Η Ιστορία της Ζωής

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
RICHARD COWEN
Επιμέλεια:
Γ. Θεοδώρου
ISBN:
978-960-394-839-1
Διαστάσεις:
21x28
Σελίδες:
371
Έτος έκδοσης:
2013
Τιμή πώλησης 47 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Εγκωμιαστικά σχόλια για τη νέα έκδοση
«... η Ιστορία της ζωής είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο που δεν έχει κανένα εφάμιλλο μεταξύ των δημοσιευμένων κειμένων που περιγράφουν την μακροεξέλιξη της ζωής πάνω στη Γη, και τους αβιοτικούς και βιοτικούς παράγοντες που έχουν επηρεάσει την εξελικτική ιστορία των ζώντων οργανισμών».
Robert McMahon, University of Texas at Arlington
"Το υλικό του (βιβλίου αυτού) είναι προσιτό ακόμα και στον αμύητο, αλλά είναι ακόμα ικανό να περιλάβει αρκετά επιχειρήματα. Ο Cowen είναι ένας προσηνής και πνευματώδης επιστήμονας που χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Το βιβλίο αυτό είναι ένα θαυμάσιο κείμενο, που έχει γραφτεί σε ένα δεσμευτικό ύφος από έναν συγγραφέα που έχει βαθιά και ευρεία γνώση της ιστορίας της ζωής."
Emily Buchholtz, Wellesley College
Ο σύγχρονος κόσμος περιέχει σήμερα όλα τα είδη πλασμάτων που κάνουν απροσδόκητα πράγματα - αναμένουμε ότι υπήρξαν σύνθετοι και ασυνήθιστοι τρόποι της ζωής στο παρελθόν, και ότι η εξέλιξη πήρε μερικές απροσδόκητες στροφές κατά περιόδους. Ευχάριστα γραμμένη για τους σπουδαστές/φοιτητές, η τέταρτη έκδοση του βιβλίου «Η Ιστορίας της Ζωής» σας πάει στα άκρα της τρέχουσας γνώσης.
Αυτό το σύγγραμμα στοχεύει στους σπουδαστές και κάθε ενδιαφερόμενο για την ιστορία της ζωής στον πλανήτη μας. Ερευνά τα «γιατί» των γεγονότων που έλαβαν χώρα και, σε αυτήν την νεότερη έκδοση, ρίχνει μια πιο στενή ματιά στην εξέλιξη της φυσικής γης και στις ισχυρές αλληλεπιδράσεις μεταξύ οργανισμών και περιβάλλοντος.
Το βιβλίο καλύπτει τα πεδία της γεωγραφίας, του κλίματος, της ατμόσφαιρας, του ωκεανού και του εδάφους (ένα μεταβαλλόμενο στάδιο) ενώ ακολουθείται από την αλληλεπίδραση των οργανισμών. Επίσης μια καινοτομία σε αυτήν την έκδοση είναι η αφιέρωση μιας ιστοσελίδας (www.blackwellpublishing.com/cowen), η οποία ερευνά πρόσθετους περιβαλλοντικούς παράγοντες και συμπληρωματικά θέματα, ενώ παρέχει αλληλεπιδρούμενες ασκήσεις, ένα λεπτομερές γλωσσάριο, βασικές συνδέσεις κι άλλα δεδομένα σε μορφή που μπορεί κάποιος να «κατεβάσει» στον