σε Ενήλικες και Παιδιά
Από τη διάγνωση στη θεραπεία, αυτό το φιλικό προς τον αναγνώστη βιβλίο αποτελεί απαραίτητο έργο πάνω στη δυσφαγία. Η ολοκληρωμένη κάλυψη του θέματος της δυσφαγίας σάς βοηθά να παρέχετε την πιο αποτελεσματική φροντίδα για τους ασθενείς όλων των ηλικιών. Ξεκινώντας με την ορολογία, την αποσαφήνιση των εννοιών και την ανατομία και τη φυσιολογία της κανονικής κατάποσης, η διαπραγμάτευση του θέματος κινείται σε πιο λεπτομερή πληροφόρηση πάνω στις ποικίλες μορφές της διαταραγμένης κατάποσης. Το βιβλίο Δυσφαγία, επίσης, περιλαμβάνει τα τελευταία κριτήρια αξιολόγησης και τις διαδικασίες της κλινικής εκτίμησης. Το περιεχόμενο πάνω στη διατροφή και στον θηλασμό, στα ηθικά ζητήματα και στην πρακτική που βασίζεται σε αποδεδειγμένα στοιχεία σάς προετοιμάζει για να επιτύχετε τον στόχο σας πάνω σε αυτό το πεδίο. Παρουσιάζει τη γνώση σε όλα τα πεδία της δυσφαγίας με μια μεγάλη ποικιλία από εύχρηστα χαρακτηριστικά: Η πλήρης κάλυψη της διάγνωσης, της κλινικής εκτίμησης, των ελέγχων, των διαδικασιών, των παιδιατρικών θεμάτων και της σπουδαιότητας της δυσφαγίας στην παθολογία του λόγου και της ομιλίας καθιστά αυτό το βιβλίο ουσιώδες και περιεκτικό. Φιλικά εργαλεία προς τον αναγνώστη περιλαμβάνουν το διάγραμμα του κεφαλαίου, τους μαθησιακούς στόχους, την καταγραφή περιστατικών και τις περιλήψεις των κεφαλαίων που σας βοηθούν να κατανοήσετε το αντικείμενο και να έχετε το γνωστικό υπόβαθρο για περαιτέρω μελέτη.
Τιμή πώλησης: 45 €
Η Διατροφή μας με μια Ματιά
Πλέον η διατροφή αναγνωρίζεται ως ένα μείζονος σημασίας κομμάτι της πρόληψης και της θεραπείας πολλών ασθενειών και άλλων καταστάσεων του ανθρώπου και είναι πολύ σημαντικό, σε σχέση με παλαιότερα, οι σπουδές πάνω στη υγεία, η νοσηλευτική και οι φοιτητές της Ιατρικής να έχουν μία καλή γνώση των δεδομένων και των παραγόντων που περιλαμβάνονται στη διατροφή του ανθρώπου. Η Διατροφή μας με μια ματιά ακολουθεί πιστά τη μορφή της διαδεδομένης σειράς βιβλίων, προκειμένου να παρέχει σαφείς και σύντομες πληροφορίες με τρόπο φιλικό προς τον αναγνώστη, με καλή εικονογράφηση και μαζί με μια ευρεία κάλυψη σε θέματα, όπως: • Οι συνέπειες της ακατάλληλης διατροφής • Οι τροφικές αλλεργίες και η δυσανεξία τροφών • Η παχυσαρκία, ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές και οι γαστρεντερολογικές ασθένειες • Η διατροφή και οι εγκεφαλικές λειτουργίες • Η επιλογή των τροφών και η πολιτική απέναντι στα τρόφιμα Καθώς αποτελεί μία πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τους φοιτητές στην εισαγωγή του θέματος ή ένα εγχειρίδιο για επανάληψη, αυτό το βιβλίο επίσης είναι χρήσιμο ως μια εύχρηστη αναφορά για τους πολυάσχολους επαγγελματίες που χρειάζονται ένα έναυσμα να ασχοληθούν με αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.
Τιμή πώλησης: 33 €
ABC στην Παχυσαρκία (1η έκδοση)
Η παχυσαρκία είναι ένα εξαιρετικά δαπανηρό και ολοένα διογκούμενο πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο, που οδηγεί σε αναπηρία, προβλήματα αναπαραγωγής, κατάθλιψη και επιταχυμένες μεταβολικές και αγγειακές ασθένειες και αφορά σε ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών, γυναικών και παιδιών. Το βιβλίο ABC στην Παχυσαρκία είναι ένας νέος οδηγός ο οποίος θα βοηθήσει στην αποτελεσματική της αντιμετώπιση, θίγοντας ζητήματα όπως η δίαιτα, η άσκηση, η αυτοεκτίμηση, η φαρμακευτική και η χειρουργική αντιμετώπιση. Χρησιμοποιούνται πρόσφατα στοιχεία για την υπογράμμιση των συνήθων προβλημάτων, των επιτυχημένων θεραπευτικών επιλογών και των πλέον κοινών αιτιών της παχυσαρκίας. Το παρόν εγχειρίδιο, το οποίο έχει συνταχθεί από εξαίρετους ειδικούς, συνιστά έναν εύληπτο και ανεκτίμητο οδηγό για τους γενικούς παθολόγους, τους νέους ιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση και στην έρευνα αυτής της συνήθους παθολογικής κατάστασης.
