Δερματολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο (6η έκδοση)
Η Δερματολογία: Εικονογραφημένο έγχρωμο εγχειρίδιο είναι το ιδανικό βοήθημα για τον σύγχρονο φοιτητή της ιατρικής, τον ειδικευόμενο, τον επιμελητή ιατρό δερματολογίας ή τον παθολόγο, τους νοσηλευτές ή τον γενικό ιατρό. Το θέμα παρουσιάζεται σε δισέλιδες ενότητες, οι οποίες καλύπτουν σημαντικές πτυχές της κλινικής δερματολογίας. Οι εν λόγω ενότητες χρησιμοποιούν μια ανυπέρβλητη συλλογή έγχρωμων κλινικών φωτογραφιών όλων των κύριων δερματολογικών παθήσεων, κείμενο το οποίο είναι συνοπτικό, αλλά περιεκτικό, και πλαίσια για την υποβοήθηση της άμεσης πρόσβασης στις πληροφορίες και για την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Συμπεριλαμβάνονται περιλήψεις της βασικής βιολογίας του δέρματος και των σχετικών επιστημών που υποστυλώνουν την κλινική πράξη, όπως επίσης και συμβουλές σχετικά με εδραιωμένες και αναδυόμενες θεραπείες των δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες αντανακλούν την ολοένα και αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών μέσων. Επιπλέον, παρέχεται καθοδήγηση αναφορικά με δερματολογικές επείγουσες καταστάσεις. Επεκτείνοντας την επιτυχία των προηγούμενων εκδόσεων, η 6η έκδοση αναθεωρήθηκε και ενημερώθηκε πλήρως. Χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι τα εξής: Νέα και ενισχυμένη κάλυψη των κύριων και αναδυόμενων κλάδων – μεταξύ των οποίων είναι ο καρκίνος του δέρματος, οι βιολογικές θεραπείες, η ψυχοδερματολογία, η δερματολογική χειρουργική, οι κοσμητικές επεμβάσεις, οι δερματοπάθειες των γεννητικών οργάνων, τα εξανθήματα στην κύηση, οι δερματοπάθειες που σχετίζονται με ζυμομύκητες, η δερματίτιδα εξ επαφής και οι επιδερμικές δοκιμασίες. Σε όλο το βιβλίο προστέθηκαν καινούργια διαγράμματα και φωτογραφίες για τη βελτίωση της σαφήνειας και τη διασφάλιση της κατανοητής απεικόνισης των σημαντικών δερματολογικών παθήσεων.
Τιμή πώλησης: 33 €
Δερματολογία με μια Ματιά
«Αυτό ήταν το πρώτο αξιοπρεπές βιβλίο που συνάντησα, το οποίο προσφέρει καλές κλινικές συμβουλές για την εκτίμηση και την αντιμετώπιση του δερματολογικού ασθενούς. Δεν λειτουργεί μόνο ως κλινική αναφορά, αλλά και ως αυθεντική υποκατάσταση για τυχόν έλλειψη εμπειρίας στην δερματολογική κλινική. […] θα είναι πολύτιμο κείμενο για τους φοιτητές ιατρικής οι οποίοι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες. Οι κλινικές φωτογραφίες είναι ιδιαιτέρως καλές».
Τιμή πώλησης: 31 €
Εφαρμοσμένη Κοσμητολογία: Δερμοκαλλυντικά
Το βιβλίο Eφαρμοσμένη Κοσμητολογία-Δερμοκαλυντικά απευθύνεται στους φοιτητές του Τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας, τους Δερμοαισθητικούς και Κοσμητολόγους, Φαρμακοποιούς, Χημικούς, Ιατρούς Δερματολόγους και οποιοδήποτε επαγγελματία ασχολείται με την παραγωγή, διακίνηση και εφαρμογή των καλλυντικών προϊόντων.
Τιμή πώλησης: 45 €
Παιδιατρική Δερματολογία (4η έκδοση)
Αξιοποιήστε τον έγχρωμο διαγνωστικό οδηγό! Αυτό το διαγνωστικό εγχειρίδιο είναι ιδανικό για την αποτελεσματική αξιολόγηση και αντιμετώπιση όλων των παιδιατρικών δερματικών νοσημάτων που απαντώνται στην κλινική πράξη. Πάνω από 900 έγχρωμες εικόνες υψηλής ποιότητας –200 καινούργιες σε αυτήν την έκδοση– βοηθούν στην ερμηνεία ενός ευρέος φάσματος κλινικών εκδηλώσεων για κάθε νόσημα στα νεογνά, στα παιδιά και στους εφήβους. • Ταχεία διαγνωστική βεβαιότητα με τη βοήθεια επικαιροποιημένων διαγνωστικών αλγορίθμων, όπως επίσης και αναλύσεων σχετικά με την κλινική και ανατομική μορφολογία. • Αναγνώριση νέως παραλλαγών με διευρυμένη και αναθεωρημένη κάλυψη των βρεφικών αιμαγγειωμάτων, αγγειακών δυσπλασιών, οξέων και χρόνιων νόσων μοσχεύματος έναντι ξενιστή και μελαγχρωματικών αλλοιώσεων. • Περισσότερες διαγνωστικές πληροφορίες από ευρήματα τριχών και ονύχων, όπως επίσης και βλάβες της στοματικής κοιλότητας και τις επιπτώσεις τους στην τοπική φροντίδα και στη συστηματική νόσο. • Άμεση εύρεση και εφαρμογή πληροφοριών χάρη στην εύχρηστη μορφή του.
