Βασική Ιατρική Βιοχημεία του Marks : Μια Κλινική Προσέγγιση (4η έκδοση
Το βιβλίο Marks Βασική Ιατρική Βιοχηµεία προσεγγίζει τη βιοχηµεία µε γνώµονα τον ασθενή και τη συνδέει µε τη φυσιολογία και την παθοφυσιολογία, επιτρέποντας στους φοιτητές να εφαρµόσουν τις βασικές έννοιες στην πρακτική της Ιατρικής – από τη διάγνωση των ασθενών στις συνιστώµενες θεραπευτικές αγωγές. Τα κεφάλαια οργανώνονται µε κέντρο τα υποθετικά σενάρια ασθενών και επιβοηθητικές εικόνες επιτρέπουν την εύκολη ανάγνωση, καθιστώντας τις πολύπλοκες έννοιες ακόµη πιο εύκολες στην κατανόηση! ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ που έχουν εγκωµιαστεί από την ιατρική σχολή και τους φοιτητές: • Η έγχρωµη εικονογράφηση των χηµικών δοµών και των βιοχηµικών δρόµων διαφωτίζει τις βασικές έννοιες και ενισχύει την κατανόηση του κειµένου. • Τα υποθετικά σενάρια ασθενών επιβεβαιώνουν την κλινική συσχέτιση και βοηθούν τους φοιτητές να συνδέσουν τη βιοχηµεία µε την υγεία του ανθρώπου και την ασθένεια. • Επιβοηθητικές εικόνες καθοδηγούν τους αναγνώστες σε κάθε κεφάλαιο και αναγνωρίζουν τις έννοιες–κλειδιά. Κλινικές Παρατηρήσεις ερµηνεύουν τα σηµεία και τα συµπτώµατα των ασθενών. Παρατηρήσεις πάνω στη µέθοδο συσχετίζουν τη βιοχηµεία µε τις εργαστηριακές εξετάσεις που παραγγέλονται κατά τη διάρκεια της διάγνωσης. Ερωτήσεις και Απαντήσεις ενεργοποιούν την κριτική σκέψη σε κάθε κεφάλαιο. Κλινικά Σχόλια συνδέουν το δυναµικό της βιοχηµείας µε τις επιλογές στη θεραπεία και στην πορεία του ασθενούς. Τα Βιοχηµικά Σχόλια παρέχουν νέα πληροφόρηση. • Οι Βασικές Έννοιες στο τέλος κάθε κεφαλαίου, οι Ερωτήσεις Επανάληψης και οι Περιληπτικοί Πίνακες των Ασθενειών υπογραµµίζουν τα πιο ουσιώδη σηµεία σε κάθε κεφάλαιο και ενισχύουν τη γνώση.
Τιμή πώλησης: 140 €
Lecture Notes: Κλινική βιοχημεία (7η Έκδοση)
Το βιβλίο Lecture Notes: Κλινική Βιοχημεία παρουσιάζει τη βασική επιστήμη που υποστηρίζει τις συνήθεις χημικές εξετάσεις που χρησιμοποιούνται κατά την κλινική πράξη. Ακολουθεί μια συνδεδεμένη με την πράξη προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους φοιτητές της Ιατρικής και στους νέους ιατρούς να: κατανοήσουν την αξία και τους περιορισμούς των χημικών εξετάσεων αναπτύξουν τη δεξιότητα επιλογής των κατάλληλων εξετάσεων για τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση ερμηνεύουν σωστά τις εξετάσεις αναπτύξουν μια κριτική προσέγγιση στις διαγνωστικές εξετάσεις. Το βιβλίο Lecture Notes: Κλινική Βιοχημεία ακολουθεί μια προσέγγιση κατά συστήματα. Η υποκείμενη φυσιολογική λογική για κάθε εξέταση εξηγείται στο πλαίσιο της διαταραχής από τη νόσο. Από οδηγεί κατά τρόπο φυσικό σε μια ολοκληρωμένη και πρακτική κατανόηση της διαγνωστικής που άπτεται της χημείας. Τα περιστατικά στο τέλος κάθε κεφαλαίου παρέχουν ένα κλινικό πλαίσιο που βοηθά στην ανάπτυξη της ικανότητας επιλογής των κατάλληλων εξετάσεων. Το βιβλίο Lecture Notes: Κλινική Βιοχημεία παρέχει ένα ουσιαστικό υπόβαθρο όσον αφορά στις χημικές εξετάσεις για φοιτητές της Ιατρικής, νέους ιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών.