Τιμή πώλησης: 20 €
ABC στις Διατροφικές Διαταραχές (1η έκδοση)
To ABC στις Διατροφικές Διαταραχές αποτελεί ένα χρήσιμο και περιεκτικό βιβλίο για γιατρούς, διαιτολόγους, ψυχιάτρους και μέλη διαφόρων θεραπευτικών ομάδων που χρειάζονται μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις διαταραχές λήψης τροφής. Διαφοροποιεί και αναλύει τις διαταραχές λήψης τροφής με τις διαταραχές σίτισης από τη διάγνωση ως τη θεραπεία. Με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αυτό το βιβλίο ασχολείται και με τις νομικές αλλά και ηθικές πλευρές της παραπομπής αλλά και της θεραπείας ατόμων με διαταραχές λήψης τροφής. Αυτός ο νέος τίτλος της επιτυχημένης σειρά ABC περιγράφει τη δουλειά με τις οικογένειες, τα παιδιά και άλλους ειδικούς πληθυσμούς όπως ηλικιωμένοι, άντρες και μειονότητες. Βοηθά επίσης τους ειδικούς να αναγνωρίσουν τις διατροφικές διαταραχές σε περιπτώσεις που παρατηρείται συννοσηρότητα με άλλες διαταραχές. To ABC στις Διατροφικές Διαταραχές είναι εύκολα προσβάσιμο, οι πάσχοντες θα το βρουν ως ένα μεταβατικό σκαλοπάτι για τα βιβλία αυτοβοήθειας ενώ τα άτομα απου τους φροντίζουν θα εκτιμήσουν την ιδιαίτερα «έξυπνη» προοπτική του.
Τιμή πώλησης: 32 €
Κλινική Διατροφή
Κλινική Διατροφή επικεντρώνεται στον βαρέως πάσχοντα ασθενή που έχει διαταραγμένο μεταβολισμό. Με περιεχόμενο που μοιάζει εκείνο του βιβλίου Διατροφή & Μεταβολισμός εξετάζει την κλινική διατροφή σε σχέση με τα συστήματα του σώματος, διευκολύνοντας τον σπουδαστή να την κατανοήσει καλύτερα. Καλύπτοντας την επιστημονική βάση της διατροφικής υποστήριξης και της ιατρικής δεοντολογίας, το βιβλίο τελειώνει με την περιγραφή κλινικών περιστατικών. Οι διατροφολόγοι, οι διαιτολόγοι και οι σπουδαστές αυτού του τομέα θα βρουν στο βιβλίο αυτό ένα σημαντικό βοήθημα, ενώ οι βιβλιοθήκες πανεπιστημίων και ιατρικών σχολών και οι ασχολούμενοι με τη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα της διατροφής θα βρουν στην Κλινική Διατροφή μια χρήσιμη προσθήκη στα ράφια τους.
Τιμή πώλησης: 48 €
Παιδική και εφηβική Παχυσαρκία
Το παρόν βιβλίο ασχολείται με το ολοένα διογκούμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας των παιδιών και των εφήβων, τα μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που ανακύπτουν από αυτήν και τις προσεγγίσεις στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση. Αυτή η περιεκτική επισκόπηση ενός σημαντικού και διογκούμενου ιατρικού προβλήματος θα συμβάλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση αυτών που χειρίζονται την εν λόγω κρίση. Το βιβλίο καλύπτει όλες τις πλευρές του θέματος της παχυσαρκίας, από την επιδημιολογία και την πρόληψη έως τις πρόσφατες εξελίξεις στη βιοχημεία και στη γενετική και τις διάφορες προσεγγίσεις αντιμετώπισης που επηρεάζονται από κοινωνικές και κλινικές ανάγκες. Ιδανικό για ιατρούς και όλους τους επαγγελματίες υγείας, το βιβλίο είναι ενδιαφέρον και για όλους όσοι ασχολούνται με την αυξανόμενη επίπτωση της παχυσαρκίας στα παιδιά και στους εφήβους.
Τιμή πώλησης: 45 €
Τα Γάλατα στην Παιδιατρική Πράξη Κοινά και Ειδικά
Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την ιδεώδη επιλογή για την ανάπτυξη του παιδιού, καθώς έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Δυστυχώς όμως, ο παιδίατρος είναι υποχρεωμένος αρκετές φορές να χορηγήσει ξένο γάλα είτε διότι δεν επαρκεί το γάλα της μά­νας, είτε διότι πρέπει να χορηγηθεί κάποιο ειδικό γάλα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες γάλατα. Ο παιδίατρος, πριν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε από αυτά, θα πρέπει να γνωρίζει την ακριβή σύστασή του και να μη στηρίζεται σε εμπειρική χορήγηση. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέ­πει να γνωρίζετε για τα γάλατα. Αναλύονται τα εξανθρωποποιημένα γάλατα, τα ειδικά γάλατα (ελεύθερα λακτόζης, υδρολυμμένα, με χαμηλό νεφρικό φορτίο κ.ά.), γάλατα για εντερική σίτιση και ειδικές παθήσεις του εντέρου, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής.