Τιμή πώλησης: 67 €
Παιδοδερματολογία (2η έκδοση)
Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο λόγω της δυσκολίας λήψης ιστορικού και συμπτωματολογίας όσο και λόγω της εσφαλμένης συχνά αξιολόγησης των συμπτωμάτων από τους γονείς. Παράλληλα, ορισμένες παθήσεις του δέρματος απαντώνται μόνο στην παιδική ηλικία ή έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και εξέλιξη από αυτή των ενηλίκων.
Τιμή πώλησης: 85 €
Lecture Notes: Δερματολογία (10η έκδοση)
Το Lecture Notes Δερματολογία παρέχει όλη την απαραίτητη γνώση σε έναν πολύ μικρό τόμο, προκειμένου να αποκτηθεί μία εις βάθος κατανόηση πάνω στη δομή και στη λειτουργία του δέρματος αλλά και στα πρακτικά σημεία της αντιμετώπισης των ασθενειών του. Καθώς παρουσιάζεται με μορφή φιλική προς τον αναγνώστη και συνδυάζοντας το καλογραμμένο κείμενο με την υψηλής ποιότητας εικονογράφηση, αυτή η δέκατη έκδοση έχει αναθεωρηθεί, προκειμένου να αποδώσει όλες τις τελευταίες προόδους πάνω στη γνώση για τις ασθένειες του δέρματος και στη θεραπεία τους και περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο που αφορά στα Δερματολογικά επείγοντα. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα αποτελούν: • Πολυάριθμες εικόνες και πίνακες που βοηθούν να αποσαφηνίσετε τη γνώση που χρειάζεστε για σκοπούς επανάληψης. • Ερωτήσεις κλινικών περιστατικών και 15 νέες κλινικές περιπτώσεις για αυτοαξιολόγηση. • Γλωσσάρι με ορολογία στη δερματολογία. Είτε χρειάζεται να αναπτύξετε είτε να «φρεσκάρετε» τις γνώσεις σας πάνω στη Δερματολογία, το Lecture Notes: Δερματολογία παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντιμετώπιση των διαταραχών του δέρματος.
Τιμή πώλησης: 40 €
Παθήσεις του Δέρματος
το βιβλίο "Παθήσεις του δέρματος" συνιστά μια καινούργια ματιά στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης δερματολογίας και τη μεταφράζει σε μια οπτικώς εντυπωσιακή και κλινικώς επικεντρωμένη μορφή. Πάνω από 2.000 εξαιρετικές έγχρωμες εικόνες συνοδεύονται από πλήρες κείμενο που προσφέρει μια περιεκτική και συνοπτική προσέγγιση των κλινικών χαρακτηριστικών, της διάγνωσης, των εργαστηριακών εξετάσεων και της αντιμετώπισης. Το βιβλίο καλύπτει πλήρως όλες τις δερματολογικές διαταραχές, τόσο τις συνήθεις όσο και τις σπάνιες, καθώς και τους διάφορους φυλετικούς δερματικούς τύπους, την παιδιατρική δερματολογία, κληρονομικές δερματοπάθειες, τον HIV, φαρμακολογικές αντιδράσεις και την κύηση. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα ανεκτίμητο απόθεμα γνώσεων για τους ειδικευόμενους και τους ενεργούς δερματολόγους και πρόκειται να γίνει το κείμενο αναφοράς και ο άτλας επιλογής για τους ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και τους γενικούς παθολόγους. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η απόλυτη συλλογή δερματολογικών εικόνων, που συνοδεύονται από σαφές και περιεκτικό κείμενο. Περιέχει πάνω από 2.000 κορυφαίας ποιότητας, έγχρωμες κλινικές εικόνες. Κλινικώς επικεντρωμένο ώστε να αντανακλά την πρακτική της δερματολογίας σήμερα. Η αντιμετώπιση, οι εξετάσεις και η διάγνωση παρουσιάζονται σε μια περιεκτική, εύκολη στη χρήση μορφή. Ομοιόμορφα οργανωμένη δομή για εύκολη πρόσβαση στις παρεχόμενες πληροφορίες. Διεθνής κάλυψη του θέματος της δερματολογίας, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης των διαταραχών που σχετίζονται με τους φυλετικούς δερματικούς τύπους. Πλήρως ενημερωμένο.
