Robbins and Cotran Άτλας Παθολογικής Ανατομικής (3η έκδοση)
Σχεδιασμένος για να συμπληρώσει την 9η έκδοση της Βασικής Παθολογονανατομίας του Robbins, ο έγχρωμος αυτός άτλαντας παρέχει περισσότερες από 1.500 εικόνες οι οποίες αναπαριστούν παραστατικά τα συνηθέστερα νοσήματα που εξετάζονται στα μαθήματα παθολογοανατομίας και στις εξεταστικές. Αποτελεί μια άμεση οπτική πηγή ή ανασκόπηση για φοιτητές και επαγγελματίες εξίσου.
Τιμή πώλησης: 65 €
Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στη Διάγνωση και Θεραπεία: Εργαλείο για όλες τις ιατρικές ειδικότητες
Οι συγγραφείς έχουν διαπιστώσει ότι συχνά λάθη στη διάγνωση και η έλλειψη αποτελέσματος στη θεραπεία δεν οφείλονται στην απουσία εξειδικευμένων γνώσεων του ιατρού, αλλά στην έλλειψη ενός πλαισίου αρχών εξάσκησης της ιατρικής και ενός πλαισίου απλών γνώ­σεων γενικής εφαρμογής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και συγκεκριμένης πάθησης, καθώς και στην έλλειψη συνεργασίας ιατρού-φαρμακοποιού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι με την πρόταση ενός πλαισίου επιλεγμένων ιατρικών γνώσεων και μεθοδολογίας εφαρμογής χρήσιμου για όλες τις ειδικότητες θα συμβάλλουν στην αύξηση των πιθανοτήτων μιας ορθής διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας και θα βοηθήσουν στην απαραίτητη συνεργασία του ιατρού με τον φαρμακοποιό, αλλά και με τους άλλους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα της υγείας του πληθυσμού.
Τιμή πώλησης: 37 €
ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία
To ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία είναι ένας πρακτικός οδηγός για όλους τους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν κακοποιημένα άτομα (είτε συνειδητά είτε όχι), και που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς τους. Χρησιμοποιεί μια θετική και πρακτική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στις απλές δεξιότητες λήψης ιστορικού και στις κλινικές «συμβουλές» και «παγίδες», ώστε να απομυθοποιηθεί αυτό που συχνά θεωρείται ως ευαίσθητο ή δύσκολο θέμα.
Τιμή πώλησης: 32 €
ABC στην Κεφαλαλγία (1η έκδοση)
Με τις ποικίλες εκδηλώσεις της, η κεφαλαλγία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακοί ιατροί. Η δυσκολία έγκειται στην διάγνωση του αιτίου της κεφαλαλγίας ώστε να χορηγηθεί η ενδεικνυόμενη θεραπεία ή να παραπεμφθεί ο ασθενής σε ειδικό ιατρείο εφόσον αυτή είναι η συνιστώμενη ενέργεια. Το ABC στην Κεφαλαλγία συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του διλήμματος και καθοδηγεί τον επαγγελματία της υγείας στην αναζήτηση της πιθανής αιτιολογίας των συμπτωμάτων. Με βάση πραγματικά ιστορικά περιπτώσεων, κάθε κεφάλαιο καθοδηγεί τον αναγνώστη από τα συμπτώματα ως την διάγνωση και την αντιμετώπιση. Αυτό το νέο ABC περιέχει άφθονες εικόνες και πληροφορίες και αποτελεί μία πρακτική πηγή γνώσεων. Παρέχοντας συνδέσεις προς περαιτέρω πληροφορίες και πηγές, είναι ένα πολύτιμο κείμενο για τους επαγγελματίες υγείας σε όλα τα επίπεδα πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης.
