Η Διαδρομή - Από τις ρίζες των Λευκών Ορέων στον θαυμαστό κόσμο της Ιατρικής
Ενδοκρινολογία - Διαβητολογία Εντομολογία Επείγοντα περιστατικά - Πρώτες βοήθειες Ιατρική Πληροφορική Ιατροδικαστική - Τοξικολογία Ιστορία ιατρικής Ιστορικά - Φιλολογικά - Θέατρο - Λογοτεχνία Καρδιολογία - Ηλεκτροκαρδιογραφία Κοινωνικά Κτηνιατρική Λεξικά - Μέθοδοι Λογοθεραπεία Λοιμώδη Νοσήματα - Λοιμώξεις - Μικροβιολογία - Ιολογία Νευρολογία Νοσηλευτική Οδοντιατρική Ουρολογία Οφθαλμολογία Παθολογία - Θεραπευτική - Παθοφυσιολογία - Φυσιολογία Παιδαγωγικά Παιδιατρική Παραμύθια Περιβαλλοντολογία Πνευμονολογία - Φυματιολογία Προληπτική ιατρική - Υγιεινή - Επιδημιολογία Πυρηνική Ιατρική - Ιατρική Φυσική - Χημεία Σημειολογία - Φυσική εξέταση - Στατιστική Φαρμακολογία - Φαρμακευτικά εγκόλπια Φυσικοθεραπεία - Αθλητιατρική Χειρουργική - Ορθοπεδική Ψυχιατρική - Ψυχολογία Ωτορρινολαρυγγολογία Σειρές Νέα Τελευταία Προϊόντα ΠροηγούμενοΕπόμενο Schaechter Μηχανισμοί των Μικροβιολογικών Ασθενειών (5η έκδοση) Schaechter Μηχανισμοί των Μικροβιολογικών Ασθενειών (5η έκδοση) Το Έξυπνο Παιδί Το Έξυπνο Παιδί Το Έξυπνο Παιδί Το Έξυπνο Παιδί Το Έξυπνο Παιδί Το Έξυπνο Παιδί Το Έξυπνο Μωρό Το Έξυπνο Μωρό Σύνδεση Όνομα χρήστη Κωδικός χρήστη ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Υπενθύμιση Κωδικού Χρήστη Υπενθύμιση Ονόματος Χρήστη Αποκτήστε λογαριασμό! ΕΓΓΡΑΦΗ Κατηγορίες / Ιστορία ιατρικής / Η Διαδρομή: Από τις ρίζες των Λευκών Ορέων στον θαυμαστό κόσμο της Ιατρικής  Η Διαδρομή: Από τις ρίζες των Λευκών Ορέων στον θαυμαστό κόσμο της Ιατρικής Η Διαδρομή: Από τις ρίζες των Λευκών Ορέων στον θαυμαστό κόσμο της Ιατρικής Εμφάνιση Μεγάλης Εικόνας €15.00 Ποσότητα: 1 Προσθήκη Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΛΕΒΕΛΑΚΗΣ Εκδότης: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. ISBN: 978-960-394-959-6 Έτος έκδοσης: 2014 Σελίδες: 246 Διαστάσεις: 17x24 Διαθεσιμότητα: available.png Περιγραφή Σκόρπιες μνήμες, εικόνες και γεγονότα, με έντονο συναίσθημα, που δεν έσβησαν με την πάροδο των χρόνων, θα επιχειρήσω να μοιραστώ με τον αναγνώστη αυτού
Τιμή πώλησης: 15 €
Ο Χρόνος στην Ιατρική
