Αναισθησιολογία με μια Ματιά
Το βιβλίο Αναισθησιολογία με μια ματιά είναι ένα έργο που παρέχει στον αναγνώστη μια περιεκτική και εμπλουτισμένη με εικόνες σύνοψη της Αναισθησιολογίας. Είναι ιδανικό για τους φοιτητές της Ιατρικής αλλά και για τους ειδικούς, καθώς προσφέρει συστηματική και ευρεία επισκόπηση της Αναισθησιολογίας σε διάφορες ειδικότητες, μυώντας τον αναγνώστη στην προετοιμασία, στη διαχείριση και στη φαρμακολογία της πρακτικής αναισθησιολογίας. Είτε κάνετε επανάληψη στις γνώσεις σας είτε μελετάτε την εν λόγω ειδικότητα, η Αναισθησιολογία με μια ματιά παρουσιάζει όλη τη βασική πληροφόρηση που χρειάζεστε.
Τιμή πώλησης: 36 €
Morgan και Mikhail Κλινική Αναισθησιολογία (5η έκδοση)
Έγκυρη, περιεκτική και ελκυστικά γραμμένη, η Κλινική Αναισθησιολογία των Morgan και Mikhail, 5η έκδοση, αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όλους τους αναισθησιολόγους. Αυτό το εγχειρίδιο, που έχει πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του, παρέχει την απαραίτητη γνώση του πεδίου με κεφάλαια που παρουσιάζουν τις έννοιες με σαφήνεια. Αναγκαία για το πανεπιστήμιο, την εξεταστική και ως κλινικός οδηγός, η παρούσα έκδοση ενημερώθηκε ώστε να αντανακλά τις πιο πρόσφατες έρευνες και εξελίξεις στην αναισθησιολογία.
Τιμή πώλησης: 125 €
LECTURE NOTES: Κλινική Αναισθησιολογία
Κριτική στην προηγούμενη έκδοση «Η Κλινική Αναισθησία Lecture Notes παρέχει μια κατανοητή ανασκόπηση των γενικών αρχών και πρακτικών στην αναισθησιολογία με μορφή ιδανική για γρήγορη και εύκολη μελέτη. Το συνιστώ ως εξαιρετικό πρώτο εγχειρίδιο για φοιτητές και άλλους επαγγελματίες στη φροντίδα της υγείας που ενδιαφέρονται για τον τομέα της αναισθησιολογίας.» Mohanad Shukry, MD, Anesthesiology, June 2009 Ιδανικό βιβλίο για φοιτητές της Ιατρικής, ειδικευόμενους ιατρούς, νοσηλευτές με ειδικότητα στην αναισθησιολογία και άλλους επαγγελματίες σε συναφή επαγγέλματα, η Κλινική Αναισθησία Lecture Notes παρέχει μια εισαγωγή εις βάθος στις σύγχρονες αρχές και πρακτικές της κλινικής αναισθησίας. Τα έγχρωμα διαγράμματα, οι φωτογραφίες και τα πλαίσια με τις σημαντικές έννοιες υποστηρίζουν την κατανόηση της θεωρίας της αναισθησιολογίας, επιτρέποντας τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στην κλινική πρακτική. Αυτή η 4η έκδοση έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί, προκειμένου να παρέχει τις πρόσφατες εξελίξεις στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας, και πλαισιώνεται από ένα πλήθος ερωτήσεων αυτοαξιολόγησης για μελέτη και επανάληψη μαζί με αρκετά πλαίσια συμβουλών σχετικά με την αναισθησιολογία στην αρχή κάθε κεφαλαίου. Είτε χρειάζεστε να εμπλουτίσετε τη γνώση σας στην κλινική πρακτική είτε να «φρεσκάρετε» τη γνώση σας εν όψει των εξετάσεων, η Κλινική Αναισθησία Lecture Notes θα βοηθήσει όλους τους φοιτητές Ιατρικής και τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε μια συστηματική προσέγγιση στην κλινική κατάσταση.