Τιμή πώλησης: 24 €
Θεραπευτική Εσωτερικών Νόσων (10η Έκδοση)
“... Αλλ’ ουδέ γνώσιν είναι φάναι εικός, ω Κρατύλε, ει μεταπίπτει πάντα χρήματα και μηδέν μένει.” (Πλάτωνος, Κρατύλος, 440α)
Τιμή πώλησης: 85 €
Davidson Γενικές Αρχές και Κλινική Πράξη της Ιατρικής Παθολογίας (22η έκδοση)
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φοιτητές Ιατρικής, ιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο απέκτησαν ένα αντίτυπο του Davidson Γενικές Αρχές και Κλινική Πράξη της Ιατρικής από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά. Οι σημερινοί αναγνώστες ανατρέχουν στο Davidson προκειμένου να βρουν ενημερωμένες και λεπτομερείς περιγραφές της σύγχρονης κλινικής πρακτικής, οι οποίες παρουσιάζονται σε μια περιεκτική και εύληπτη μορφή, που συνοδεύεται και από μια εξαιρετικά προσεγμένη και πλούσια εικονογράφηση. Το βιβλίο του Davidson παρέχει όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την άσκηση της Ιατρικής, επεξηγώντας τις εντός του πλαισίου των υποκείμενων αρχών, της βασικής επιστήμης και των στοιχείων που έχει κομίσει η έρευνα, και δείχνει το πώς πρέπει να εφαρμοστούν αυτές οι γνώσεις για την αντιμετώπιση των ασθενών. Βασικά χαρακτηριστικά της 22ης έκδοσης • Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται οι υποκείμενες αρχές της Ιατρικής, ενώ η λεπτομερής άσκηση της Ιατρικής στα πλαίσια κάθε υποειδικότητας περιγράφεται σε επόμενα κεφάλαια που βασίζονται στην έκθεση κατά συστήματα. • Κλινική εξέταση: Αυτές οι ενότητες επισκοπούν τα σημεία-κλειδιά για κάθε σύστημα. • Προβλήματα κατά την παρουσίαση: αυτές οι ενότητες δίνουν έναν ξεκάθαρο δρόμο για την εκτίμηση και την αντιμετώπιση των ασθενών που παρουσιάζονται με τις πιο συνήθεις ενοχλήσεις σε κάθε υποειδικότητα. • Πρακτική άσκηση: αυτές οι ενότητες δίνουν με τρόπο περιληπτικό τις πρακτικές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν οι φοιτητές και οι νέοι ιατροί. •  Ιατρική βασισμένη σε στοιχεία: σε αυτά τα πλαίσια υπογραμμίζονται τα συμπεράσματα από μεγάλες κλινικές δοκιμές. • Επείγοντα περιστατικά: σε αυτά τα πλαίσια υπογραμμίζονται οι βασικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των οξέως πασχόντων ασθενών. • Γήρανση, εγκυμοσύνη και εφηβεία: σε αυτά τα πλαίσια υπογραμμίζονται οι διαφορές στην άσκηση της ιατρικής κατά τη διάρκεια αυτών των βασικών σταδίων στη ζωή του ασθενούς, και αποτυπώνονται οι συνδετικοί κ
Τιμή πώλησης: 127 €
Εγχειρίδιο Ιατρικής Φυσιολογίας (13η έκδοση)
Συνοδό εγχειρίδιο της Ιατρικής Φυσιολογίας των Guyton και Hall, 13η έκδοση Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε από το σημαντικότερο σύγγραμμα φυσιολογίας, κατευθείαν στην τσέπη σας! Το Συνοδό Εγχειρίδιο Ιατρικής Φυσιολογίας των Guyton και Hall, αντανακλά τη δομή και το περιεχόμενο του εκτενέστερου κειμένου, βοηθώντας σας να ανακαλέσετε και να αναθεωρήσετε με ευκολία τις πιο ουσιαστικές και απαραίτητες έννοιες της φυσιολογίας. - Χάρη στο περιεκτικό και ευανάγνωστο κείμενο, είναι εύκολη η κατανόηση των πιο σημαντικών πληροφοριών. - Νέα επιστήμη από τη 13η έκδοση σάς βοηθά να παραμείνετε ενήμεροι. - Το μέγεθος τσέπης επιτρέπει την άμεση πρόσβαση για έγκαιρη ενημέρωση.