Πέραν από τις φιλοσοφικές απόψεις και τα ευρήματα των φυσικών επιστημών, ο «χρόνος» είναι για τον Άνθρωπο μία μορφή πληροφόρησης που μετράει τις «αλλαγές» που επισυμβαίνουν στο περιβάλλον μας και προσδιορίζουν την πορεία μας. Οι σύγχρονες ανακαλύψεις της νευροφυσιολογίας έχουν προσδιορίσει στον πιό τέλειο υπολογιστή, τον εγκέφαλό μας, τις περιοχές και τους μηχανισμούς που καταγράφουν (Time-Computer) τα γεγονότα και δημιουργούν την έννοια του χώρου, του χρόνου και του χωροχρόνου, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ο χρόνος είναι, μία θεμελιώδης ποσότητα, και υπό την έννοια αυτή, είναι μέγεθος μετρήσιμο. Είναι ο φυσικός χρόνος. Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται οι σχέσεις που υφίστανται μεταξύ των διαφόρων βιολογικών λειτουργιών μας σε συνάρτηση με τον χρόνο. Ο Άνθρωπος δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το χρόνο μπορεί όμως να τον καταγράφει και οι καταγραφές αυτές δομούν τη μνήμη. Όλες οι εκδηλώσεις μας, ως έμβια όντα, λαμβάνουν χώρα μέσα στο χρόνο. Η φυσιολογική λειτουργία των διαφόρων οργάνων του ανθρώπινου- και όχι μόνον- οργανισμού και κάθε εκτροπή υπολογίζεται μέσα στο χρόνο. Έτσι ο εγκέφαλός μας είναι το όργανο στο οποίο δημιουργείται η αίσθηση του χρόνου, από διάφορα ερεθίσματα. Το άλλο κέντρο της ζωής, η καρδιά, λειτουργεί μέσα σε αυστηρά πλαίσια στο χρόνο και κάθε εκτροπή μπορεί να σημάνει το τέλος της ύπαρξής μας. Η λήψη φαρμάκων καθορίζεται μέσα σε αυστηρά χρονικά πλαίσια• η αρμονική λειτουργία και ο ύπνος λαμβάνουν χώρα σε σαφώς προκαθοριζόμενους και ρυθμικά επαναλαμβανόμενους ρυθμούς – τους κιρκαδικούς ρυθμούς - γονιδιακώς καθορισμένους• οι εργαστηριακές εξετάσεις, πολλές φορές, μετρώνται σε συνάρτηση με τον χρόνο. Στην Πυρηνική Ιατρική και την Ακτινοθεραπεία, ο χρόνος καθοδηγεί την αγωγή μας και στην κλινική Ιατρική τα νοσήματα κατατάσσονται, βάσει του χρόνου, σε οξέα και χρόνια, με βάση τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας να λειτουργήσουμε. Η εξέλιξη μιάς νόσου και το προσδόκιμο επιβίωσης μετράται μέσα στον χρόνο. Τέλος τις χαρές, τις λύπες, τις
Τιμή πώλησης: 18 €
Σημερινά Ιατρο-κοινωνικά Προβλήματα
H μονογραφία αυτή ωθείτε από δύο κυρίως σκέψεις. Η πρώτη αναφέρεται στα διαρκώς αυξανόμενα κοινωνιακά προβλήματα που έχουν ως αφετηρία ιατροβιολογικές παθολογικές αιτιάσεις και, η δεύτερη από το γεγονός ότι καθ’ όλη την πανεπιστημιακή μου σταδιοδρομία εύρισκα τις καταστάσεις αυτές σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εκείνες γα τις οποίες, ως εκ της φύσεως της ειδικότητας μου, εζητείτο, συχνά, κάποια γνωμοδότηση.
