Τα Γάλατα στην Παιδιατρική Πράξη Κοινά και Ειδικά
Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την ιδεώδη επιλογή για την ανάπτυξη του παιδιού, καθώς έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Δυστυχώς όμως, ο παιδίατρος είναι υποχρεωμένος αρκετές φορές να χορηγήσει ξένο γάλα είτε διότι δεν επαρκεί το γάλα της μά­νας, είτε διότι πρέπει να χορηγηθεί κάποιο ειδικό γάλα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν δεκάδες γάλατα. Ο παιδίατρος, πριν χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε από αυτά, θα πρέπει να γνωρίζει την ακριβή σύστασή του και να μη στηρίζεται σε εμπειρική χορήγηση. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέ­πει να γνωρίζετε για τα γάλατα. Αναλύονται τα εξανθρωποποιημένα γάλατα, τα ειδικά γάλατα (ελεύθερα λακτόζης, υδρολυμμένα, με χαμηλό νεφρικό φορτίο κ.ά.), γάλατα για εντερική σίτιση και ειδικές παθήσεις του εντέρου, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής.
Τιμή πώλησης: 28 €
Πρακτικός Οδηγός Κλινικής Διατροφής για Διαιτολόγους
Συμπυκνωμένος και περιεκτικός, ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής για Διαιτολόγους, αποτελεί μια εύκολη στη χρήση πηγή αναφοράς για διαιτολόγους και άλλους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι αναζητούν να παρέχουν τη συνιστώμενη φροντίδα για ένα μεγάλο εύρος κλινικών καταστάσεων. Ο διαιτολόγος, ως σημαντικός επαγγελματίας της υγείας, είναι σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα των ασθενών και να παίρνει στοιχειοθετημένες αποφάσεις αναφορικά με τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες. Ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βασικές διατροφικές πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα του ασθενή.
Τιμή πώλησης: 40 €
Πρακτικός Οδηγός Αθλητικής Διατροφής
Στόχος του «Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής» είναι να ενηµερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σηµασία της αθλητικής διατροφής και µέσα από πρακτικές συµβουλές να καταφέρουν να ενσωµατώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθηµερινότητά τους.
Τιμή πώλησης: 15 €
Παιδική και εφηβική Παχυσαρκία
Το παρόν βιβλίο ασχολείται με το ολοένα διογκούμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας των παιδιών και των εφήβων, τα μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας καθώς και τα κοινωνικά προβλήματα που ανακύπτουν από αυτήν και τις προσεγγίσεις στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση. Αυτή η περιεκτική επισκόπηση ενός σημαντικού και διογκούμενου ιατρικού προβλήματος θα συμβάλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση αυτών που χειρίζονται την εν λόγω κρίση. Το βιβλίο καλύπτει όλες τις πλευρές του θέματος της παχυσαρκίας, από την επιδημιολογία και την πρόληψη έως τις πρόσφατες εξελίξεις στη βιοχημεία και στη γενετική και τις διάφορες προσεγγίσεις αντιμετώπισης που επηρεάζονται από κοινωνικές και κλινικές ανάγκες. Ιδανικό για ιατρούς και όλους τους επαγγελματίες υγείας, το βιβλίο είναι ενδιαφέρον και για όλους όσοι ασχολούνται με την αυξανόμενη επίπτωση της παχυσαρκίας στα παιδιά και στους εφήβους.