Τιμή πώλησης: 40 €
MACLEOD'S Κλινική Εξέταση (11η έκδοση)
Η συζήτηση με τους ασθενείς και η κλινική εξέταση είναι η βάση της καλής ιατρικής πράξης. Η αξιολόγηση των συμπτωμάτων και η έκλυση των σχετικών κλινικών σημείων είναι απαραίτητες ικανότητες όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για νοσηλευτές και παραϊατρικούς. Κάθε κεφάλαιο αυτού του φημισμένου ιατρικού βιβλίου εξετάζει τα ακόλουθα θέματα: Το ιστορικό - πώς να μιλάτε με τους ασθενείς και να αξιολογείτε τα συμπτώματα τους Την κλινική εξέταση - ποιες τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιείτε Τη σημασία - πώς θα ερμηνεύσετε τα ευρήματα Εξετάσεις - και πότε να τις ζητάτε Αλλαγές στην παρούσα 11η έκδοση Νέα ομάδα εκδοτών που όλοι είναι εν ενεργεία κλινικοί και ειδήμονες στους τομείς της ειδικότητας τους Εντελώς αναθεωρημένη με συνεισφορές από γιατρούς, χειρουργούς και γενικούς παθολόγους Νέα κεφάλαια για: -Αναπαραγωγικό σύστημα και κύηση -Παιδιατρική και εξέταση νηπίων και παιδιών -Εξέταση βαρέως πασχόντων μαζί με καταπληξία και κώμα -ΩΡΛ εξέταση Συνοπτικά διαγράμματα σε κάθε σύστημα Νέα κλινικά παραδείγματα με τον τύπο ΑΔΑΕ Νέα γραφήματα που επεξηγούν τις κατάλληλες τεχνικές κλινικής εξέτασης Τα σημεία-κλειδιά τονίζουν τα σημαντικά στοιχεία της κλινικής εξέτασης κάθε συστήματος Το βιβλίο Macleod's ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ είναι χρήσιμο για: Φοιτητές της ιατρικής Ειδικευόμενους γιατρούς Γενικούς παθολόγους που θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αξιολόγηση ασθενών
Τιμή πώλησης: 45 €
Εγχειρίδιο Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών
Τρίτη έκδοση του Εγχειριδίου Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, πλήρως ανανεωμένη και ενημερωμένη για να δώσει στον κλινικό έναν απαραίτητο οδηγό αναφοράς για μεθόδους και για τον τρόπο προσέγγισης της περίθαλψης των νεογνών. Το βιβλίο διαιρείται σε τρία τμήματα: ιατρική Περίθαλψη, Τεχνικές και Μέθοδοι, και Συνταγολόγιο, τα οποία έχουν ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχεία. Τρία εντελώς νέα κεφάλαια, σελίδες νέου σχήματος και κείμενο δύο χρωμάτων καθιστούν τον οδηγό πιο εύχρηστο και πιο απαραίτητο σ' όσους εμπλέκονται στην εντατική νοσηλεία νεογνών. Χαρακτηριστικά: τρία εντελώς νέα κεφάλαια που καλύπτουν διαγνωστικούς ελέγχους των γονέων, δοκιμασίες για γενετικές και μεταβολικές νόσους και εξωγενείς επιφανειοδραστικούς παράγοντες στο σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας· πλήρως ανανεωμένο και ενημερωμένο συνταγολόγιο- καλύτερη οργάνωση του κειμένου για να γίνει πιο εύχρηστο· νέο σχήμα σελίδων με διχρωμία
Τιμή πώλησης: 25 €
Εντατική Θεραπεία και Επείγουσα Ιατρική
