Ακτινοανατομία

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
L. WICKE
Επιμέλεια:
Ματθίλδη-Άννα Παπαθανασίου
ISBN:
978-960-394-448-5
Διαστάσεις:
21Χ28
Σελίδες:
374
Έτος έκδοσης:
2007
Τιμή πώλησης 70 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Ο σκοπός του άτλαντα Ακτινοανατομικής του Καθηγητού Lothar Wicke είναι η συσχέτιση της ανατομικής του ανθρωπίνου σώματος με τις αντίστοιχες ακτινολογικές εικόνες. Η ανατομική του ανθρώπου δεν μεταβάλλεται, άλλα η ιατρική και ιδιαίτερα η διαγνωστική απεικόνιση βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Νέες τεχνικές επεξεργασίας των εικόνων προσφέρουν σήμερα, σε μικρούς χρόνους, δυνατότητες συμβατικής και τρισδιάστατης απεικονίσεως. Επι πλέον υπάρίει η δυνατότητα αγγειογραφικής απεικονίσεως με μή επεμβατικό τρόπο τόσο με την υπολογιστική όσο και με την μαγνητική τομογραφία.
Η κατανόηση τ(ον πληροφοριών που περιέχονται οτις απεικονιστικές εξετάσεις απαιτεί πολύ καλή γνώση της φυσιoλoγικής ακτινοανατομίας στην κλασική
ακτινολογία, στους υπερήχους, στην υπολογιστική τομογραφία, στη μαγνητική τομογραφία και στην αγγειογραφία.
Η κυκλοφορία του γνωστού βιβλίου Ακτινοανατομικής με τον τίτλο "Atlas de Rontgenanatomie" του Καθηγητού Lothar Wicke στην ελληνική με την επιμέλεια της συναδέλφου Κας Ματίλντας Παπαθανασίου έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη βοήθημα στη διάθεση των νέων ακτινολόγων, άλλα και ιατρών συναφών ειδικοτήτων.