Πρόληψη και Μέτρα Προστασίας από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Sexually Transmitted Diseases, STDs) αποτελούν μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Κατέχουν μία από τις υψηλότερες θέσεις στους δείκτες νοσηρότητας και οι συνέπειές τους, όπως ο θάνατος, η στείρωση, η νεογνική νοσηρότητα, η ανάπτυξη καρκίνων ή η ευοδωτική επίδραση σε άλλες λοιμώξεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπων. Η εμφάνιση της HIV λοίμωξης και η ραγδαία επέκτασή της υπογράμμισαν με μεγαλύτερη ένταση την αναγκαιότητα ελέγχου των STDs. Η διαπίστωση της διευκόλυνσης της μόλυνσης από HIV τόσο από τα ελκωτικά, όσο και από τα φλεγμονώδη STDs, αποκάλυψε τη στενή συσχέτιση της HIV και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδομένων λοιμώξεων. Έτσι, η πρόληψη της διασποράς της HIV λοίμωξης και των άλλων STDs αποτελεί άμεση προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη της Δημόσιας Υγείας. Οι ευρείες διαφοροποιήσεις των οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και πολιτισμικών παραμέτρων, που αποτελούν υπόστρωμα διαμόρφωσης αντιλήψεων και συμπεριφοράς, καθορίζουν και τους άξονες διαμόρφωσης των στρατηγικών πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, το ανδρικό προφυλακτικό αναδείχθηκε εξ αρχής ως το καταλληλότερο διαθέσιμο μέσον πρόληψης. Πολυάριθμες, ευρείες ενημερωτικές εκστρατείες και προγράμματα εστιάσθηκαν στην προβολή ασφαλέστερων προτύπων σεξουαλικής συμπεριφοράς και, κατά μείζονα λόγο, στην προώθηση της χρήσης του ανδρικού προφυλακτικού. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών δικαιολογούν συγκρατημένη μόνον αισιοδοξία. Η επιμονή και προσήλωση στους στόχους, η διεύρυνση των προγραμμάτων παρέμβασης και ο εμπλουτισμός των μεθόδων προσέγγισης διαφορετικών πληθυσμών και ομάδων-στόχων θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην πρόληψη των STDs.
Τιμή πώλησης: 15 €
Παιδοδερματολογία (2η έκδοση)
Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο λόγω της δυσκολίας λήψης ιστορικού και συμπτωματολογίας όσο και λόγω της εσφαλμένης συχνά αξιολόγησης των συμπτωμάτων από τους γονείς. Παράλληλα, ορισμένες παθήσεις του δέρματος απαντώνται μόνο στην παιδική ηλικία ή έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και εξέλιξη από αυτή των ενηλίκων.
Τιμή πώλησης: 85 €
Παιδοδερματολογία (1η έκδοση)
Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο λόγω της δυσκολίας λήψης ιστορικού και συμπτωματολογίας όσο και λόγω της εσφαλμένης συχνά αξιολόγησης των συμπτωμάτων από τους γονείς. Παράλληλα, ορισμένες παθήσεις του δέρματος απαντώνται μόνο στην παιδική ηλικία ή έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και εξέλιξη από αυτή των ενηλίκων.
Τιμή πώλησης: 85 €
Παιδιατρική Δερματολογία (4η έκδοση)
Αξιοποιήστε τον έγχρωμο διαγνωστικό οδηγό! Αυτό το διαγνωστικό εγχειρίδιο είναι ιδανικό για την αποτελεσματική αξιολόγηση και αντιμετώπιση όλων των παιδιατρικών δερματικών νοσημάτων που απαντώνται στην κλινική πράξη. Πάνω από 900 έγχρωμες εικόνες υψηλής ποιότητας –200 καινούργιες σε αυτήν την έκδοση– βοηθούν στην ερμηνεία ενός ευρέος φάσματος κλινικών εκδηλώσεων για κάθε νόσημα στα νεογνά, στα παιδιά και στους εφήβους. • Ταχεία διαγνωστική βεβαιότητα με τη βοήθεια επικαιροποιημένων διαγνωστικών αλγορίθμων, όπως επίσης και αναλύσεων σχετικά με την κλινική και ανατομική μορφολογία. • Αναγνώριση νέως παραλλαγών με διευρυμένη και αναθεωρημένη κάλυψη των βρεφικών αιμαγγειωμάτων, αγγειακών δυσπλασιών, οξέων και χρόνιων νόσων μοσχεύματος έναντι ξενιστή και μελαγχρωματικών αλλοιώσεων. • Περισσότερες διαγνωστικές πληροφορίες από ευρήματα τριχών και ονύχων, όπως επίσης και βλάβες της στοματικής κοιλότητας και τις επιπτώσεις τους στην τοπική φροντίδα και στη συστηματική νόσο. • Άμεση εύρεση και εφαρμογή πληροφοριών χάρη στην εύχρηστη μορφή του.
