Θεραπευτική Μάλαξη (για Θεραπευτές) (2η έκδοση)
Οι σωστοί χειρισμοί είναι απαραίτητοι στο μασάζ και οι εκπαιδευόμενοι φυσικοθεραπευτές πρέπει να αποκτήσουν αυτές τις σημαντικές δεξιότητες. Οι Θεραπευτικές εφαρμογές του μασάζ είναι το κλασικό βιβλίο που γράφηκε ειδικά για τους φυσικοθεραπευτές που χρησιμοποιούν το μασάζ και συνιστάται ένθερμα στους διδάσκοντες φυσικοθεραπεία. Η δεύτερη έκδοση διατηρεί την επιτυχημένη πρακτική προσέγγιση αλλά η ύλη του έχει αναδιαμορφωθεί και εμπλουτιστεί με νέα Κεφάλαια για το Κοιλιακό Μασάζ, τις Αθλητικές Κακώσεις, τις Τεκμηριωμένες Επιπτώσεις του Μασάζ και της Αρωματοθεραπείας, που έγραψαν επιστήμονες διεθνούς κύρους στη φυσικοθεραπεία.
Τιμή πώλησης: 28 €
Κινησιοθεραπεία στην Ημιπληγία από την Brunnstrom (Νευροφυσιολογική Προσέγγιση)
Αυτό το βιβλίο είναι αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους ασθενείς με νευρομυϊκές διαταραχές, που χρονολογείται από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο, ο μεγάλος αριθμός ασθενών με αφνίδια προσβολή που απαντούσε κανείς σε κλινικές αποκατάστασης με παρακίνησε να στρέψω την προσοχή μου ειδικά στα προβλήματα των ασθενών με ημιπληγία που φαίνονταν να αντιδρούν άσχημα στις συμβατικές τεχνικές εκγύμνασης. Ελπίζω ότι οι τεχνικές που παρουσιάζονται σε αυτό το εγχειρίδιο θα βοηθήσουν το θεραπευτή, το δάσκαλο και το σπουδαστή κατά την εργασία τους με αυτούς τους ασθενείς. Απαιτήθηκαν πολλά χρόνια έρευνας και κλινικής παρατήρησης πριν εκτεθεί η νευροφυσιολογική προσέγγιση σε αυτό το βιβλίο. Τμήματα του υλικού στο παρόν κείμενο χρησιμοποιούνται από το 1961 ως τμήμα σειράς μαθημάτων που ασχολούνται με την εφαρμογή των νευροφυσιολογικών αρχών της ανθρώπινης κίνησης, ένα θέμα που ενσωματώθηκε στη διδακτική ύλη φυσικοθεραπείας στο Κολέγιο Ιατρών & Χειρουργών στο Πανεπιστήμιο Columbia (College of Physicians & Surgeons, Columbia University.)
Τιμή πώλησης: 46 €
Φυσική Εξέταση και Διάγνωση (4η έκδοση)
Η ευνοϊκή υποδοχή αυτού του βιβλίου, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους φοιτητές της Ιατρικής, έχει δικαιώσει απόλυτα τις φιλοδοξίες και ελπίδες, ότι είναι ένα βοήθημα χρήσιμο για την πληρέστερη κλινική κατάρτιση των γιατρών της χώρας μας. Δεν ήταν δυνατό να υπάρξει καλλίτερη δικαίωση της μακράς και επίπονης εργασίας της συγγραφής αυτού του βιβλίου, από την αγάπη, με την οποία το περιέβαλαν οι σπουδαστές και οι γιατροί, και από τις ευμενείς κρίσεις για τη χρησιμότητα του. Πολλές χιλιάδες σπουδαστές και γιατροί έχουν μυηθεί στα μυστικά της τέχνης του Ασκληπιού χάρη στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφορεί όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να χάσει ούτε μικρό μέρος της αξίας του.
Τιμή πώλησης: 35 €