Η παρούσα ανανεωμένη έκδοση καλύπτει με απλό και κατανοητό τρόπο τους βασικούς τομείς της εντατικής θεραπείας. Ο κορμός του βιβλίου εστιάζεται σε θέματα κοινά για όλους τους βαρέως πάσχοντες όπως είναι η χορήγηση υγρών, οι λοιμώξεις, η αντιμετώπιση της καταπληξίας και η καταστολή. Την παράθεση των βασικών γνώσεων της παθοφυσιολογίας ακολουθεί το τμήμα του βιβλίου που αναπτύσσει τις ξεχωριστές παθολογικές οντότητες οι οποίες εξετάζονται κατά συστήματα (αιματολογία, γαστρεντερολογία, νεφρολογία, ενδοκρινολογία, δηλητηριάσεις, νευρολογία καθώς και η παθολογία του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος). Το παρόν σύγγραμμα καλύπτει με τρόπο απλό και προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα των ΜΕΘ θέματα ηθικής και δεοντολογίας στην εντατική θεραπεία, καθώς και τις βασικές πλευρές του προβλήματος της διαχείρισης των πόρων που διατίθενται στην υγεία. Στο ίδιο πνεύμα, όπου αυτό είναι εφικτό, οι συγγραφείς προσφέρουν χρήσιμες πρακτικές κλινικές οδηγίες και όχι ασαφείς γενικότητες. Η νέα αυτή έκδοση του βιβλίου μας αντανακλά τη γοητεία, τις προκλήσεις και τις ι διαιτερότητες της εντατικής θεραπείας προς όφελος όλου του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του παραϊατρικού προσωπικού που εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τιμή πώλησης: 73 €
Περιεγχειρητική Φροντίδα, Αναισθησία, Αντιμετώπιση του Πόνου & Εντατική Θεραπεία
Το πρωτοποριακό αυτό εγχειρίδιο παρουσιάζει την περιεγχειρητική φροντίδα ως μια σειρά από δισέλιδες "ενότητες εκμάθησης", που περιλαμβάνουν: συνοπτικό αλλά και κατανοητό κείμενο έγχρωμες φωτογραφίες και διαγράμματα σύντομα ιστορικά περιστατικών για αυτοαξιολόγηση πίνακες βασικών πληροφοριών για σύντομη επανάληψη Το κείμενο παρέχει μια συνολική θεώρηση του αντικειμένου υπό τους ακόλουθους τίτλους: Συν-υπάρχοντα νοσήματα Ομοιόσταση Οι νέοι, οι ηλικιωμένοι και οι εγκυμονούσες Καταστολή, χειρουργική επέμβαση και αναισθησία Επιπλοκές Αντιμετώπιση του πόνου Εντατική θεραπεία Αναζωογόνηση Είναι ιδανικό για φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτές, ιατρούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου της υγείας, που αναζητούν μια προσιτή εισαγωγή σε αυτό το αντικείμενο
Τιμή πώλησης: 33 €
Η Εντατική Θεραπεία με μια ματιά
Το βιβλίο "Η Εντατική Θεραπεία με μια ματιά" παρέχει μια προσπελάσιμη, συμπαγή εισαγωγή στην εντατική θεραπεία.. Το πρώτο μέρος εισάγει θέματα-κλειδιά και καλύπτει γενικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση του ασθενούς που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τεχνικές απεικόνισης, αναπνευστική και κυκλοφορική υποστήριξη, οξεοβασική ισορροπία, διατροφή, έλεγχος των λοιμώξεων και ζητήματα που σχετίζονται με ασθενείς που έχουν νόσο τελικού σταδίου. Επίσης περιλαμβάνονται η σωστή χρήση και η δοσολογία φαρμάκων και ο αναγκαίος ειδικός εξοπλισμός. Το δεύτερο μέρος χωρίζεται κατά συστήματα και εξετάζει σοβαρές νόσους με λεπτομέρεια, τα συμπτώματα και τις αιτίες τους και το πώς αντιμετωπίζεται κάθε ζήτημα σε μια κρίσιμη κατάσταση. Το τρίτο μέρος επικεντρώνεται στη χειρουργική, καλύπτοντας θέματα όπως: τραυματισμός κεφαλής, τραύμα θώρακος, οξείες και επείγουσες καταστάσεις της κοιλίας, επείγουσες γυναικολογικές καταστάσεις, εγκαυμάτων, εισπνοή τοξικών ουσιών και ηλεκτροπληξίες. Το βιβλίο "Η εντατική θεραπεία με μια ματιά" είναι μια θεμελιώδης πηγή για φοιτητές, νέους ιατρούς και ειδικούς νοσηλευτές. Είναι ιδανικό για τις κλινικές περιπτώσεις και για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην εντατική θεραπεία.