Τιμή πώλησης: 65 €
Ιατρική Βιοχημεία με μια ματιά (2η έκδοση)
Η Ιατρική Βιοχημεία με μια Ματιά προσφέρει μία συνοπτική και προσιτή εισαγωγή σε αυτό το πολύπλοκο θέμα και τη βοήθεια επανάληψης στους φοιτητές Ιατρικής. Ακολουθώντας τον γνωστό τύπο εύκολης χρήσης με μια Ματιά, κάθε θέμα παρουσιάζεται σε δύο σελίδες απλωμένο με γεγονότα κλειδιά συνοδευόμενα από ξεκάθαρους πίνακες και διαγράμματα που περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεται ο φοιτητής να γνωρίζει. Αυτή η νέα έκδοση της Ιατρικής Βιοχημείας με μια Ματιά: • Έχει τελείως επανεξεταστεί και εκσυγχρονισθεί • Έχει γραφεί από το συγγραφέα του πολύ επιτυχημένου Μεταβολισμού με μια Ματιά • Περιέχει ένα δεύτερο χρώμα για να ενισχύσει την οπτική πλευρά, κάνοντας το θέμα να γίνεται ευκολότερα κατανοητό • Παρουσιάζει γραμμικά σχήματα και βιοχημικούς δρόμους στην αριστερή σελίδα και συνοπτικές επεξηγήσεις στη δεξιά, προσφέροντας μία χρήσιμη-φιλική επισκόπηση της ιατρικής Βιοχημείας. • Συμπυκνώνει την ιατρική βιοχημεία σε 59 διπλές σελίδες εύκολα κατανοητές Η Ιατρική Βιοχημεία με μια Ματιά θα προσελκύσει τους φοιτητές της ιατρικής στα πρώτα χρόνια των σπουδών και αυτούς που κάνουν επανάληψη για τις τελικές εξετάσεις. Το βιβλίο είναι επίσης κατάλληλο για φοιτητές βιοχημείας και βιολογικών επιστημών σε περιοχές όπως φυσιοθεραπεία, φαρμακευτική, διατροφή και άθληση. Ανασκοπήσεις «Κάνει ακριβώς ότι λέει πάνω στην ιατρική βιοχημεία συμπυκνωμένα ώστε να μπορείς να διαβάσεις και να μάθεις «με μια ματιά» πάνω σ΄αυτό το τρομακτικό θέμα... Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους όχι μόνο γιατρούς αλλά και οδοντιάτρους καθώς και… Αυτό το βιβλίο είναι τέλειο για όλους όσους αντιμετωπίζουν και έρχονται σε αμηχανία με τη βιοχημεία». Τριτοετής φοιτητής της Iατρικής Σχολής του Birminghan «Θα ευχόμουν να είχα αυτό το βιβλίο το τελευταίο χρόνο!... Αυτό το βιβλίο έχει περισσότερες πληροφορίες από κάθε άλλο παραπλήσιο συνοπτικό βιβλίο, ακόμη είναι εύκολο να το περάσεις γρήγορα και δεν έχει φλυαρίες. Ο πλούτος των πληροφοριών για κλινικά παραδείγματα και διαταραχές σε σχέση με
Τιμή πώλησης: 32 €
Κλινική βιοχημεία (4η Έκδοση)
Η Κλινική Βιοχημεία είναι απαραίτητο βοήθημα με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διδακτέα ύλη της Ιατρικής. Τα θέματα παρουσιάζονται σε δισέλιδες “διδακτικές ενότητες”, κάθε μία των οποίων καλύπτει ειδικά πεδία της κλινικής βιοχημείας. Τέσσερα τμήματα συναπαρτίζουν τον πυρήνα του βιβλίου: Εισαγωγή στην κλινική βιοχημεία: τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομειακού εργαστηρίου και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εξετάσεων Βασική Βιοχημεία: καλύπτει τον όγκο των εκτελούμενων αναλύσεων ρουτίνας και τη σημασία τους στην κλινική Ενδοκρινολογία: περιλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδή, των επινεφριδίων, της υπόφυσης και των γονάδων Ειδικές εξετάσεις: ανασκόπηση των λιγότερο συχνών αλλά σημαντικών αναλύσεων. Οι σημαντικές αλλαγές