Τιμή πώλησης: 50 €
Ιατρική Φυσιολογία (Guyton and Hall) 13η έκδοση
Η 13η έκδοση της Ιατρικής Φυσιολογίας των Guyton and Hall συνεχίζει τη μακρά παράδοση ως το πιο δημοφιλές σύγγραμμα φυσιολογίας σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αντίθεση με άλλα συγγράμματα του κλάδου, ο εν λόγω οδηγός διατυπώνει πολύπλοκες έννοιες σε γλώσσα εύκολη και κατανοητή.
Τιμή πώλησης: 105 €
Τροπικά Νοσήματα (4η έκδοση)
Η τέταρτη έκδοση του εγχειριδίου Τροπικά Νοσήματα αποτελεί το απόλυτο βοήθημα για τα ιατρικά ζητήματα που απαντώνται σε τροπικές περιοχές και σε περιβάλλοντα χαμηλών πόρων. Το βιβλίο είναι περιεκτικό και συνοπτικό και αποτελεί έναν φορητό οδηγό που διασφαλίζει ότι θα έχετε πάνω σας άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες. Πλήρως αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη, η τέταρτη έκδοση περιλαμβάνει νέα κεφάλαια σχετικά με τις ανθρωπιστικές κρίσεις, τα μαιευτικά επείγοντα, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντίσταση των αντιβιοτικών. Οι ενότητες που αφορούν στα παιδιατρικά νοσήματα επεκτάθηκαν και ανανεώθηκαν και συμπληρώθηκαν όλες οι παραπομπές σε διαδικτυακές ιστοσελίδες. Χάρη στη σαφή και εύχρηστη μορφή του, γραμμένο και αναθεωρημένο από μια διεθνή ομάδα κλινικών ειδικών, το εγχειρίδιο αποτελεί ένα απαραίτητο βοήθημα σε διεθνές επίπεδο.
Τιμή πώλησης: 55 €
Lippincott Φυσιολογία (1η έκδοση)
Το βιβλίο Lippincott: Φυσιολογία φέρνει τη φυσιολογία στο επίκεντρο. Είναι ένα καινούργιο βιβλίο της σειράς LIR, το οποίο αναφέρεται στο ποιοι είμαστε, πώς ζούμε και τελικώς, πώς αποβιώνουμε. Αρχικά προσδιορίζει τη λειτουργία των οργάνων και μετά εστιάζει στο πως έχουν σχεδιαστεί τα κύτταρα και οι ιστοί ώστε να εκπληρώσουν αυτή τη λειτουργία. Το βιβλίο εστιάζει σε αυτήν την κατεύθυνση όσο κανένα άλλο βιβλίο μέχρι τώρα. Κάθε στοιχείο έχει προσαρμοστεί για να διευκολυνθεί η χρήση και η γρήγορη κατανόηση του περιεχομένου. Τα γραφικά, οι κλινικές Εφαρμογές, και οι Ερωτήσεις Ανασκόπησης της κάθε Ενότητας διδάσκουν και ενισχύουν τις βασικές έννοιες της φυσιολογίας –ιδανικό για διδασκαλία και την προετοιμασία για εξετάσεις/επιτροπές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: • Περισσότερες από 600 έγχρωμες εικόνες με σημειώσεις, το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σειράς βιβλίων, επιμελώς και σκωπτικά (παρατηρείστε τα αστεία!) καθοδηγούν σταδιακά τους αναγνώστες στις σύνθετες διεργασίες. • Οι επισκοπήσεις και οι περιλήψεις των κεφαλαίων θέτουν στόχους για την κατανόηση και δίνουν έμφαση στις βασικές αρχές κάθε κεφαλαίου. • Τα πλαίσια των Κλινικών Εφαρμογών καθώς και οι κλινικές εικόνες παρακινούν τους αναγνώστες να εφαρμόσουν τη γνώση τους, από την θεωρία στη πράξη. • Τα πλαίσια με τα παραδείγματα στα περιθώρια και τα πλαίσια κειμένου τονίζουν αξιοσημείωτες λεπτομέρειες και διατηρούν τη φυσιολογία στο περιβάλλουν του πραγματικού κόσμου. • Τα συνεπή περιγράμματα καθιστούν τις σημαντικές πληροφορίες προσβάσιμες και κατανοητές. • Οι παραπομπές και οι σύνδεσμοι πληροφοριών συμβαδίζουν με τις επικεφαλίδες της σελίδας για να επιταχύνουν την εύρεση της τοποθεσίας και αποτελούν θέματα σε και σε άλλα βιβλία της σειράς LIR για μια διεπιστημονική κατανόηση των βασικών εννοιών. • Οι κριτικές ερωτήσεις δοκιμάζουν την κατανόηση θεμελιωδών εννοιών καθώς και την ικανότητα εξαγωγής συσχετίσεων μεταξύ των πολλαπλών συστημάτων οργάνων.