Τιμή πώλησης: 90 €
Πρόληψη και Μέτρα Προστασίας από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Sexually Transmitted Diseases, STDs) αποτελούν μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Κατέχουν μία από τις υψηλότερες θέσεις στους δείκτες νοσηρότητας και οι συνέπειές τους, όπως ο θάνατος, η στείρωση, η νεογνική νοσηρότητα, η ανάπτυξη καρκίνων ή η ευοδωτική επίδραση σε άλλες λοιμώξεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπων. Η εμφάνιση της HIV λοίμωξης και η ραγδαία επέκτασή της υπογράμμισαν με μεγαλύτερη ένταση την αναγκαιότητα ελέγχου των STDs. Η διαπίστωση της διευκόλυνσης της μόλυνσης από HIV τόσο από τα ελκωτικά, όσο και από τα φλεγμονώδη STDs, αποκάλυψε τη στενή συσχέτιση της HIV και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδομένων λοιμώξεων. Έτσι, η πρόληψη της διασποράς της HIV λοίμωξης και των άλλων STDs αποτελεί άμεση προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη της Δημόσιας Υγείας. Οι ευρείες διαφοροποιήσεις των οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και πολιτισμικών παραμέτρων, που αποτελούν υπόστρωμα διαμόρφωσης αντιλήψεων και συμπεριφοράς, καθορίζουν και τους άξονες διαμόρφωσης των στρατηγικών πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, το ανδρικό προφυλακτικό αναδείχθηκε εξ αρχής ως το καταλληλότερο διαθέσιμο μέσον πρόληψης. Πολυάριθμες, ευρείες ενημερωτικές εκστρατείες και προγράμματα εστιάσθηκαν στην προβολή ασφαλέστερων προτύπων σεξουαλικής συμπεριφοράς και, κατά μείζονα λόγο, στην προώθηση της χρήσης του ανδρικού προφυλακτικού. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών δικαιολογούν συγκρατημένη μόνον αισιοδοξία. Η επιμονή και προσήλωση στους στόχους, η διεύρυνση των προγραμμάτων παρέμβασης και ο εμπλουτισμός των μεθόδων προσέγγισης διαφορετικών πληθυσμών και ομάδων-στόχων θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην πρόληψη των STDs.
Τιμή πώλησης: 15 €
Αφροδισιολογία
Ο βασικός κορμός του θεματολογίου της εκδόσεως αυτής είναι οι Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις. Τα νοσήματα αυτά έχουν, ως γνωστόν, ιατρο-κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές και οικονομικές επιπτώσεις, ενώ δημιουργούν συγχρόνως προβλήματα Βιοηθικής, Ψυχολογικών Παρεμβάσεων κ.ά. Επιπλέον, στην έκδοση αυτή αναλύονται ποικίλες έννοιες και γνώσεις αναφορικά με την Ιστορία, την Επιδημιολογία, τις Στρατηγικές Πρόληψης και Θεραπείας, τη Σεξουαλική Λειτουργία, την Κλινικο-εργαστηριακή Προσέγγιση των νοσημάτων αυτών, την εκδήλωση τέλος στην ίδια περιοχή δερματολογικών νοσημάτων, μη-σεξουαλικώς μεταδιδομένων. Τα δέματα αυτά συνθέτουν ένα ενιαίο σύνολο γνωστικών αντικειμένων αλληλοσυνδεόμενων με εκείνα του Βασικού Κορμού. Διαμέσου του ευρέως αυτού φάσματος θεματικών ενοτήτων, αναδεικνύεται η καθολική φυσιογνωμία της σύγχρονης Αφροδισιολογίας. Επιχειρείται τέλος η ανάπτυξη των κεφαλαίων να είναι πλήρης και σε Βάθος, προσδίδοντας έτσι τα χρακτηριστικά ενός Βιβλίου Αναφοράς ενώ παράλληλα η παροχή συμπυκνωμένων γνώσεων για το κάθε κεφάλαιο (Leading Points) ευνοεί και διευκολύνει το έργο του Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου και του Κλινικού Ιατρού γενικώτερα.