αυτής της 4ης έκδοσης περιλαμβάνουν: Νέα κεφάλαια για: Υποκαλιαιμία Υπερκαλιαιμία Εγκεφαλονωτιαίο και άλλα σωματικά υγρά Πλήρη αναθεώρηση των κεφαλαίων για νεφρική λειτουργία και υπέρταση Κατάλογο πηγών στο διαδίκτυο Η Κλινική Βιοχημεία είναι απαραίτητο βοήθημα με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διδακτέα ύλη της Ιατρικής. Τα θέματα παρουσιάζονται σε δισέλιδες “διδακτικές ενότητες”, κάθε μία των οποίων καλύπτει ειδικά πεδία της κλινικής βιοχημείας. Τέσσερα τμήματα συναπαρτίζουν τον πυρήνα του βιβλίου: Εισαγωγή στην κλινική βιοχημεία: τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομειακού εργαστηρίου και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων των εξετάσεων Βασική Βιοχημεία: καλύπτει τον όγκο των εκτελούμενων αναλύσεων ρουτίνας και τη σημασία τους στην κλινική Ενδοκρινολογία: περιλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδή, των επινεφριδίων, της υπόφυσης και των γονάδων Ειδικές εξετάσεις: ανασκόπηση των λιγότερο συχνών αλλά σημαντικών αναλύσεων. Οι σημαντικές αλλαγές αυτής της 4ης έκδοσης περιλαμβάνουν: Νέα κεφάλαια για: Υποκαλιαιμία Υπερκαλιαιμία Εγκεφαλονωτιαίο και άλλα σωματικά υγρά Πλήρη αναθεώρηση των κεφαλαίων για νεφρική λειτουργία και υπέρταση Κατάλογο πηγών στο διαδίκτυο
Τιμή πώλησης: 33 €
Εγχειρίδιο Εργαστηριακής Διάγνωσης
Η παρούσα τέταρτη έκδοση του "Εγχειριδίου Εργαστηριακής Διάγνωσης" έρχεται δέκα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη έκδοση και ύστερα από τρεις άλλες εκδόσεις και πολλές ανατυπώσεις, για να τηρηθεί η υπόσχεση της συνεχούς ενημέρωσης του. πως θα δουν οι παλαιοί αναγνώστες, διατηρήθηκε η ργάνωση της ύλης των προγενέστερων εκδόσεων, αφού έχει κριθεί επιτυχημένη και εύχρηστη. Σχεδόν σε όλα τα κεφάλαια έχουν γίνει προσθήκες εξετάσεων που εκτελούνται πλέον στα κλινικά βιοχημικά εργαστήρια και όχι μόνο στα ερευνητικά. Ενδεικτικά αναφέρονται τα αγγειοδραστικό εντερικό πεπτίδιο (VIP), γλυκαγόνη, D-διμερές, ελεύθερες ρίζες, ερυθροποιητίνη, μετατρεπτικό ένζυμο αγγειοτασίνης, μελανίνη, μόλυβδος, ομοκυστεΐνη, πλασμινογόνο, τροπονίνη, φιμπρονεκτίνη, χρωμογρανίνη, 3a-Diol-G, δοκιμασίες d-ROM, PAPP-a κ.ά.
Τιμή πώλησης: 27 €
Μοριακή Διαγνωστική
Αυτό το εγχειρίδιο μοριακής διαγνωστικής είναι αρκετά φιλόδοξο, ως προς το αντικείμενο που πραγματεύεται και τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθώς δεν απευθύνεται μόνο σε επιστήμονες που ασχολούνται ήδη με τη μοριακή διαγνωστική, αλλά και σε όσους σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα αυτόν. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κείμενο αναφοράς για τις υπάρχουσες και τις υπό εξέλιξη αναλυτικές μεθόδους, κάτι που έλειπε από την υπάρχουσα βιβλιογραφία. Επίσης, περιλαμβάνει μια πρωτοποριακή παρουσίαση των διάφορων τεχνικών μοριακής διαγνωστικής, όπως αυτές χρησιμοποιούνται στην καθημερινή πρακτική της κλινικής μικροβιολογίας, της ιατροδικαστικής ανάλυσης, της ανάπτυξης φαρμακευτικοί ουσιών και σε άλλα πεδία.