Τιμή πώλησης: 45 €
Μεταβολική Ρύθμιση : Μια προοπτική για τον άνθρωπο (3η έκδοση)
H σπουδαία Τρίτη Έκδοση αυτού του επιτυχημένου βιβλίου μεταφέρει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εικόνα του μεταβολισμού και της μεταβολικής ρύθμισης. Ο συγγραφέας Keith Frayn, εξηγώντας δύσκολες έννοιες με απαράμιλλη σαφήνεια, παρέχει στον αναγνώστη έναν βασικό οδηγό για αυτό το αντικείμενο. Καλύπτοντας θέματα όπως το ενεργειακό ισοζύγιο, η ρύθμιση του σωματικού βάρους και ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιμετωπίζει ακραίες καταστάσεις, το βιβλίο αυτό επεξηγεί πώς η μεταβολική ρύθμιση επιτρέπει στο ανθρώπινο σώμα να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Οι αλλαγές που έχουν γίνει σε όλη τη νέα έκδοση περιλαμβάνουν: • Εκτεταμένες ενημερώσεις των κεφαλαίων • Σαφή και προσιτά δίχρωμα διαγράμματα Ο Frayn έχει γράψει ένα βιβλίο που θα συνεχίσει να είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τους επιστήμονες, επαγγελματίες και φοιτητές που εργάζονται και σπουδάζουν σε ένα ευρύ φάσμα των συγγενικών επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, της βιοχημείας, της διατροφής, της διαιτολογίας, της επιστήμης του αθλητισμού και της νοσηλευτικής. Για τον συγγραφέα Ο Keith N. Frayn είναι καθηγητής στο αντικείμενο «Μεταβολισμός του Ανθρώπου» στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Τιμή πώλησης: 45 €
Κλινική Διατροφή στην Πράξη (1η έκδοση)
Αυτό το εύχρηστο βιβλίο καλύπτει όλες τις πτυχές της κλινικής διατροφής στην πράξη, χρησιμοποιώντας προσιτή μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων, η οποία είναι ιδανική για τον πολυάσχολο επαγγελματία υγείας. Ερωτήσεις όπως «Ποιος είναι ο ορισμός των διαιτητικών ινών;» και «Ποιοι είναι οι τύποι της εντερικής διατροφής;» απαντώνται με σαφήνεια, καθώς οι συγγραφείς πορεύονται από τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης διατροφής προς τις κλινικές ανάγκες των ασθενών που πάσχουν διάφορες νοσηρές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη, των νευρολογικών διαταραχών και της παχυσαρκίας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διατροφή κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου και της αντιμετώπισης των ασθενών που πάσχουν από HIV/AIDS. Διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται με ασθενείς με διαταραχές στη διατροφής ή ειδικές διατροφικές ανάγκες, καρδιολόγοι και ογκολόγοι θα ανακαλύψουν μια αναζωογονητική προσέγγιση αυτού του σημαντικού θέματος. Νοσηλευτές, φοιτητές ιατρικής και όσοι εργάζονται στον ιατρικό κλάδο της διατροφής θα επωφεληθούν, επίσης, από αυτόν τον εύχρηστο οδηγό. • Ευνόητη μορφή με σαφείς ερωτήσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις • Γενική περιγραφή των βασικών στοιχείων της υγείας και της διατροφής προτού εξεταστούν οι μεμονωμένες νοσηρές καταστάσεις • Γραμμένο από επαγγελματίες, για τους επαγγελματίες
Τιμή πώλησης: 30 €
Κλινική Διατροφή
Κλινική Διατροφή επικεντρώνεται στον βαρέως πάσχοντα ασθενή που έχει διαταραγμένο μεταβολισμό. Με περιεχόμενο που μοιάζει εκείνο του βιβλίου Διατροφή & Μεταβολισμός εξετάζει την κλινική διατροφή σε σχέση με τα συστήματα του σώματος, διευκολύνοντας τον σπουδαστή να την κατανοήσει καλύτερα. Καλύπτοντας την επιστημονική βάση της διατροφικής υποστήριξης και της ιατρικής δεοντολογίας, το βιβλίο τελειώνει με την περιγραφή κλινικών περιστατικών. Οι διατροφολόγοι, οι διαιτολόγοι και οι σπουδαστές αυτού του τομέα θα βρουν στο βιβλίο αυτό ένα σημαντικό βοήθημα, ενώ οι βιβλιοθήκες πανεπιστημίων και ιατρικών σχολών και οι ασχολούμενοι με τη διδασκαλία και την έρευνα στον τομέα της διατροφής θα βρουν στην Κλινική Διατροφή μια χρήσιμη προσθήκη στα ράφια τους.