Τιμή πώλησης: 95 €
Δερματολογία (Εικονογραφημένο Έγχρωμο Εγχειρίδιο) (2η έκδοση)
Είναι προσαρμοσμένη ειδικά στις ανάγκες του σημερινού φοιτητή της ιατρικής. Τα θέματα παρουσιάζονται σε μία σειρά δισέλιδων διδακτικών ενοτήτων, κάθε μία από τις οποίες καλύπτει συγκεκριμένο αντικείμενο της κλινικής δερματολογίας. Στην έκδοση αυτή έχουν περιληφθεί νέες ενότητες για: μοριακή γενετική και δέρμα νόσος από HIV και ανοσοανεπάρκεια γήρανση και δέρμα επάγγελμα και δέρμα Οι διδακτικές αυτές ενότητες περιλαμβάνουν: συνοπτικό και περιεκτικό κείμενο έγχρωμες κλινικές φωτογραφίες όλων των κύριων δερματολογικών παθήσεων επεξηγηματικά έγχρωμα διαγράμματα και σχέδια πλαίσια με “σημαντικά στοιχεία” για γρήγορη επανάληψη. Το κείμενο καλύπτει εκτενώς την κλινική δερματολογία και περιλαμβάνει: ανασκόπηση των βασικών ανατομικών και φυσιολογικών αρχών επισκόπηση των δερματικών νόσων και των δερματικών εκδηλώσεων άλλων γενικών νόσων περίληψη των καθιερωμένων δερματολογικών θεραπειών και των αναπτυσσόμενων σχημάτων. Η Δερματολογία αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για φοιτητές της ιατρικής, νέους ιατρούς, ειδικευόμενους δερματολόγους, νοσηλευτές, γενικούς ιατρούς και παθολόγους.
Τιμή πώλησης: 33 €
Έγχρωμα διαγνωστικά κλινικά σημεία απο το Δέρμα και Κλινική Παθολογία
Το δέρμα μnopεί να προσφέρει σημαντικές κλινικές πληροφορίας για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σε αυτό το βιβλίο περιέχονται S20 έγχρωμες φωτογραφίας δερματικών κλινικών σημείων εσωτερικών νοσημάτων, ταξινομημένες βάσει του κυρίου συμπτώματος που οδήγησε τους ασθενείς στον ιατρό. Περιέχονται: Έξοχη συλλογή κλινικών φωτογραφιών Πλήρη κείμενα στα οποία συζητείται η διαφορική διάγνωση και ο εργαστηριακός έλεγχος Διάταξη της ύλης βάσει των συμπτωμάτων μα στόχο τη γρήγορη και εύκολη κλινική προσέγγιση του ασθενούς.
Τιμή πώλησης: 8 €
Δερματικά Νοσήματα: Διάγνωση και Θεραπεία (2η έκδοση)
Το βιβλίο Δερματικά νοσήματα: Διάγνωση και θεραπεία συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό ώστε να ανταποκρίνεται στις κλινικές ανάγκες όσων παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα. Ειδικά, ενώ σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει τις γρήγορες παραπομπές, το βιβλίο εστιάζει στις 250 πιο συχνές νόσους που απαντώνται καθημερινά και περιλαμβάνει πρακτικές και σαφείς συμβουλές για τη διάγνωση και θεραπεία· περιέχει προγενέστερα και κατοπινά διαγράμματα νόσων όσον αφορά στη θέση εντόπισης των νόσων, ταξινομήσεις πρωτοπαθών, δευτεροπαθών και ειδικών βλαβών και πάνω από 700 πρωτοδημοσιευόμενες έγχρωμες φωτογραφίες που απεικονίζουν τις κλασικές εκδηλώσεις ασθενειών καθώς και σπανιότερες παραλλαγές. Θέματα παιδιατρικών δερματικών νόσων καλύπτονται διεξοδικά μαζί με συμβουλές για τη χρονική στιγμή κατά την οποία ο ασθενής θα πρέπει να παραπεμφθεί σε κάποιον ειδικό ιατρό. Το βιβλίο αυτό είναι μια βασική πηγή για τους παρέχοντες πρωτοβάθμια φροντίδα, τους εσωτερικούς παθολόγους, τους νοσοκόμους, τους φυσικοθεραπευτές καθώς και για τους φοιτητές της ιατρικής. Κριτικός στην πρώτη έκδοση Ένας εξαιρετικά διαφωτιστικός οδηγός πάνω στην τέχνη της δερματολογίας παρέχει ένα οργανωμένο πλαίσιο της απαιτούμενης ύλης από τους φοιτητές και τους παθολόγους για τη διάγνωση και θεραπεία γενικών δερματικών διαταρα-χών... Προορίζεται να γίνει ένα από τα αγαπημένα σας βιβλία. Arch Dermatol Το να αποκτήσει κανείς αυτό το βιβλίο, επωφελούμενος από τη μακρά κλινική πείρα του Dr. Habif, είναι σαν να έχει κερδίσει έναν "σύμβουλο κατ' οίκον". Οι εξαίρετες έγχρωμες φωτογραφίες καλύπτουν όλες τις συνήθεις δερματικές ασθένειες... Cutis
Τιμή πώλησης: 80 €