Τιμή πώλησης: 32 €
Ανακουφιστική Συμπτωματική Αγωγή Ασθενών Τελικού Σταδίου
Το θετικό σημείο της διεπιστημονικής ομάδας και η σωτηρία για εκείνους από εμάς που εργάζονται σ'αυτές τις συνθήκες είναι ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε "δεν ξέρω" ολομόναχοι. Κατά ένα μέρος, επιβιώνουμε επειδή αντιδρούμε από κοινού και το μεγαλύτερο μέρος της απάντησης μας είναι η ολομέτωπη, συνδυασμένη αντίδραση που αποκαλούμε ανακουφιστική αγωγή: ένας συνδυασμένος επαγγελματισμός που περιλαμβάνει τον έλεγχο των συμπτωμάτων, τη νοσηλευτική φροντίδα, την παροχή συμβουλών, την πνευματική συμπαράσταση και όλες τις άλλες υπηρεσίες υποστήριξης που παρουσιάζονται σ' αυτό το βιβλίο κι ακόμη περισσότερες απ' αυτές. Δεν επιχειρούμε να δώσουμε κάποια εξήγηση, όμως είναι μια αντίδραση που προσεγγίζει την απάντηση. Η κατανόηση αυτής της κοινής και ολόπλευρης αντίδρασης μας θα πρέπει να μας βοηθήσει να αντισταθούμε στην καθιέρωση μιας επαγγελματικής ιεραρχίας και στην ανάπτυξη ενός πνευματικού ή διανοητικού σνομπισμού.
Τιμή πώλησης: 25 €
Περιοχική Αναισθησία
Η πολύ καλή γνώση της ανατομικής αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας μιας περιοχικής αναισθησίας. Η θέση και η πορεία του στελέχους του νεύρου καθώς και οι σχέσεις του μετα παρακείμενα ανατομικά μόρια της περιοχής αποτελούν την βάση για ένα επιτυχημένο νευρικό αποκλεισμό και για ασφαλή περιοχική αναισθησία. Το βιβλίο των αναισθησιολόγων, Marc Β Hahn, Patrick Μ McQuillan και George J Sheplock "Περιοχική αναισθησία" περιλαμβάνει τεχνικές περιοχικής αναισθησίας εμπλουτισμένο με 304 έγχρωμες ανατομικές εικόνες. Οι ανατομικές του εικόνες, απεικονίζουν, έγχρωμες τομές της περιοχής και αναπαράσταση του στελέχους του νεύρου όπως πορεύεται κάτω από τα μαλακά μόρια του σώματος. Η συνεργασία, αναισθησιολόγων, ανατόμων και εξειδικευμένων τεχνιτών ανατομικών παρασκευασμάτων και ιατρικής φωτογραφίας απέδωσε θαυμάσια τις τεχνικές της περιοχικής αναισθησίας. Το βιβλίο περιλαμβάνει οκτώ μέρη μέσα στα οποία περιλαμβάνονται σαράντα ένα κεφάλαια, τα οποία πραγματεύονται την ανατομία των σημαντικότερων για τους αναισθησιολόγους νευρικών αποκλεισμών. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει τις ανατομικές σχέσεις του νεύρου, τις ενδείξεις για την επιλογή αυτή, τις τεχνικές καθώς και τις επιπλοκές που μπορούν να παρουσιασθούν.