Τιμή πώλησης: 48 €
Η Διατροφή μας με μια Ματιά
Πλέον η διατροφή αναγνωρίζεται ως ένα μείζονος σημασίας κομμάτι της πρόληψης και της θεραπείας πολλών ασθενειών και άλλων καταστάσεων του ανθρώπου και είναι πολύ σημαντικό, σε σχέση με παλαιότερα, οι σπουδές πάνω στη υγεία, η νοσηλευτική και οι φοιτητές της Ιατρικής να έχουν μία καλή γνώση των δεδομένων και των παραγόντων που περιλαμβάνονται στη διατροφή του ανθρώπου. Η Διατροφή μας με μια ματιά ακολουθεί πιστά τη μορφή της διαδεδομένης σειράς βιβλίων, προκειμένου να παρέχει σαφείς και σύντομες πληροφορίες με τρόπο φιλικό προς τον αναγνώστη, με καλή εικονογράφηση και μαζί με μια ευρεία κάλυψη σε θέματα, όπως: • Οι συνέπειες της ακατάλληλης διατροφής • Οι τροφικές αλλεργίες και η δυσανεξία τροφών • Η παχυσαρκία, ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές και οι γαστρεντερολογικές ασθένειες • Η διατροφή και οι εγκεφαλικές λειτουργίες • Η επιλογή των τροφών και η πολιτική απέναντι στα τρόφιμα Καθώς αποτελεί μία πολύτιμη πηγή πληροφοριών για τους φοιτητές στην εισαγωγή του θέματος ή ένα εγχειρίδιο για επανάληψη, αυτό το βιβλίο επίσης είναι χρήσιμο ως μια εύχρηστη αναφορά για τους πολυάσχολους επαγγελματίες που χρειάζονται ένα έναυσμα να ασχοληθούν με αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.
Τιμή πώλησης: 33 €
Ζήστε Περισσότερο Παραμείνετε Νέοι με είκοσι απλά βήματα
Πώς να φαίνεστε και να νιώθετε υπέροχα Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα γηρατειά – όμως σίγουρα μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης. Το βιβλίο αυτό σας δείχνει πώς να γεράσετε όμορφοι και με χάρη και να διατηρήσετε τη νεανική ζωντάνια και την καλή σας υγεία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Στο πρώτο μέρος, τα είκοσι βήματα της Dr Sarah Brewer παραθέτουν συμβουλές σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής –βασισμένες σε επιστημονικά ενδεικτικά στοιχεία– για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς και να συνεχίσετε να είστε όμορφοι και να νιώθετε υπέροχα καθώς γερνάτε. Εάν παρατηρήσετε σημεία αυξημένης γήρανσης σε συγκεκριμένο μέρος του σώματος, προχωρήστε στο δεύτερο μέρος. Εδώ θα βρείτε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες, τα ιχνοστοιχεία, τις βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα που θα σας προσφέρουν τα απαραίτητα αντιγηραντικά οφέλη. Τώρα μπορείτε να ζήσετε για περισσότερο και να φαίνεστε νεότεροι
Τιμή πώλησης: 12 €
Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου (2η έκδοση)
Στη δεύτερη αυτή έκδοση του εισαγωγικού συγγράμματος της αναγνωρισμένης σειράς Nutrition Society Textbook, η Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή. Πρωτοποριακοί στο πεδίο και την προσέγγισή τους, οι τίτλοι της σειράς: • Παρέχουν στους φοιτητές τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες αναφορικά με τη διατροφή στο προσεγγιστικό πλαίσιο των συστημάτων και της υγείας • Παρέχει τη δυνατότητα στους καθηγητές και στους φοιτητές να διερευνήσουν τις κεντρικές αρχές της διατροφής, να τις εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους και να προάγουν την κριτική σκέψη ανά πάσα στιγμή. Σε όλο το βιβλίο, αναγνωρίζονται τα βασικά πεδία γνώσης • Έχουν αξιολογηθεί πλήρως από ομότιμους ώστε να εξασφαλιστεί η πληρότητα και η σαφήνεια του περιεχομένου, όπως επίσης και να διασφαλιστεί ότι κάθε βιβλίο παρέχει μια καθολική προοπτική. Η Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου αποτελεί απαραίτητη