Η Εργασιακή Υγεία των Νοσοκομειακών Γιατρών (Β' τόμος)
Σχετικά με τις δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις που κατά γενική ομολογία βιώνουν οι γιατροί στο χώρο εργασίας τους, έχει αποδειχθεί ότι τα επίπεδα εργασιακού τους στρες έχουν άμεση επίπτωση στην επαγγελματική τους ικανοποίηση. Εξειδικευμένοι παράγοντες όπως οικονομικές δυσκολίες, απειλή δικαστικής εμπλοκής για ιατρικό σφάλμα και διαχειριστικά προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν τόσο σε έντονο στρες όσο και σε επαγγελματική δυσαρέσκεια (job dissatisfaction).
Τιμή πώλησης: 35 €
Υγιεινή της Εργασίας (3η έκδοση)
Τα θέματα που σχετίζονται με την υγιεινή της εργασίας, αν και εμφανίστηκαν πρόσφατα, κάνουν όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία τους όσο το περιβάλλον της εργασίας αλλάζει. Έτσι, αυτό το ευρύ αντικείμενο αναπτύσσεται ραγδαία σε κυβερνητικό, επιχειρησιακό και ατομικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή είναι ορατή από την εμφάνιση νέων νόμων και μεθόδων ελέγχου και από την έμφαση που δίδεται στις ψυχολογικές επιπτώσεις της εργασίας και στη σημασία της καλής ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής. Στο βιβλίο εξετάζονται οι αρχές της υγιεινής της εργασίας και επισημαίνεται η αναγνώριση, αξιολόγηση/μέτρηση και τελικά η πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων της εργασίας. Στην παρούσα ανανεωμένη έκδοση έχουν προστεθεί εννέα νέα κεφάλαια που καλύπτουν αντικείμενα όπως η ισορροπία εργασίας/ζωής, η οργάνωση της εργασίας και ψυχολογικά θέματα, με στόχο να τηρείται ενήμερος ο αναγνώστης, είτε είναι φοιτητής είτε είναι ειδικός. Κριτικές για προηγούμενες εκδόσεις: "Πολύ ευπρόσδεκτο βιβλίο με καλή εμφάνιση που συνιστούμε ένθερμα." Hazardous Substances "Το βιβλίο αποτελεί θαυμάσια εισαγωγή στον τομέα της υγιεινής της εργασίας." AIHA journal "Εξαιρετική ανασκόπηση της υγιεινής της εργασίας και απαραίτητο βοήθημα για τους σπουδαστές." Occupational Medicine "Πρέπει να γίνει αμέσως το εγχειρίδιο των σπουδαστών της υγιεινής της εργασίας...και να το διαβάσουν όσοι γιατροί είναι νέοι στον τομέα αυτόν." Occupational & Environmental Medicine
Τιμή πώλησης: 50 €
Προαγωγή της Υγείας
Η δυνατότητα της προαγωγής και προστασίας της υγείας και πρόληψης της νόσου είναι γνωστή από πολλές επιτεύξεις σε όλο τον 20ο αιώνα. Οι Αμερικανοί λαμβάνουν καλύτερη φροντίδα του εαυτού τους καθώς εισέρχονται στον 21ο αιώνα. Η δημόσια ανησυχία σχετικά με τη φυσική ευεξία, την καλή διατροφή και την αποφυγή των κινδύνων της υγείας όπως το κάπνισμα έχει γίνει περισσότερο από μόδα και έχει ενσωματωθεί στον Αμερικανικό τρόπο ζωής. Ο προσωπικός τρόπος ζωής είναι γνωστό ότι επηρεάζει την κατάσταση υγείας των ατόμων και οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικές στρατηγικές για να βοηθήσουν οικογένειες, κοινότητες και ομάδες να διατηρήσουν και να υιοθετήσουν θετικές συμπεριφορές τρόπου ζωής. Οι έμμεσες πληροφορίες για την υγεία και η ενημερωμένη απόφαση ή η άμεση εκπαίδευση υγείας και η προκύπτουσα προαγωγή της υγείας, προστασία της υγείας και οι πρακτικές πρόληψης της νόσου και του τραυματισμού μπορούν όλες να οδηγήσουν σε υιοθέτηση υγιών τρόπων ζωής. Η τρέχουσα τάση να δίδεται έμφαση στην αναπτυσσόμενη υγεία των ανθρώπων υπαγορεύει ότι οι επαγγελματίες φροντίδας υγείας κατανοούν ότι πολλά ζητήματα που περιβάλλουν τα άτομα, τις οικογένειες και τις κοινότητες σε κοινωνικούς, εργασιακούς και οικογενειακούς χώρους περιλαμβάνουν βιολογικούς, κληρονομικούς, νοητικούς ψυχολογικούς , περιβαλλοντικούς και κοινωνικο-πολιτισμικούς παράγοντες που μπορούν να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι αναπτύσσουν παρεμβάσεις για την προαγωγή της υγείας κατανοώντας τους διαφορετικούς ρόλους που αυτοί οι παράγοντες παίζουν στις πεποιθήσεις του ατόμου και στις πρακτικές της υγείας ιδιαίτερα στους τομείς της πρόληψης και προστασίας από τη νόσο και τον τραυματισμό και της προαγωγής της υγείας.