Τιμή πώλησης: 67 €
Παθήσεις του Δέρματος
το βιβλίο "Παθήσεις του δέρματος" συνιστά μια καινούργια ματιά στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης δερματολογίας και τη μεταφράζει σε μια οπτικώς εντυπωσιακή και κλινικώς επικεντρωμένη μορφή. Πάνω από 2.000 εξαιρετικές έγχρωμες εικόνες συνοδεύονται από πλήρες κείμενο που προσφέρει μια περιεκτική και συνοπτική προσέγγιση των κλινικών χαρακτηριστικών, της διάγνωσης, των εργαστηριακών εξετάσεων και της αντιμετώπισης. Το βιβλίο καλύπτει πλήρως όλες τις δερματολογικές διαταραχές, τόσο τις συνήθεις όσο και τις σπάνιες, καθώς και τους διάφορους φυλετικούς δερματικούς τύπους, την παιδιατρική δερματολογία, κληρονομικές δερματοπάθειες, τον HIV, φαρμακολογικές αντιδράσεις και την κύηση. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ανεκτίμητο απόθεμα γνώσεων για τους ειδικευόμενους και τους ενεργούς δερματολόγους και πρόκειται να γίνει το κείμενο αναφοράς και ο άτλας επιλογής για τους ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και τους γενικούς παθολόγους. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η απόλυτη συλλογή δερματολογικών εικόνων, που συνοδεύονται από σαφές και περιεκτικό κείμενο. Περιέχει πάνω από 2.000 κορυφαίας ποιότητας, έγχρωμες κλινικές εικόνες. Κλινικώς επικεντρωμένο ώστε να αντανακλά την πρακτική της δερματολογίας σήμερα. Η αντιμετώπιση, οι εξετάσεις και η διάγνωση παρουσιάζονται σε μια περιεκτική, εύκολη στη χρήση μορφή. Ομοιόμορφα οργανωμένη δομή για εύκολη πρόσβαση στις παρεχόμενες πληροφορίες. Διεθνής κάλυψη του θέματος της δερματολογίας, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης των διαταραχών που σχετίζονται με τους φυλετικούς δερματικούς τύπους. Πλήρως ενημερωμένο.
Τιμή πώλησης: 90 €
Εφαρμοσμένη Κοσμητολογία: Δερμοκαλλυντικά
Το βιβλίο Eφαρμοσμένη Κοσμητολογία-Δερμοκαλυντικά απευθύνεται στους φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας, τους Δερμοαισθητικούς και Κοσμητολόγους, Φαρμακοποιούς, Χημικούς, Ιατρούς Δερματολόγους και οποιοδήποτε επαγγελματία ασχολείται με την παραγωγή, διακίνηση και εφαρμογή των καλλυντικών προϊόντων.
