Συναισθηματική Υγεία και Ευεξία: Ένας Πρακτικός Οδηγός για το Σχολείο

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
HELEN COWIE, CHRISSY BOARDMAN, JUDITH DAWKINS, DAWN JENNIFER
Επιμέλεια:
Ειρήνη Αμανάκη, Αναστασία Μπαρμπούνη, Κυριακούλα Μεράκου
ISBN:
9789605831356
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
284
Έτος έκδοσης:
2017
Κατηγορία προϊόντος: Παιδαγωγικά, Νέες Κυκλοφορίες
Τιμή πώλησης 35 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το σχολείο δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης είναι ο χώρος στον οποίο τα νεαρά άτοµα είναι πιο περιορισµένα, βρίσκονται υπό παρακολούθηση και αντιµετωπίζουν την πρόκληση της ανάπτυξης.

Το προσιτό αυτό βιβλίο περιγράφει την συµπεριφορά, αµφότερα ανάρµοστη και µυστικοπαθής, η οποία υποδεικνύει συναισθηµατική δυσφορία. Αντιµετωπίζει αµφότερους τους παράγοντες κινδύνου αλλά και προστατευτικούς παράγοντες που εµπλέκονται στην συναισθηµατική υγεία και εξετάζει τον αντίκτυπο των θεµάτων όπως ο εκφοβισµός, ο κοινωνικός αποκλεισµός, η απώλεια και το πένθος.

Οι συγγραφείς παρουσιάζουν ένα φάσµα στρατηγικών για τον τρόπο µε τον οποίο τα σχολεία αναπτύσσουν πρακτικές θεµελίωσης της γνώσης σχετικά µε τα θέµατα που αφορούν στην πνευµατική υγεία που σχετίζονται µε τα νεαρά άτοµα. Εστιάζουν στις µεθόδους και την πολιτική που έχουν αξιολογηθεί επιστηµονικά ή που θεωρούνται ως η καλύτερη πρακτική.

Θέµατα και παρεµβάσεις απεικονίζονται σε όλο το βιβλίο µέσω µελέτης περιστατικών από την εµπειρία των ίδιων των συγγραφέων. Ο κάθε συγγραφέας έχει µακροχρόνιο ενδιαφέρον για τον τρόπο δηµιουργίας ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την πρόληψη της δυσφορίας και για τη διευκόλυνση της ανθεκτικότητας των νέων.

Η Συναισθηµατική υγεία και ευεξία είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσµα για τους καθηγητές της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, τον εκπαιδευτικό ψυχολόγο, τους υπευθύνους καλής εκπαίδευσης και όλους εκείνους µε ευθύνες ποιµαντικής φροντίδας.

Η Καθηγήτρια Helen Cowie είναι καθηγήτρια Πνευµατικής υγεία και Νεότητας στο Πανεπιστήµιο του Surrey και Διευθύντρια του UK Observatory for the Promotion of Non-Violence.

Η Δρ Chrissy Boardman είναι ψυχίατρος για παιδιά και εφήβους στο Γενικό νοσοκοµείο West Dorset του West Dorset District Trust.

Η Δρ Judith Dawkins είναι Σύµβουλος στην Παιδική και Εφηβική Ψυχιατρική στο κέντρο Παροχής Οικογενειακών Συµβουλών Baker και Duncan.

Η Dawn Jennifer είναι Διδακτορική Ερευνήτρια στο Πανεπιστήµιο του Surrey, Roehampton.