Τιμή πώλησης: 70 €
Ιατρική Επιδημιολογία (4η έκδοση)
Η Ιατρική Επιδημιολογία απεικονίζει την ενισχυτική σχέση ανάμεσα στην επιστήμη που βασίζεται σε πληθυσμιακά δεδομένα και τη φροντίδα των ασθενών. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Η πιο ενημερωμένη πληροφόρηση πάνω σε πρότυπα εμφάνισης της νόσου και τους παράγοντες κινδύνου Επιδημιολογικές έννοιες απεικονίζονται μέσα από ένα ευρύ φάσμα κλινικών πεδίων και θεμάτων, όπως οι φλεγμονώδεις νόσοι, ο καρκίνος, η νόσος του Αλτσχάιμερ και οι περιγεννητικές διαταραχές ΝΕΟ: έννοιες κλειδιά σε κάθε κεφάλαιο – υπογραμμίζεται το ουσιώδες περιεχόμενο Προφίλ ασθενών – αποτυπώνεται η σχέση ανάμεσα στην επιστήμη που βασίζεται σε δημογραφικά στοιχεία και τη φροντίδα των ασθενών USMLE-τύπος ερωτήσεων – σας βοηθά να αξιολογήσετε τη γνώση σας πάνω σε σημαντικές έννοιες Αριθμισμένοι πίνακες, γραφήματα και εικόνες διευκολύνουν την κατανόηση και την απομνημόνευση του γνωστικού υλικού
Τιμή πώλησης: 55 €
Γενική & Κλινική Επιδημιολογία (Αρχές, μέθοδοι και εφαρμογές στην ιατρική έρευνα και τη δημόσια υγεία) (2η έκδοση)
Επιδημιολογία είναι η βασική επιστήμη για τη μελέτη της αιτιότητας στον άνθρωπο. Η αιτιολογική έρευνα αφορά τόσο τα πολυάριθμα νοσήματα άγνωστης αιτιολογίας και τη μελέτη συγκεκριμένων επιδημιών, όσο και τη θεραπευτική ιατρική, αφού η θεραπεία αποτελεί ουσιαστικά την αιτία της καλύτερης πρόγνωσης. Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται στη γενική και την κλινική επιδημιολογία, χωρίς αναφορά σε θέματα ειδικής επιδημιολογίας συγκεκριμένων λοιμωδών ή μη νοσημάτων. Οι ιατρικές γνώσεις αναθεωρούνται και εμπλουτίζονται με ραγδαίους ρυθμούς. Η συνεχής ενημέρωση των ιατρών και των υπεύθυνων λειτουργών υγείας και η κριτική από μέρους τους θεώρηση των δημοσιευόμενων ευρημάτων, γίνεται επιτακτική. Η γνώση της γενικής και κλινικής επιδημιολογίας είναι κατά συνέπεια απαραίτητη, καθώς περισσότερα από τα μισά άρθρα που δημοσιεύονται στα μεγάλα διεθνή ιατρικά περιοδικά βασίζονται σε επιδημιολογικές αρχές και μεθόδους. Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Γενική και Κλινική Επιδημιολογία» γράφηκε με στόχο να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους φοιτητές και τους νέους επιστήμονες της ιατρικής και άλλων επιστημών που υπηρετούν την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Ο Δ. Τριχόπουλος είναι Καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου και Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Η Π. Λάγιου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόσεδρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.
Τιμή πώλησης: 56 €