Τιμή πώλησης: 77 €
Ορθοπαιδικές Δοκιμασίες στην Κλινική Εξέταση
Οι Ορθοπαιδικές Δοκιμασίες στην Κλινική Πράξη αποτελούν χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια φοιτητών, ειδικευομένων αλλά και ειδικευμένων επαγγελματιών και λειτουργών των επιστημών υγείας. Στόχος του συγγράμματος δεν είναι μόνο η απλή παράθεση των κλινικών δοκιμασιών που αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα αλλά και η επίδειξη του ορθού τρόπου εκτέλεσης των δοκιμασιών αυτών, της ερμηνείας και αξιολόγησής τους, και τέλος ενός αλγοριθμικού τρόπου διαφορικής διάγνωσης μέχρι την επίτευξη της τελικής διάγνωσης. Στο σύγγραμμα αυτό, κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε συγκεκριμένη ανατομική περιοχή του μυοσκελετικού συστήματος και παραθέτει τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες δοκιμασίες, χειρισμούς ή σημεία.
Τιμή πώλησης: 65 €
Taylor Εγχειρίδιο Διαφορικής Διάγνωσης: Οδηγός ταχείας προσπέλασης συνήθων συμπτώματων και σημείων (3η έκδοση)
Aντιμετωπίστε αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση κάθε διαγνωστική πρόκληση με αυτό το εγχειρίδιο αναφοράς. Αν έρχεστε αντιμέτωποι με προκλήσεις στη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων για ασθενείς που παρουσιάζονται με μη ειδικά και περιπεπλεγμένα συμπτώματα, αυτό το εγχειρίδιο αναφοράς είναι απαραίτητο για την κλινική πρακτική στην πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας. Οργανωμένο βάσει των πιο συχνών συμπτωμάτων, σημείων, εργαστηριακών και απεικονιστικών ευρημάτων, αποτελεί πολύτιμη πηγή γνώσης, χωρά ακριβώς στην τσέπη της ιατρικής ποδιάς και μπορείτε να το συμβουλευθείτε στη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο ιατρείο σας. • Περιέχει τις πλέον ενημερωμένες ιατρικές εξελίξεις στην κλινική πρακτική μέσα από ολοκαίνουργια κεφάλαια σχετικά με την παθολογική μαστογραφία, την αντιπηκτική θεραπεία, τη διπολική διαταραχή, την εκδορά του κερατοειδούς, τη δυσπαρευνία και την απώλεια της όρασης. • Παρέχεται ακριβής και ορθή διάγνωση, βασισμένη σε ερωτήσεις σύμφωνες με τις κατευθυντήριες οδηγίες βάσει συμπτωμάτων και στη λήψη πληροφοριών από το ιστορικό. • Παρέχει τη δυνατότητα για ταχεία εύρεση των απαραίτητων πληροφοριών, με περισσότερα από 140 ευανάγνωστα κεφάλαια σε συγκεκριμένα πεδία της ψυχικής υγείας, του αφτιού, της μύτης και του τραχήλου, του καρδιαγγειακού, αναπνευστικού, μυοσκελετικού, μεταβολικού συστήματος και πολλών άλλων. Ανατρέξτε σε αυτό το εγχειρίδιο για γρήγορες απαντήσεις κάθε φορά που αντιμετωπίζετε μια διαγνωστική πρόκληση!
