Θεραπευτικές Κατευθύνσεις στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
Η Ακτινοθεραπεία, μαζί με τη Χειρουργική και τη Χημειοθεραπεία είναι, ακόμη και σήμερα, ένας από τους τρεις βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης των κακοηθών νέοπλασμάτων. Τα υπάρχοντα σήμερα σε κοινή χρήση νεότερα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, όπως είναι οι μεγάλης ενέργειας γραμμικοί επιταχυντές, και τα τηλεμεταφορτιζόμενα συστήματα για τη βραχυθεραπεία, επηρέασαν σημαντικά την επιβίωση των ασθενών αυτών και εμείωσαν τις προκαλούμενες από την ακτινοβολία παρενέργειες. Για να επιτευχθούν αυτά είναι απαραίτητη η εφαρμογή μιας καλά σχεδιασμένης ακτινοθεραπείας, πράγμα που επιτυγχάνεται μόνο με τη στενή συνεργασία ακτινοθεραπευτών, ακτινοφυσικών, τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας και, φυσικά, των αντίστοιχων ογκολόγων, παθολόγων και χειρουργών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον καλό σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας είναι η καλή γνώση του σταδίου της νόσου, καθώς και οι οδοί πιθανής διασποράς της νεοπλασίας. Το βιβλίο αυτό του Γιώργου Μιχαηλίδη εστιάζεται ακριβώς στα τρία αυτά σημεία, δηλαδή στη σταδιοποίηση της νόσου, τις οδούς διασποράς και το σχεδιασμό της κατάλληλης τεχνικής ακτινοθεραπείας. Νομίζω ότι οι τρεις αυτοί στόχοι έχουν επιτευχθεί κατά έναν πολύ απλό και ευκατανόητο τρόπο, έτσι ώστε το βιβλίο αυτό να είναι πολΰ χρήσιμο, κυρίως στο νέο ακτινοθεραπευτή, ο οποίος πολλές φορές «πελαγώνει» διαβάζοντας τα πολυσέλιδα, ξενόγλωσσα κυρίως, συγγράμματα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
Τιμή πώλησης: 37 €
Ένας Άτλας της Βλαστοκύστης του Ανθρώπου (1η έκδοση)
Μια δυναμική και έγκυρη συλλογή μικροανατομικών παραδειγμάτων και οπωσδήποτε συλλαμβάνει τα πρώιμα γεγονότα της ανάπτυξης των θηλαστικών in vitro. Είναι το βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουν οι κλινικοί ιατροί και οι επιστήμονες που εργάζονται στο πεδίο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η Εγκυκλοπαίδεια της σειράς «Οπτικοποιημένης Ιατρικής»
Τιμή πώλησης: 65 €
Εξέλιξη του Ανθρώπου: Μια εικονογραφημένη εισαγωγή (5η έκδοση)
Η βραχεία έκταση και η εστιασμένη κάλυψη του βιβλίου Εξέλιξη Ανθρώπου: Μια εικονογραφημένη εισαγωγή, έχει κάνει αυτό το με μεγάλη εμπορική επιτυχία εγχειρίδιο, ως το ιδανικότερο συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε σειρά μαθημάτων της βιολογίας ή ανθρωπολογίας, όπου διδάσκεται η εξέλιξη του ανθρώπου. Η πέμπτη έκδοση έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για να περιλάβει τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις και τις προοπτικές που περιλαμβάνουν: Τα νέα πρώιμα απολιθώματα ανθρωπιδών από την Αφρική και τη Γεωργία, και οι επιπτώσεις τους Τα νέα αρχαιολογικά δεδδομένα από την Αφρική για την προέλευση των σύγχρονων ανθρώπων Την ενημερωμένη κάλυψη της προϊστορικής τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των νέων περιοχών Τις νέες προοπτικές των μοριακών δεδομένων και τις επιπτώσεις τους στη βιολογία των ανθρώπινων πληθυσμών. Ο Roger Lewin είναι συνεργάτης του Μουσείου Peabody στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Είναι συγγραφέας διάφορων βιβλίων για την έρευνα της προέλευσης των ανθρώπων, τρία από τα οποία είναι συ-συγγραφέας με το διάσημο ανθρωπολόγο Richard leaky, καθώς επίσης είναι και ο συγγραφέας της βραβευμένου βιβλίου με τίτλο Bones of Contension. «Έχω χρησιμοποιήσει το βιβλίο αυτό για τη διδασκαλία από τη δεύτερη