Επίτομος Αγγειολογία και Αγγειοχειρουργική

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
Π. Β. ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ
ISBN:
978-960-340-058-5
Διαστάσεις:
21X30
Σελίδες:
406
Έτος έκδοσης:
1997
Τιμή πώλησης 50 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Η συνεχής αύξηση των αγγειακών παθήσεων, μάστιγας θνησιμότητος και νοσηρότητος στις σύγχρονες δυτικές και αναπτυσσόμενες λοιπές κοινωνίες, οδήγησε στην αυτοτέλεια του κλάδου ως ξεχωριστής Ειδικότητας της ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ και σε κατ' επιλογή μάθημα στο πρόγραμμα διδασκαλίας των Ελληνικών Πανεπιστήμιων.
Το ανά χείρας έργο αποτελεί ουσιαστική σύνοψη του 4-τομου έργου μου ''Κλινική Αγγειολογία"*, προσαρμοσμένη όμως στις σύγχρονες διδακτικές απαιτήσεις.
Απλή γραφή, μεγάλος αριθμός εικόνων και πινάκων, ενίοτε σύνοψη περισσοτέρων κεφαλαίων διαμορφωμένη με λακωνικότητα σε ένα κεφάλαιο, το καθιστούν πλέον προσιτό και άνετο στη μελέτη.
Χαρακτηριστική είναι η σύνοψη, σε 1-2 σελίδες στην αρχή κάθε κεφαλαίου, η οποία επιτρέπει μια ταχεία ενημέρωση σε ελάχιστο χρόνο.
Σε αυτά προστίθεται και το σύγχρονο κεφάλαιο της Ενδαγγειακής Χειρουργικής, με όλες τις αρχές που το χαρακτηρίζουν και τις προοπτικές του για το μέλλον που έρχεται να συμπληρώσει το κενό στη σύγχρονη βιβλιογραφία.
Η αντικατάσταση θεωρητικής ύλης με φωτογραφικό υλικό κλινικού, εργαστηριακού και χειρουργικού περιεχομένου απλοποιεί το νόημα και δημιουργεί μια πρώτη πρακτική άσκηση για καλύτερη εμπέδωση και διατήρηση παραστάσεων από την Αγγειολογία και Αγγειοχειρουργική.