αγορά για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της διατροφής/διαιτητικής και για τους φοιτητές πτυχίων που περιέχουν το στοιχείο της διατροφής, όπως είναι η επιστήμη τροφίμων, η ιατρική, η φαρμακευτική και η νοσηλευτική. Οι επαγγελματίες στα πεδία της διατροφής, της διαιτητικής, της επιστήμης τροφίμων, της ιατρικής, των επιστημών υγείας και σε πολλά άλλα πεδία θα επωφεληθούν εξαιρετικά από τις πληροφορίες που παρέχει το βιβλίο αυτό. Σχετικά με τους συγγραφείς Michael Gibney, Institute of Food and Health, University College Dublin, Δουβλίνο, Ιρλανδία Susan A Lanham-New, Faculty of Health and Medical Sciences, University of Surrey, Guilford, Ηνωμένο Βασίλειο Aedin Cassidy, School of Medicine, University of East Anglia, Norwich, Ηνωμένο Βασίλειο Hester H Vorster, Faculty of Health Sciences, North-West University, Potchefstroom, Νότια Αφρική
Τιμή πώλησης: 48 €
Εισαγωγή στη Διατροφή του Ανθρώπου
Κορμός της επιστήμης της διατροφής είναι η φυσιολογία και η βιοχημεία του μεταβολισμού του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ ο κορμός αυτός περιβάλλεται από μελέτες αναφορικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν τη φύση της διαθέσιμης τροφής, με τους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές, με τα προγράμματα διατροφής στη δημόσια υγεία για την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τη διατροφή, καθώς και με τον ρόλο της δίαιτας στην κλινική αντιμετώπιση ασθενειών. Η απόφαση της Εταιρείας Διατροφής είναι να εκδώσει μια σειρά από τέσσερα εγχειρίδια με θέμα τη διατροφή. Το εισαγωγικό εγχειρίδιο έχει σχεδιασθεί για τους φοιτητές της επιστήμης της διατροφής καθώς και για φοιτητές που διδάσκονται διατροφή στο πλαίσιο της βασικής τους εκπαίδευσης η οποία μπορεί να αφορά αντικείμενα όπως η φαρμακευτική, η τεχνολογία τροφίμων ή η νοσηλευτική
Τιμή πώλησης: 48 €
Εγχειρίδιο Διατροφής και Ανοσίας
Το βιβλίο έγινε αποδεκτό από τους συναδέλφους με ενθουσιασμό και είχε ακαδημαϊκή επιτυχία . Οι συνεργάτες μας σχολίασαν ότι παρόλο που το βιβλίο ήταν εξαιρετικό για μια βιβλιοθήκη υπήρχε ακόμη η πνευματική ανάγκη για έναν πιο βραχύλογο τόμο στη διατροφή και ανοσολογία για επιστήμονες υγείας και για επιστήμονες που εργάζονται σε υπηρεσίες παροχής πρόληψης ή θεραπείας νοσημάτων . Συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε ότι ένα βιβλίο που θα απευθύνεται σε εργαστηριακούς και σε επιστήμονες αναπτυσσόμενων χωρών θα ήταν πολύτιμο . Προσκαλέσαμε ειδικούς των διαφόρων αντικειμένων ώστε να συμβάλλουν με ένα κεφάλαιο ο καθένας στη συγγραφή του παρόντος πονήματος . Τους ζητήσαμε να είναι σύντομοι και να χρησιμοποιήσουν σύγχρονα άρθρα ανασκόπησης στη βιβλιογραφία . Το «Εγχειρίδιο .ιατροφής και Ανοσίας » είναι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας . Ο στόχος αυτού του εγχειριδίου είναι να γίνει διαθέσιμο ένα μικρό κείμενο με χρήσιμη πληροφορία . .Δεν επιδιώξαμε να αντικαταστήσουμε το μεγάλο σύγγραμμα , αλλά περισσότερο να το χρησιμοποιήσουμε σαν βασική πηγή πρακτικής πληροφορίας άμεσα χρήσιμης , που θα μπορεί να εκσυγχρονίζεται κάθε λίγα χρόνια . Η διατροφή αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την άριστη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού . Το αμυντικό σύστημα φαίνεται να επηρεάζεται από διατροφικές ανισορροπίες . Οι κλινικές επιπτώσεις των διατροφικών ελλείψεων στο ανοσολογικό σύστημα είναι κατά κανόνα η αύξηση των λοιμώξεων κυρίως σε ειδικές ομάδες πληθυσμού .