Τιμή πώλησης: 16 €
Διλογία Οδοιπορικών
Το βιβλίο αυτό έχει δύο παράλληλες διαδρομές, αλληλένδετες και αλληλεξαρτώμενες. Στο πρώτο μέρος τη δύσκολη πορεία ενός γιατρού, ο οποίος μέσα από μία δύσβατη διαδρομή, είναι ταγμένος να υπηρετήσει τον συνάνθρωπό του, με εντιμότητα, κατανόηση, αγάπη και αυταπάρνηση. Ο Γιατρός, μέσα σε μια δύσκολη πορεία έχει χρέος, στον άνθρωπο που του εμπιστεύθηκαν ό,τι πολυτιμότερο έχει και βρίσκεται μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας, να προσπαθήσει να μεταθέσει την επέλευση του μοιραίου σε χρόνο απώτερο, παρέχοντας ταυτόχρονα και ποιότητα ζωής -όταν μπορεί. Αποστολή του γιατρού είναι να υπηρετήσει τα πιο σημαντικά και συνάμα πιο δραματικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Στο δεύτερο μέρος την πορεία, το Γολγοθά, ενός αρρώστου· το οδοιπορικό ενός – κάθε αρρώστου. Μια τέτοια ιστορία, αληθινή στη βάση της, παίρνει ως έναυσμα ο συγγραφέας, για ν’ αναλύσει σκέψεις και συναισθήματα, που μοιραία αναπτύσσονται σε τέτοιες καταστάσεις, όταν σε φέρνουν μπροστά σε κρίσιμα σταυροδρόμια. Ό,τι ζει, ό,τι αισθάνεται καθένας από αυτούς τους πρωταγωνιστές καταγράφονται, ή μάλλον προσπαθεί ο συγγραφέας να καταγράψει, στο βιβλίο αυτό, το «Οδοιπορικό» που θα μπορούσε να είναι το οδοιπορικό του καθενός μας.
Τιμή πώλησης: 10 €
Πνευματική Αλιεία: Δοκίμια
«Γεῦσιν πλουσίαν καί ἐπαγωγόν, προκαλοῦσαν τό ἐνδιαφέρον, θά λάβη ὁ ἀναγνώστης ἐκ τοῦ παρόντος, ἄρτι ἐκδοθέντος ἒργου, ἀποκαλύπτοντος ἃµα τήν στοχαστικότητα, τήν εὐρυµάθειαν καί τήν πολυµέρειαν τοῦ ταλαντούχου συγγραφέως». Ἀπό τόν πρόλογο τοῦ καθηγητοῦ Νικολάου Π. Μπρατσιώτου
Τιμή πώλησης: 12 €
How to be Greek (Without being Greek)
This book explores all of the wonderful aspects and funny quirks about Greece and the Greek way of life. By highlighting the many significant contributions that Greeks have made to civilization, the book focuses on how Greece, and the modern world, have transformed since the glory days of Athens into the present society, which exists today. Written by an expatriate, the social commentary offers a humorous guide to assimilating in Greece and learning how to chill out, Greek style. It’s ideal for any foreigner interested in Greece, as well as for Greeks, who want to have a good laugh at themselves and feel proud of all they have (and have not) done.
Τιμή πώλησης: 8 €
Πολιτικό-Κοινωνιολογικό-Ανθρωπολογικό Σύνθεμα
Η επίγνωση των ζητημάτων που επηρεάζουν τις βασικές λειτουργίες της κοινωνικής και της πολιτικής (με τη στενή έννοια) ζωής, αποτελεί αναγκαίο όρο για τις θεωρητικές εκτιμήσεις, για τις συνειδητές αποφάσεις και για τις δραστικές πρωτοβουλίες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ζωής του συνόλου. Σ' αυτή τη γνωστική αναγκαιότητα ανταποκρίνεται, κατά το δυνατόν, και η διερεύνηση των θεμάτων που έχουν περιληφθεί σε τούτο τον τόμο.