Τιμή πώλησης: 28 €
Εγχειρίδιο Διαιτητικής
Στην αρχή του 20ού αιώνα η διαιτητική περιοριζόταν σε μερικές συνταγές αντιμετώπισης βλαβών του πεπτικού σωλήνα πολύ συχνά από τροφικές καταχρήσεις και προοδευτικά έγινε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της θεραπευτικής. Η σημασία της αυξήθηκε όχι, μόνο λόγω της σημαντικής βοήθειας την οποία προσφέρει μια καλά υπολογισμένη δίαιτα στην ανακούφιση ενός ασθενούς και στη θεραπεία της ασθένειας, αλλά προπαντός γιατί χάρη στην πρόοδο της βιοχημείας και στις καλύτερες γνώσεις της παθογένειας των ασθενειών μπορούμε να κατανοήσουμε τη θέση που μπορούν να καταλάβουν οι τροφές για να διορθώσουν μια μεταβολική απόκλιση ή να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας διαταραχής της αφομοίωσης. Έτσι εδώ και κάποιες δεκαετίες η διαιτητική έχει αποκτήσει τη θέση της στην ιατρική επιστήμη. Το εγχειρίδιό μας δεν έχει την πρόθεση να εκθέσει στον αναγνώστη όλους τους μηχανισμούς δράσης της δίαιτας στις διάφορες ασθένειες· ο ρόλος του είναι πιο μετριόφρων και έχει σκοπό να επιτρέψει στους γιατρούς και τους διαιτολόγους να έχουν ένα οδηγό εφαρμογής της δίαιτας στις κύριες ασθένειες του ενηλίκου. Ανήκει στο γιατρό να κάνει τη διάγνωση της ασθένειας και να ορίσει τον τύπο της δίαιτας την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής του. Ανήκει στο διαιτολόγο να εξασφαλίσει την εφαρμογή και να οργανώσει την παρακολούθηση. Ο γιατρός συχνά δεν έχει επαρκή χρόνο για να εξηγήσει τη σημασία της δίαιτας στον ασθενή του και τις λεπτομέρειες της εφαρμογής· αυτός είναι ο ρόλος του διαιτολόγου. Η ελληνική έκδοση του παρόντος εγχειριδίου διαιτητικής προορίζεται να καλύψει βασικές ανάγκες γιατρών και διαιτολόγων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για το αντικείμενο που διαθέτει τις απαραίτητες προσλαμβάνουσες παραστάσεις για την κατανόησή του. Περιλαμβάνει τόσο τις κλασσικές όσο και τις νεότερες δίαιτες που βασίζονται στις εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής. Απαιτείται, όμως μια σχετική προσαρμογή στις διατροφικές συνθήκες κάθε χώρας και συνεπώς και της χώρας μας. Ιδιαίτερα τονίζεται ο ρόλος του διαιτολόγου στην
Τιμή πώλησης: 28 €
Διατροφή και Δημόσια Υγεία
Το βιβλίο “Διατροφή και Δημόσια Υγεία” (Public Health Nutrition) αποτελεί ένα από τα τέσσερα βιβλία της σειράς που έχουν εκδοθεί από τη Βρετανική Εταιρεία Διατροφής (Nutrition Society) στοχεύοντας στην εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών υγείας, όπως ιατροί, διαιτολόγοι, διατροφολόγοι, νοσηλευτές μέσω της ευρύτερης σύνδεσης της διατροφής με τη δημόσια υγεία. Εισαγωγικά το βιβλίο περιλαμβάνει κεφάλαια που καλύπτουν ενότητες όπως η διατροφική επιδημιολογία και η διατροφική αξιολόγηση ενώ παράλληλα παρέχει πληροφορίες για το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων παρέμβασης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση διατροφικά σχετιζόμενων προβλημάτων δημόσιας υγείας. Στα κεφάλαια που ακολουθούν παρέχονται πληροφορίες για τη δημιουργία, χρήση και εφαρμογή διατροφικών συστάσεων και οδηγιών και αναλύονται διατροφικά σχετιζόμενες διαταραχές και προβλήματα υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα που αφορούν την παχυσαρκία και τις ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών με κυριότερες αυτές της βιταμίνης Α, του ιωδίου και του σιδήρου, ενώ μετέπειτα αναλύεται η σχέση της διατροφής με την υγεία και την ανάπτυξη σε κρίσιμα στάδια της ζωής, όπως η βρεφική και η παιδική ηλικία και η εγκυμοσύνη. Τέλος το βιβλίο παρέχει σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τη σχέση της διατροφής με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι διάφορες νεοπλασίες και η οστεοπόρωση. Στο σύνολό του, λοιπόν, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό εκτίμησης, αξιολόγησης και διαχείρισης διατροφικά σχετιζόμενων καταστάσεων δημόσιας υγείας.
Τιμή πώλησης: 40 €