του έκδοση και παραμένει το κείμενο της επιλογής μου για την εισαγωγή των φοιτητών στη γοητεία της μελέτης της ανθρώπινης εξέλιξης. Ξετυλίγει την ιστορία με έναν τρόπο που είναι εύκολο να παρακολουθήσει κανείς, καλύπτει την πιό πρόσφατη έρευνα και είναι καλά εικονογραφημένη. Είμαι ευχαριστημένος και το συστήσω στους συναδέλφους χωρίς επιφύλαξη». David J. Robinson, Open University «Ο Roger Lewin διηγείται την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου με αξιοσημείωτη σαφήνεια κι αιτιολόγηση. Η πέμπτη έκδοση περιέχει τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις απολιθωμάτων καθώς και τις συζητήσεις/διαμάχες που προκύπτουν από τις εναλλακτικές ερμηνείες των δεδομένων. Αντιμετωπίζει τα σύνθετα επιστημονικά θέματα με βατή, μη τεχνική γλώσσα και παραμένει ένα ουσιαστικό κείμενο για την εισαγωγική σειρά των μαθημάτων μας για
Τιμή πώλησης: 47 €
Εισαγωγή στην αναπτυξιακή βιολογία και Ιστολογία
Ο κύριος ρόλος των συγγενών επιστημονικών κλάδων της "Αναπτυξιακής Βιολογίας"και της "Ιστολογίας" ως εισαγωγικών μαθημάτων προπτυχιακού επιπέδου για Βιολόγουςκαι Ιατρούς είναι η παροχή γενικών, βασικών γνώσεων, σχετικών με την ανάπτυξη (πρωτογενή και δευτερογενή!, τη μορφογένεση, τη μικροσκοπική δομή και τη λειτουργία τουσώματος. Το παρόν σύγγραμμα, με τίτλο "Εισαγωγή στην Αναπτυξιακή Βιολογία καιΙστολογία" δεν φιλοδοξεί να υποκαταστήσει υπάρχοντα, εκτενέστερα συγγράμματαΑναπτυξιακής Βιολογίας, Εμβρυολογίας και Ιστολογίας. Στο παρόν σύγγραμμα δίδονται συνοπτικά στοιχεία για την εμβρυϊκή ανάπτυξη ορισμένων αντιπροσωπευτικών οργανισμών, για τους μηχανισμούς που διέπουν τη μορφογένεση, για την ετοιμασία και αναγνώριση ιστολογικών παρασκευασμάτων, καθώς και για την κατανόηση του ρόλου των ιστών στη δομή και στη λειτουργία του σώματος των ζώων, και κυρίως του ανθρώπου.Το μάθημα "Αναπτυξιακή Βιολογία και Ιστολογία" διδάσκεται ως επιλεγόμενο στους φοιτητές του Ζ' εξαμήνου, στο Βιολογικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Περατούται (συνήθως! ύστερα από 24 δίωρες παραδόσεις και 10 έως12 τρίωρες εργαστηριακές ασκήσεις. Οι παραπάνω συνθήκες υπαγορεύουν τόσο τηνποσότητα όσο και την περιγραφική εμβάθυνση στο σχετικό γνωστικό αντικείμενο. Πιστεύω ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο είναι αρκετές ώστε νακαλύψουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης στα πλαίσια ενός προπτυχιακού μαθήματος αναπτυξιακής βιολογίας και ιστολογίας.
Τιμή πώλησης: 65 €
Πρωτόκολλα Χημειοθεραπείας : Οδηγός Τσέπης (7η έκδοση)
Ένα απαραίτητο εργαλείο ταχείας αναφοράς για ιατρούς, νοσηλευτές και παρόχους υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα καρκινοπαθών ασθενών! Ο Οδηγός Τσέπης Πρωτόκολλα Χημειοθεραπείας, Έβδομη Έκδοση, διατίθεται σε σπιράλ μορφή και παρέχει τους τύπους του καρκίνου σε αλφαβητική διάταξη. Αυτός ο εύχρηστος, πρακτικός οδηγός τσέπης περιλαμβάνει συνδυαστικά σχήματα αγωγής, καθώς και μονοθεραπείες για συμπαγείς όγκους και αιματολογικές κακοήθειες. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωγές που επιλέγονται βασίζονται σε δημοσιευμένη βιβλιογραφία και χρησιμοποιούνται στην κλινική πρακτική από την ιατρική κοινότητα των ογκολόγων. Η Έβδομη Έκδοση του ανάρπαστου οδηγού τσέπης είναι πλήρως αναθεωρημένη και ενημερωμένη και συνεχίζει την επιτυχία των προηγούμενων εκδόσεων προσφέροντας στους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τον καρκίνο ολοκληρωμένες, έγκυρες πληροφορίες σε πρακτική μορφή. - Κατανοητό - Έγκυρο - Σε μέγεθος τσέπης - Γρήγορη πρόσβαση - Βασισμένο σε τεκμήρια - Ενημερωμένο
