Έγχρωμος Άτλας Αγγειακών Όγκων και Αγγειακών Δυσπλασιών (1η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
ODILE ENJOLRAS, MICHEL WASSEF, RENE CHAPOT
Επιμέλεια:
Π.Β. Δημακάκος, Ι. Τσολάκης
ISBN:
978-960-394-930-5
Διαστάσεις:
21x28
Σελίδες:
312
Έτος έκδοσης:
2013
Τιμή πώλησης 80 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Οι αγγειακοί όγκοι (συμπεριλαμβανομένου του βρεφικού αιμαγγειώματος) και οι αγγειακές δυσπλασίες είναι εκ γενετής παραμορφωτικά σημάδια, που μπορεί να εμφανιστούν στο 65% του σώματος του ασθενούς. Αυτός ο άτλας εστιάζει στην σταδιοποίηση, στην πολυπαραγοντική προσέγγιση, στην αναγνώριση και ταυτοποίηση, και στις θεραπευτικές επιλογές γι' αυτή την κατηγορία παθολογίας. Οι αγγειακές δυσπλασίες, συνιστώμενες από δυσπλαστικά αγγεία, δεν υποχωρούν ποτέ και μερικές φορές εξαπλώνονται ταχύτατα. Μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε τμήμα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των σπλάχνων. Τόσο οι αγγειακοί όγκοι όσο και οι αγγειακές δυσπλασίες μπορεί να προκαλέσουν αισθητικά προβλήματα και λειτουργική αναπηρία και μπορεί να εξελιχθούν σε καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή. Μπορεί να χρειαστεί ακτινολογική απεικόνιση και παθολογοανατομία για την αναγνώριση και διαφορική διάγνωση σε ποικίλες αγγειακές ανωμαλίες. Επιπρόσθετα, νέες τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών μοριακής βιολογίας, έχουν εξελιχθεί, καθιστώντας δυνατή μια λιγότερο επεμβατική και πιο αποτελεσματική προσέγγιση στη διάγνωση και στη θεραπεία.
Η Dr. Odile Enjolras είναι δερματολόγος και παιδιατρική δερματολόγος. Υπήρξε ενεργό μέλος μιας διεπιστημονικής ομάδας αγγειακών βλαβών στο Παρίσι, στο νοσοκομείο AP-HP Lariboisiere, από το 1977, και στο Νοσοκομείο Παίδων AP-HP Armand-Trousseau, από το 2002. Είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ISSVA.
O Dr. Michel Wassef είναι Aναπληρωτής Kαθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Denis Diderot και ενεργός παθολογοανατόμος στο Νοσοκομείο AP-HP Lariboisiere στο Παρίσι.
Ο Dr. Rene Chapot είναι Kαθηγητής Ακτινολογίας στο Τμήμα Νευροακτινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dupuytren στη Λιμόζ.