Μια ξεχωριστή παρουσίαση παιδικού βιβλίου παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ρίζες. Ένα παραμύθι για την καταστροφή της Σμύρνης» Δημήτρης Ταουκίδης και ο εικονογράφος Γιώργος Σγουρός, παρευρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για να μοιραστούν με τα παιδιά κάποια από τα μυστικά της τέχνης τους και το πώς έφτασαν στην υλοποίηση αυτού του αλληγορικού παραμυθιού.

Καθώς συμπληρώθηκε ήδη ένας αιώνας από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση και έθεσαν ενδιαφέροντα ερωτήματα στους δημιουργούς σχετικά με τα βήματα δημιουργίας του βιβλίου, από την αρχική ιδέα για το παραμύθι μέχρι την τελική εκτύπωση από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. 

Χαρακτηριστική ήταν και η «παρέμβαση» του ηθοποιού Ιορδάνη Καλέση, ο οποίος ως παππούς Ιορδάνης ο Σμυρνιός περιέγραψε με τον δικό του τρόπο ορισμένες σκηνές από τη φωτιά, τον ξεριζωμό και την υποδοχή των προσφύγων στη νέα πατρίδα όπως τις έζησε ως μικρό παιδάκι, ενώ παράλληλα ο συγγραφέας διάβαζε αποσπάσματα του παραμυθιού.