Τιμή πώλησης: 12 €
Η Βιολογία κατά τον 19ο αιώνα: Προβλήματα Μορφής, Λειτουργίας και Μετασχηματισμού
Η βιολογία έκανε την εμφάνισή της μαζί με τον 19o αιώνα. Ο όρος «βιολογία» πρωτοεμφανίστηκε σε ένα υποσέλιδο σε μια «σκοτεινή» γερμανική ιατρική έκδοση του 1800, αλλά ένας αιώνας δραστηριότητας απαιτούταν για να γεννηθεί μία ακμάζουσα επιστήμη. Αυτό το βιβλίο προσφέρει ακριβή και πάνω απ' όλα κατανοητή πραγμάτευση των θεμάτων που αναπτύσσονται. Η μία ομάδα βιολόγων του 19ου αι., αποτελούμενη από ανατόμους, ιστολόγους και εμβρυολόγους, η εμφάνιση και οι συστατικές δομές του φυτικού και του ζωικού οργανισμού φαίνονταν κατ' εξοχήν σημαντικές. Μελετούσαν την οργανική μορφολογία του και όλα τα μέσα με τα οποία είχε γεννηθεί και αναπτυχθεί. Μία δεύτερη ομάδα επικεντρώθηκε στις ζωτικές διαδικασίες που εμφανίζονται σε όλους τους ζώντες οργανισμούς. Μελέτησαν τη λειτουργία, τον αυτοπροσδιοριζόμενο στόχο που οι ίδιοι ως φυσιολόγοι έθεσαν για να κατανοήσουν τις ενδότερες εργασίες του σώματος. Σε μία τρίτη ομάδα το κύριο αντικείμενο έρευνας ήταν η σχέση, στο παρελθόν και στο παρόν, ανάμεσα σε ποικίλα είδη φυτών και ζώων και ανάμεσα σε ζώντες οργανισμούς και το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον τους. Κατά τη μελέτη των μεταμορφώσεων της ζωής σε δεδομένα χρονικά σημεία, αυτοί αναδιατύπωσαν τα επιστημονικά αντικείμενα ενδιαφέροντος της φυσικής ιστορίας. Ο σχηματισμός, η λειτουργία και η μεταμόρφωση, ωστόσο, παρέχουν χρήσιμο πλεονέκτημα για τη σκοπιά από όπου εξετάζεται η ανάπτυξη των επιστημών της ζωής κατά τον 19ο αιώνα και δίνεται το έναυσμα για μία πραγμάτευση αυτών των θεμάτων και των αλληλεπιδράσεών τους, πάνω στα οποία έχει βασίσει το έργο και ο καθηγητής Coleman.
Τιμή πώλησης: 15 €
Γενετική και Γονιδιωματική του Ανθρώπου (3η έκδοση)
Η 3η έκδοση του βιβλίου Γενετική και Γονιδιωματική του Ανθρώπου είναι η νέα ονομασία του επιτυχημένου βιβλίου Human Genetics: A problem-based approach. Η, πλήρως ανανεωμένη και αναδιαρθρωμένη, νέα έκδοση χρησιμοποιεί τόσο την κλασική διδακτική προσέγγιση για την διδασκαλία των βασικών αρχών τα γενετικής και μια νέα προσέγγιση για να αναδείξει την χρήση της γενετικής στις κλινικές εφαρμογές της σύγχρονης ιατρικής πράξης. Με τον συνδυασμό αυτών των δύο προσεγγίσεων, το βιβλίο Γενετική ανθρώπου και Γονιδιωματική είναι κατάλληλο τόσο ως βοήθημα για μαθήματα γενετικής όσο και σαν «γέφυρα» για την εφαρμογή της γενετικής στην κλινική πραγματικότητα. Η 3η έκδοση δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις νέες μεθοδολογίες και στα σύγχρονα θέματα που άπτονται της γενετικής, όπως: • Κλινικά παραδείγματα σχετικά με τις συχνότερες γενετικές ασθένειες • Ηθικές προεκτάσεις σχετικά με ηθικά διλλήματα • Συγκεντρωτικές περιλήψεις στην αρχή και ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου για αυτό-αξιολόγηση • Ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με νέες εφαρμογές της γενετικής • Προτεινόμενη βιβλιογραφία για κάθε κεφάλαιο Το βιβλίο αυτό έχει και μια συνοδευτική ιστοσελίδα (www.blackwellpublishing.co/korfgenetics), η οποία περιλαμβάνει: • Συζήτηση περισσοτέρων περιστατικών σε σχέση με εκείνα που παρουσιάζονται στο βιβλίο, • Εικόνες του βιβλίου σε ηλεκτρονική μορφή, • Διαδραστικές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, • Στοιχεία από τις συχνότερες γενετικές ασθένειες που οι φοιτητές των βιοϊατρικών σχολών πρέπει να γνωρίζουν, • Σημεία στα οποία το βιβλίο έχει ανανεωθεί, • Χρήσιμες συνδέσεις.