Τιμή πώλησης: 45 €
Έγχρωμος Άτλας Κοσμητικής Δερματολογίας
Σε μια πλούσια εικονογραφημένη, εύκολη στην παρακολούθηση της μορφή, αυτό το σπουδαίο βιβλίο αναφοράς εξετάζει ενδελεχώς όλα τα μη κακοήθη προβλήματα του δέρματος, από την ροδόχρου νόσο έως τις τραυματικές ουλές. Ποτέ προηγουμένως δεν υπήρξε παρόμοιο εγχειρίδιο που να εξηγεί το εύρος των θεμάτων που παρουσιάζονται εδώ, περιλαμβάνοντας το υπόβαθρο, τη διάγνωση, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις και τις θεραπευτικές προτάσεις. Η οργάνωση του βιβλίου περιλαμβάνει μια επισκόπηση κάθε περίπτωσης, τις θεραπευτικές επιλογές, και τις βήμα προς βήμα διαδικασίες για τη θεραπεία της κατάστασης μαζί με προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές έγχρωμες φωτογραφίες. Ο Έγχρωμος άτλας της κοσμητικής δερματολογίας περιλαμβάνει: -Τόσο την φαρμακευτική όσο και τη χειρουργική αντιμετώπιση όλων των κοσμητικών δερματολογικών προβλημάτων, προχωρώντας πέρα από ό,τι άλλα πιο προσανατολισμένα στη διαδικασία εγχειρίδια προσφέρουν Δοσολογίες των φαρμακευτικών θεραπειών και περιγραφές/φωτογραφίες/τεχνικές των χειρουργικών επιλογών -Πάνω από 600 έγχρωμες εικόνες -Μια μορφή η οποία με μια ματιά σας δίνει τις πλέον σημαντικές πληροφορίες -Περιγραφές κάθε ιατρικής κατάστασης και διαδικασίες με σκοπό τη διευκόλυνση της κλινικής απόφασης -Λεπτομέρειες-κλειδιά στην αρχή κάθε διαδικασίας, καθώς και μια ανασκόπηση του αναγκαίου εξοπλισμού
Τιμή πώλησης: 52 €
Έγχρωμα διαγνωστικά κλινικά σημεία απο το Δέρμα και Κλινική Παθολογία
Το δέρμα μnopεί να προσφέρει σημαντικές κλινικές πληροφορίας για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σε αυτό το βιβλίο περιέχονται S20 έγχρωμες φωτογραφίας δερματικών κλινικών σημείων εσωτερικών νοσημάτων, ταξινομημένες βάσει του κυρίου συμπτώματος που οδήγησε τους ασθενείς στον ιατρό. Περιέχονται: Έξοχη συλλογή κλινικών φωτογραφιών Πλήρη κείμενα στα οποία συζητείται η διαφορική διάγνωση και ο εργαστηριακός έλεγχος Διάταξη της ύλης βάσει των συμπτωμάτων μα στόχο τη γρήγορη και εύκολη κλινική προσέγγιση του ασθενούς.
Τιμή πώλησης: 8 €
Δερματολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο (6η έκδοση)
Η Δερματολογία: Εικονογραφημένο έγχρωμο εγχειρίδιο είναι το ιδανικό βοήθημα για τον σύγχρονο φοιτητή της ιατρικής, τον ειδικευόμενο, τον επιμελητή ιατρό δερματολογίας ή τον παθολόγο, τους νοσηλευτές ή τον γενικό ιατρό. Το θέμα παρουσιάζεται σε δισέλιδες ενότητες, οι οποίες καλύπτουν σημαντικές πτυχές της κλινικής δερματολογίας. Οι εν λόγω ενότητες χρησιμοποιούν μια ανυπέρβλητη συλλογή έγχρωμων κλινικών φωτογραφιών όλων των κύριων δερματολογικών παθήσεων, κείμενο το οποίο είναι συνοπτικό, αλλά περιεκτικό, και πλαίσια για την υποβοήθηση της άμεσης πρόσβασης στις πληροφορίες και για την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Συμπεριλαμβάνονται περιλήψεις της βασικής βιολογίας του δέρματος και των σχετικών επιστημών που υποστυλώνουν την κλινική πράξη, όπως επίσης και συμβουλές σχετικά με εδραιωμένες και αναδυόμενες θεραπείες των δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες αντανακλούν την ολοένα και αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών μέσων. Επιπλέον, παρέχεται καθοδήγηση αναφορικά με δερματολογικές επείγουσες καταστάσεις. Επεκτείνοντας την επιτυχία των προηγούμενων εκδόσεων, η 6η έκδοση αναθεωρήθηκε και ενημερώθηκε πλήρως. Χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι τα εξής: Νέα και ενισχυμένη κάλυψη των κύριων και αναδυόμενων κλάδων – μεταξύ των οποίων είναι ο καρκίνος του δέρματος, οι βιολογικές θεραπείες, η ψυχοδερματολογία, η δερματολογική χειρουργική, οι κοσμητικές επεμβάσεις, οι δερματοπάθειες των γεννητικών οργάνων, τα εξανθήματα στην κύηση, οι δερματοπάθειες που σχετίζονται με ζυμομύκητες, η δερματίτιδα εξ επαφής και οι επιδερμικές δοκιμασίες. Σε όλο το βιβλίο προστέθηκαν καινούργια διαγράμματα και φωτογραφίες για τη βελτίωση της σαφήνειας και τη διασφάλιση της κατανοητής απεικόνισης των σημαντικών δερματολογικών παθήσεων.