Κλινική Αναισθησιολογία (2η έκδοση) (1ος τόμος και 2ος τόμος)
Η δεύτερη έκδοση της Κλινικής Αναισθησιολογίας περιέχει αρκετές σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την επιτυχημένη πρώτη έκδοση: νέο κεφάλαιο που αφορά την αναισθησία σε ορθοπεδικές επεμβάσεις νέο κεφάλαιο που αφορά την αναισθησία σε ωτορινολαρυγγολογικές επεμβάσεις κεφάλαιο που γράφτηκε από την αρχή γιά την αντιμετώπιση του πόνου παρουσίαση νέων περιστατικοί που πραγματεύονται ενόιαφε'ροντα τρέχοντα κλινικά προβλήματα διεύρυνση και ανανέωση της συνιστώμενης βιβλιογραφίας αρκετές νέες εικόνες εισαγωγή δευτέρου χρώματος στο κείμενο, στις εικόνες και στις επικεφαλίδες επισήμανση των σημαντικών σημείων με χρήση του δεύτερου χρώματος και του θαυμαστικού σημείου στο περιθώριο του κειμένου προσδιορισμός των όρων κλειδιών με χρήση του δεύτερου χρώματος και ενός κλειδιού στο περιθώριο του κειμένου Ο σκοπός της Κλινικής Αναισθησιολυγίας παραμένει ο ίδιος σε σχε'ση με την πρώτη ε'κδοση: «να προσφε'ρει συνοπτική και ορθά δομημε'νη παρουσίαση των βασικών αρχών που είναι ουσιώδεις στη σύγχρονη αναισθησιολογική πρακτική». Για τον σκοπό αυτό, οι συγγραφείς προσπάθησαν να περιορίσουν στο ελάχιστο τους πλεονασμούς, να εξαλείψουν τις αντιφάσεις και να γράψουν με αρκετά ευανάγνωστο τρόπο. Οι παρουσιάσεις περιστατικών που ολοκληριόνουν κάθε κεφάλαιο συνεχίζουν να ασχολούνται με τα «γιατί» της κλινικής ιατρικής, λειτουργούν ως εργαλεία αυτοεξε'τασης του αναγνώστη και εισάγουν μια λογική προσε'γγιση στα κλινικά προβλήματα. Οι βιβλιογραφικε'ς αναφορε'ς περιλαμβάνουν σειρά συγγραμμάτων, κεφαλαίων και άρθριον ανασκόπησης με ιδιαίτερη ε'μφαση σε ό,τι ε'χει δημοσιευτεί μετά το 1990.
Αρχές Εντατικής Θεραπείας: Βοηθητικό Εγχειρίδιο (2η έκδοση)
Το βιβλίο αυτό σάς παρέχει εξίσου σημαντικές πληροφορίες καθώς παραθέτει σε περιληπτική μορφή τους πιο σημαντικούς κλινικούς τομείς ενός μεγάλου κειμένου, σε εκπληκτικά λεπτομερή μορφή. Εδώ θα βρείτε περιεκτικές πληροφορίες σε ότι αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία συγκεκριμένων περιστατικών και θα ανανεώσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τα "γιατί" και τα "πώς" των διαδικασιών επείγουσας φροντίδας. Και βέβαια, ενώ το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη πηγή, κάθε κεφαλαίο παραπέμπει στις ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ! ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για εκτενέστερη μελέτη.
Τιμή πώλησης: 40 €
Κλινική Αναισθησιολογία (4η έκδοση)
Το πιο έγκυρο, ακριβές και εύκολο στην ανάγνωση κείμενο σε όλο το πεδίο της αναισθησιολογίας ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ: - Μια φιλική προς τον αναγνώστη, προσανατολισμένη στην Ιατρική, παρουσίαση των βασικών αρχών και της πρακτικής - Κατανοητή κάλυψη των βασικών επιστημονικών και ιατρικών θεμάτων στην αναισθησιολογία - Ενημερωμένη διαπραγμάτευση όλων των σχετικών προς την αναισθησιολογία πεδίων, συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού, της φαρμακολογίας, της τοπικής αναισθησίας, της παθοφυσιολογίας και της αναισθητικής αντιμετώπισης και των ειδικών προβλημάτων - Αυστηρές ενημερώσεις σε όλα τα κεφάλαια που απηχούν τις τελευταίες προόδους στην πρακτική της αναισθησιολογίας - Οι «Προσωπικότητες στην Αναισθησιολογία» -από κορυφαίους ιατρούς και ακαδημαϊκούς- εναρμονίζονται με τις παραδοσιακές οπτικές πάνω σε θέματα Ιατρικής στην άσκηση της αναισθησίας - Η διαπραγμάτευση περιστατικών προβάλλει την εφαρμογή των εννοιών στην πρακτική και παρέχει τη βάση για τις προφορικές εξετάσεις - Πολυάριθμες εικόνες και πίνακες συνοψίζουν το πολύπλοκο υλικό για πιο εύκολη μελέτη
Τιμή πώλησης: 125 €