Η Εντατική Θεραπεία με μια ματιά

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
RICHARD LEACH
Επιμέλεια:
Γεωργία Γερολουκα-Κωστοπαναγιώτου - Διαμαντής Μόρφης
ISBN:
978-960-394-482-9
Διαστάσεις:
21Χ28
Σελίδες:
114
Έτος έκδοσης:
2007
Τιμή πώλησης 32 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το βιβλίο "Η Εντατική Θεραπεία με μια ματιά" παρέχει μια προσπελάσιμη, συμπαγή εισαγωγή στην εντατική θεραπεία..
Το πρώτο μέρος εισάγει θέματα-κλειδιά και καλύπτει γενικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση του ασθενούς που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τεχνικές απεικόνισης, αναπνευστική και κυκλοφορική υποστήριξη, οξεοβασική ισορροπία, διατροφή, έλεγχος των λοιμώξεων και ζητήματα που σχετίζονται με ασθενείς που έχουν νόσο τελικού σταδίου. Επίσης περιλαμβάνονται η σωστή χρήση και η δοσολογία φαρμάκων και ο αναγκαίος ειδικός εξοπλισμός.
Το δεύτερο μέρος χωρίζεται κατά συστήματα και εξετάζει σοβαρές νόσους με λεπτομέρεια, τα συμπτώματα και τις αιτίες τους και το πώς αντιμετωπίζεται κάθε ζήτημα σε μια κρίσιμη κατάσταση.
Το τρίτο μέρος επικεντρώνεται στη χειρουργική, καλύπτοντας θέματα όπως: τραυματισμός κεφαλής, τραύμα θώρακος, οξείες και επείγουσες καταστάσεις της κοιλίας, επείγουσες γυναικολογικές καταστάσεις, εγκαυμάτων, εισπνοή τοξικών ουσιών και ηλεκτροπληξίες.
Το βιβλίο "Η εντατική θεραπεία με μια ματιά" είναι μια θεμελιώδης πηγή για φοιτητές, νέους ιατρούς και ειδικούς νοσηλευτές. Είναι ιδανικό για τις κλινικές περιπτώσεις και για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην εντατική θεραπεία.