Βιολογία: Βασικές Έννοιες (1η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
ERIC J. SIMON
Επιμέλεια:
Γ. Μίνος
ISBN:
978-960-583-077-9
Διαστάσεις:
21x28
Σελίδες:
410
Έτος έκδοσης:
2016
Τιμή πώλησης 70 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Όταν πρωτοαντικρίσατε την έγχρωμη εικόνα στο εξώφυλλο του ανά χείρας βιβλίου, αναρωτηθήκατε τι παριστάνει; Είναι το κέντρο ενός ηλιοτροπίου; Μια αεροφωτογραφία κάποιας θερμικής πηγής; Μια μικροσκοπική εικόνα λιμναίου ύδατος;
Ενδεχομένως κατορθώσατε να αναγνωρίσετε τι πράγματι απεικονίζεται: ένας μεγεθυσμένος ανθρώπινος οφθαλμός. Τα μάτια μας είναι συναρπαστικές δομές που, διά της συντονισμένης δράσης εκατομμυρίων τμημάτων, καθιστούν δυνατή την όραση και ακολούθως την αντίληψη του περιβάλλοντος κόσμου. Πολύ συχνά αυτό που βλέπουμε πυροδοτεί το ενδιαφέρον μας: Τι είναι; Πώς λειτουργεί; Γιατί λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο; Όλοι σχεδόν έχουμε μια έμφυτη περιέργεια για τον φυσικό κόσμο, πράγμα που συνιστά έναν λόγο για τον οποίο φροντίζουμε οικιακά ζώα, καλλιεργούμε φυτά, απολαμβάνουμε περιπάτους στη φύση και επισκεπτόμαστε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία. Αυτή η έμφυτη περιέργεια βρίσκεται στην καρδιά της βιολογίας και συνιστά την έμπνευση πίσω από το ανά χείρας καινούργιο εγχειρίδιο.
Η εικόνα του εξωφύλλου επιλέχθηκε γιατί το βιβλίο Βιολογία: Βασικές έννοιες αφορά την όραση υπό την ευρεία έννοια του όρου – στόχος είναι να δούμε τη γενική εικόνα, να δούμε την ουσία, να δούμε το πώς συνδέονται η βιολογία και η ζωή μας. Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε τις πιο σημαντικές βιολογικές έννοιες –τον πυρήνα κάθε θέματος– και να αντιληφθείτε τις σχέσεις αυτών των εννοιών με καθημερινά ζητήματα που επηρεάζουν εσάς και τα οικεία σας πρόσωπα. Το κείμενο είναι εύληπτο και συνοδεύεται από πλήθος εικόνων, προσκαλώντας σας να εξερευνήσετε και να κατανοήσετε τον φυσικό κόσμο. Ελπίζουμε ότι το βιβλίο θα εντείνει το ενδιαφέρον σας για τη βιολογία και ότι θα μπορέσετε να δείτε τον κόσμο με νέα μάτια.