Τιμή πώλησης: 33 €
Δερματολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο (5η έκδοση)
Το βιβλίο Δερματολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο αποτελεί μια ιδανική πηγή πληροφόρησης για τον σύγχρονο φοιτητή ιατρικής, τον ειδικευόμενο ιατρό, τον εκπαιδευόμενο δερματολόγο, τον νοσηλευτή των δερματολογικών τμημάτων, τον οικογενειακό ιατρό και τον ιατρό με ειδικότητα στην εσωτερική παθολογία. Η παρουσίαση των θεμάτων γίνεται σε μια σειρά δισέλιδων «μαθησιακών ενοτήτων», καθεμία από τις οποίες καλύπτει συγκεκριμένα ζητήματα της κλινικής δερματολογίας. Οι ενότητες αυτές χρησιμοποιούν μια μοναδική ποικιλία έγχρωμων κλινικών φωτογραφιών που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των κύριων δερματολογικών παθήσεων, περιεκτικό και συνάμα πλήρες κείμενο, καθώς και πλαίσια με σημεία-κλειδιά, βοηθώντας στη γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες και στην προετοιμασία για τις εξετάσεις. Ενσωματώνουν περιλήψεις της βασικής βιολογίας του δέρματος και υπογραμμίζουν τις καθιερωμένες και επείγουσες δερματολογικές θεραπείες, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχώς διευρυνόμενη χρήση της τεχνολογίας. Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία της προηγούμενης έκδοσης, η νέα αυτή έκδοση έχει αναθεωρηθεί εξ ολοκλήρου. • Εκτεταμένες ενότητες στον καρκίνο του δέρματος, έναν ολοένα και πιο σημαντικό τομέα τόσο στη νοσοκομειακή όσο και στη γενική πρακτική • Μια νέα ενότητα στην αυξανόμενη χρήση των βιολογικών προϊόντων για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και άλλων νόσων, συμπεριλαμβανομένων της μικρογραφικής χειρουργικής Mohs και των δερματικών κρημνών • Εκτεταμένη και αναθεωρημένη κάλυψη της χρήσης laser στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων και στην κοσμητική χειρουργική • Νέος και βελτιωμένος οδηγός για τις πιο χρήσιμες διαδικτυακές πηγές στη δερματολογία
Τιμή πώλησης: 33 €
Δερματολογία με μια Ματιά
«Αυτό ήταν το πρώτο αξιοπρεπές βιβλίο που συνάντησα, το οποίο προσφέρει καλές κλινικές συμβουλές για την εκτίμηση και την αντιμετώπιση του δερματολογικού ασθενούς. Δεν λειτουργεί μόνο ως κλινική αναφορά, αλλά και ως αυθεντική υποκατάσταση για τυχόν έλλειψη εμπειρίας στην δερματολογική κλινική. […] θα είναι πολύτιμο κείμενο για τους φοιτητές ιατρικής οι οποίοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες. Οι κλινικές φωτογραφίες είναι ιδιαιτέρως καλές».
Τιμή πώλησης: 31 €