Τιμή πώλησης: 48 €
Εγχειρίδιο Διαιτητικής
Στην αρχή του 20ού αιώνα η διαιτητική περιοριζόταν σε μερικές συνταγές αντιμετώπισης βλαβών του πεπτικού σωλήνα πολύ συχνά από τροφικές καταχρήσεις και προοδευτικά έγινε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της θεραπευτικής. Η σημασία της αυξήθηκε όχι, μόνο λόγω της σημαντικής βοήθειας την οποία προσφέρει μια καλά υπολογισμένη δίαιτα στην ανακούφιση ενός ασθενούς και στη θεραπεία της ασθένειας, αλλά προπαντός γιατί χάρη στην πρόοδο της βιοχημείας και στις καλύτερες γνώσεις της παθογένειας των ασθενειών μπορούμε να κατανοήσουμε τη θέση που μπορούν να καταλάβουν οι τροφές για να διορθώσουν μια μεταβολική απόκλιση ή να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας διαταραχής της αφομοίωσης. Έτσι εδώ και κάποιες δεκαετίες η διαιτητική έχει αποκτήσει τη θέση της στην ιατρική επιστήμη. Το εγχειρίδιό μας δεν έχει την πρόθεση να εκθέσει στον αναγνώστη όλους τους μηχανισμούς δράσης της δίαιτας στις διάφορες ασθένειες· ο ρόλος του είναι πιο μετριόφρων και έχει σκοπό να επιτρέψει στους γιατρούς και τους διαιτολόγους να έχουν ένα οδηγό εφαρμογής της δίαιτας στις κύριες ασθένειες του ενηλίκου. Ανήκει στο γιατρό να κάνει τη διάγνωση της ασθένειας και να ορίσει τον τύπο της δίαιτας την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής του. Ανήκει στο διαιτολόγο να εξασφαλίσει την εφαρμογή και να οργανώσει την παρακολούθηση. Ο γιατρός συχνά δεν έχει επαρκή χρόνο για να εξηγήσει τη σημασία της δίαιτας στον ασθενή του και τις λεπτομέρειες της εφαρμογής· αυτός είναι ο ρόλος του διαιτολόγου. Η ελληνική έκδοση του παρόντος εγχειριδίου διαιτητικής προορίζεται να καλύψει βασικές ανάγκες γιατρών και διαιτολόγων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για το αντικείμενο που διαθέτει τις απαραίτητες προσλαμβάνουσες παραστάσεις για την κατανόησή του. Περιλαμβάνει τόσο τις κλασσικές όσο και τις νεότερες δίαιτες που βασίζονται στις εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής. Απαιτείται, όμως μια σχετική προσαρμογή στις διατροφικές συνθήκες κάθε χώρας και συνεπώς και της χώρας μας. Ιδιαίτερα τονίζεται ο ρόλος του διαιτολόγου στην
Τιμή πώλησης: 28 €