Τιμή πώλησης: 12 €
Το Έξυπνο Παιδί
Περιλαμβάνει 100 δραστηριότητες για να προσφέρετε στο νήπιό σας το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή. Περιέχουν ιδέες για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει την ικανότητα να μετρά, να αναγνωρίζει χρώματα και γράμματα, να αυξάνει τις ικανότητες να συγκεντρώνεται και να ακούει, να κατανοεί επιστημονικές έννοιες και να κοινωνικοποιείται με άλλα παιδιά και ενηλίκους. Το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο ενθαρρύνει την ανεξαρτησία και δημιουργεί μια αίσθηση περιπέτειας. Ο ιατρικός δημοσιογράφος Julian Chomet και η σύμβουλος παιδιατρικής Caroline Fertleman είναι και οι δύο γονείς που γράφουν από προσωπική εμπειρία, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της πρόσφατης έρευνας σχετικά με την επίδραση που έχει το δημιουργικό παιχνίδι στην ανάπτυξη του παιδιού. Έτσι, μπορείτε πλέον να είστε μια έξυπνη μητέρα δίνοντας στο παιδί σας ένα καλό ξεκίνημα σε αυτά τα σημαντικά προσχολικά χρόνια. • Γεμάτο εύκολες δραστηριότητες για παιχνίδι. • Αναπτύσσει ικανότητες ζωής. • Βοηθά το παιδί σας να μαθαίνει καθώς μεγαλώνει.
Τιμή πώλησης: 12 €
Το Έξυπνο Μωρό
Το παιχνίδι με το μωρό σας αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξής του και, προκειμένου να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον χρόνο παιχνιδιού, πρέπει να είστε έξυπνοι. Κάθε δραστηριότητα παιχνιδιού στο ΕΞΥΠΝΟ ΜΩΡΟ έχει επιλεγεί ή έχει εκπονηθεί σύμφωνα με τα πλεονεκτήματα που παρέχει στην ανάπτυξή του. Γνωρίζατε ότι το κρυφτό μπορεί να ανακουφίσει το παιδί σας από την αγωνία του αποχωρισμού; Επίσης, γνωρίζατε ότι αυτή η απλή κίνηση όταν το παιδί σας κάνει φούσκες συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ομιλίας, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο και έχει καταπραϋντική δράση; Η δημοσιογράφος Simone Cave και η σύμβουλος παιδιατρικής Caroline Fertleman, και οι δύο μητέρες τριών παιδιών, γράφουν από την προσωπική τους πείρα και σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες στο πώς το δημιουργικό παιχνίδι επιδρά στην ανάπτυξη του παιδιού. Έτσι, τώρα μπορείτε να είστε μια έξυπνη μαμά και να έχετε ένα έξυπνο μωρό! • Με δραστηριότητες εύκολες για παιχνίδι • Καθιστά το παιχνίδι ουσιαστικό • Βοηθά το παιδί σας να μαθαίνει και να μεγαλώνει
Τιμή πώλησης: 12 €
Πτώσεις στο επίπεδο βάδισης - Αιτίες και Πρόληψη
Στο παρόν εγχειρίδιο υπάρχει εκτεταμένη αναφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες αιτίες πτώσεων. Φυσικά δεν είναι εφικτό να προβλεφθούν όλες οι περιπτώσεις. Εκπλήσσεται κανείς κάθε φορά για την ποικιλία των μηχανισμών πτώσης και για το απρόβλεπτό τους. Η ύπαρξη γνώσης βέβαια είναι άχρηστη, εάν δεν συνδυάζεται με την εφαρμογή της. Η τελευταία δίνει νόημα και ουσία στην πρόληψη αλλά, δυστυχώς, δεν είναι τόσο αυτονόητο όσο ακούγεται. Η ανυπαρξία εφαρμογής στοιχειωδών προδιαγραφών και γνώσεων διαβρώνει καταστροφικά όλες τις δομές και τους θεσμούς της χώρας.
Τιμή πώλησης: 8 €
Πλαίσια - Επίπεδα - Τομές Ζωής: Δοκίμια
Η πολυθεματική αναφορά του βιβλίου τούτου, είναι διάβημα απότοκο της αντίληψης ότι η ανθρώπινη ζωή διαμορφώνεται- πρακτικά και πνευματικά, σε ατομικά και σε συλλογικά επίπεδα – με τη συνεπίδραση ποικίλων παραγόντων. Τέτοιοι παράγοντες εντοπίζονται και αναλύονται εδώ, ως αυτοτελή θέματα, με την αυτονόητη επιδίωξη να υπάρξουν γνωστικά αποτελέσματα για κρίσιμα ζητήματα της ζωής μας. Οι αναφορές που υπάρχουν στο βιβλίο αυτό, καλύπτουν θέματα ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας, πολιτικής, ηθικής, φιλοσοφίας κλπ. Είναι προφανές ότι η συγκέντρωση επιστημονικών στοιχείων, ιστορικών δεδομένων και σχετικών εκτιμήσεων σε κάθε μία από τις αναφορές αυτές, αποτελεί τη συμβολή του βιβλίου στη βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται σ' αυτό.