Τιμή πώλησης: 55 €
Lecture Notes: Γενετική Ιατρική (3η έκδοση)
Το βιβλίο «Lecture Notes: Γενετική Ιατρική» παρέχει μια ακριβή και σαφή εισαγωγή στον κλάδο της Γενετικής Ιατρικής. Το κείμενο αποσκοπεί στο να δώσει στους φοιτητές μια θεμελιώδη γνώση της επιστήμης της Γενετικής και της Μοριακής Ιατρικής και των βασικών κλινικών καταστάσεων που αποδίδονται σε γενετικές διαταραχές. Αυτή η νέα έκδοση, επικεντρώνεται στην Κλινική Γενετική, ενώ εξακολουθεί να παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες πάνω στο επιστημονικό υπόβαθρο και προάγει τη Γενετική και τη Μοριακή Ιατρική. Καθώς έχει ελεγχθεί και ενημερωθεί εις βάθος, το «Lecture Notes: Γενετική Ιατρική» είναι ένα ανεκτίμητο εισαγωγικό έργο για τον φοιτητή κάθε επιστήμης που έρχεται για 1η φορά σε επαφή με τη Μοριακή Βιολογία και Γενετική και μια εξαιρετική πηγή άντλησης πληροφοριών για τους φοιτητές Ιατρικής, τους νέους ιατρούς και τους κλινικούς στην πρακτική, απαιτώντας έναν βαθμό κατανόησης πάνω στις επιστημονικές προόδους στον τομέα τους και τις επιπτώσεις στην Κλινική Ιατρική. Κριτικές «Η παρουσίαση και η διανομή της πληροφορίας είναι καλή, με έμφαση στη συντομία... Οποιοσδήποτε ψάχνει επισταμένα για ένα νέο βιβλίο πάνω στη Μοριακή Ιατρική θα έπρεπε να λάβει υπ' όψιν του αυτό το έργο.» GKT, Guy's, King's, St. Thomas' Medical School Gazette
Τιμή πώλησης: 45 €
Ογκολογία - Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο
Αυτό το πλούσια εικονογραφημένο εισαγωγικό διδακτικό βιβλίο για όλα τα θέματα της ογκολογίας απευθύνεται στον μη ειδικό που χρειάζεται μια τεκμηριωμένη γενική επισκόπηση της επίπτωσης και της θεραπείας του καρκίνου. Καλύπτει την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών καρκίνων—π.χ., του πνεύμονα, του μαστού, γαστρεντερικών, γυναικολογικών, ουρογεννητικών κλπ.—καθώς και γενικές αρχές της φροντίδας των ασθενών, τις κύριες θεραπευτικές επιλογές για κάθε μορφή καρκίνου, τις ογκολογικές επείγουσες καταστάσεις και την παρηγορική φροντίδα. • Βιβλίο περιεκτικό, κατάλληλο για φοιτητές και ειδικευόμενους  • Περιέχει πληροφορίες από κλινικές δοκιμές, στατιστικές και προληπτικούς ελέγχους  • Είναι μια πηγή στοιχείων αναφοράς και περιλαμβάνει συντμήσεις, γλωσσάρι, βιβλιογραφία και σημαντικούς διαδικτυακούς τόπους 
Τιμή πώλησης: 32 €
Η Βιοφυσική της Μνήμης
Αυτό το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές των βιολογικών, ιατρικών και φυσικών επιστημών για την απόκτηση χρήσιμων γνώσεων σχετικά για την δημιουργία και ανάκληση της μνήμης στον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, δίδεται έμφαση που εντοπίζεται η μνήμη στον εγκέφαλο, τα είδη της μνήμης και πως ο εγκέφαλος με τα δισεκατομμύρια των νευρώνων του και των συνδέσεων του διαμορφώνει την αντίληψη μας για τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τον εξωτερικό κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε και πως αντιδρούμε σε αυτά. Επιπλέον, στο βιβλίο αυτό εξηγείται ότι η μελέτη της μνήμης βασίζεται σε έρευνες που έγιναν και γίνονται σε ανθρώπους με διάφορες παθολογικές καταστάσεις που συνέβησαν σε αυτούς από διάφορα αίτια.
Τιμή πώλησης: 35 €