Τιμή πώλησης: 12 €
Ρόμα στην Ελλάδα Η πραγματικότητα σε 22 Δήμους με 45 οικισμούς
Οι Τσιγγάνοι, διεθνώς ROMA, σε μερικές χώρες λιγότερο και σε ορισμένες περισσότερο, ζουν σε έναν χρόνιο κοινωνικό αποκλεισμό, δηλαδή στερούνται της δυνατότητας να διεκδικήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Αυτά συνοψίζονται, πρακτικώς, στην ισότιμη και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης καθώς και στην αγορά εργασίας. Προϋπόθεση κάθε επιτυχούς αντιμετώπισης ενός προβλήματος είναι η ρεαλιστική καταγραφή του και η αποδοχή της ύπαρξής του. Η ρεαλιστική καταγραφή των προβλημάτων των Τσιγγάνων της Ελλάδας έγινε με επιτόπια έρευνα σε 45 οικισμούς Τσιγγάνων 22 Δήμων, σε διάστημα μιας τριετίας. Τις πληροφορίες έδωσαν οι ίδιοι οι Τσιγγάνοι, οι τοπικοί άρχοντες και τα στελέχη του επιτυχούς θεσμού των Ιατροκοινωνικών Κέντρων για Τσιγγάνους. Χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα φωτογραφίες, γιατί η πραγματικότητα, συχνά, δύσκολα περιγράφεται. Το κύριο βάρος της έρευνας δόθηκε στην Υγεία (συχνές παθήσεις, χρήση αλκοόλης, εμβολιασμοί παιδιών), στις συνθήκες διαβίωσης (αποχέτευση οικισμών, διαχείριση απορριμμάτων, επαρκές και καθαρό νερό, κατάσταση οικιών), στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο κοινωνικό σύστημα (γάμοι σε μικρή ηλικία, διαζύγια, ενδοοικογενειακή βία, δάνεια, ασφάλιση, επαγγελματική απασχόληση). Στόχος της έρευνας είναι η παροχή αξιόπιστων πληροφοριών, η διαπίστωση μοντέλων καλών και κακών πρακτικών, η αναζήτηση των αιτίων και η άρθρωση εφικτών προτάσεων για την, σε βάθος χρόνου, άρση του κοινωνικού αποκλεισμού. Σκοπός της έρευνας δεν είναι ασφαλώς η άσκηση κριτικής για την μέχρι τούδε αντιμετώπιση των υπό εξέταση προβλημάτων από την ελληνική πολιτεία• μια κριτική τέτοιας υφής είναι όχι μόνον εύκολη από την πλευρά όσων βρίσκονται εκτός των προβλημάτων αλλά και επί της ουσίας στείρα και κατά συνέπεια αναποτελεσματική. Φιλοδοξία μας είναι επίσης, η έρευνα να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για μερικές, έστω τοπικές βελτιώσεις και για τη βελτίωση της κατανόησης εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, των ποικίλων και πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν
Τιμή πώλησης: 25 €
Στοιχεία Κοινωνιολογίας (8η έκδοση)
Οδηγός μελέτης Συμβουλές για τη μελέτη και τις εξετάσεις Συνόψεις κεφαλαίων Μαθησιακοί στόχοι Σημαντικοί όροι και άνθρωποι Τεστ εξάσκησης με λύσεις Περιγράμματα διαλέξεων σε PowerPoint
Τιμή πώλησης: 75 €