Τιμή πώλησης: 45 €
Τα OSCEs με μια Ματιά (2η έκδοση)
Συνεχίζοντας με την οικεία, εύχρηστη μορφή της σειράς, η δεύτερη έκδοση του OSCEs με μια Mατιά αποτελεί για τους φοιτητές της Ιατρικής τόσο ένα εγχειρίδιο για επανάληψη όσο και μια κατανοητή εισαγωγή στην κλινική εξέταση. Πλήρως αναθεωρημένο για να συμβαδίζει με τα τρέχοντα δεδομένα στην κλινική πράξη και σύμφωνα με τις αξιολογήσεις και τις εμπειρίες των φοιτητών, αυτό το βιβλίο με έγχρωμη εικονογράφηση περιέχει ολοκαίνουργια και με σαφή διάταξη κεφάλαια, που περιλαμβάνουν 32 νέους σταθμούς, καλύπτοντας έτσι την κλινική εξέταση ανά ειδικότητα και διευρύνοντας τις πρακτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, οι οποίες αξιολογούνται στις τελικές εξετάσεις.
Τιμή πώλησης: 47 €
Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά (2η έκδοση)
Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά είναι η νέα έκδοση του Musculoskeletal at a Glance. To βιβλίο περιλαμβάνει όχι μόνο τη βασική ανατομία, αλλά επίσης χαρακτηριστικά που συνδέονται με παράπονα ασθενών, την εξέταση και καλύπτεται ιδιαιτέρως η ρευματολογία, καθιστώντας το ιδανικό για τους φοιτητές όλων των επιπέδων. Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά: • Επεκτείνει την αναφορά του στη ρευματολογία για να περιλάβει όλα τα σημαντικά θέματα στη διαδρομή του φοιτητή της Ιατρικής. • Περιλαμβάνει πλήρως εικονογραφημένα κεφάλαια στην εξέταση κάθε συστήματος στο μυοσκελετικό σύστημα. • Παρέχει ασκήσεις αυτοαξιολόγησης σε μελέτες περιστατικών για τον έλεγχο της γνώσης και για την παροχή σχετικών πληροφοριών. • Ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το μυοσκελετικό σύστημα κάτω από έναν τίτλο. Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά είναι ιδανικό για όλους του φοιτητές Ιατρικής που μελετούν το μυοσκελετικό σύστημα ή είναι στην ορθοπαιδική ή ρευματολογική ειδικότητα.
Τιμή πώλησης: 32 €
Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά (3η έκδοση)
Κάθε φοιτητής της Ιατρικής θα πρέπει να είναι ικανός να καταγράψει ένα ακριβές ιστορικό, καθώς και να διενεργήσει μια φυσική εξέταση. Η τρίτη έκδοση του βιβλίου Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά αποτελεί ένα συνοπτικό και υψηλών προδιαγραφών εικονογραφημένο βοήθημα, που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε αυτές τις ζωτικής σημασίας δεξιότητες κατά την πρακτική σας άσκηση στις νοσοκομειακές πτέρυγες. Με έμφαση στη σχέση ασθενούς/ιατρού και σε βασικά ερωτήματα, το κείμενο ενισχύει τη γνώση είτε μέσω της παρουσίασης των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού είτε μέσω της διερεύνησης των συνήθων ιατρικών καταστάσεων. Σταδιακά, με πληροφορίες βασισμένες σε αποδείξεις, όχι μόνο ενισχύει την κλινική αξιολόγηση αλλά βοηθά και στη διαμόρφωση έγκυρης διαφορικής διάγνωσης. Το βιβλίο Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά περιλαμβάνει: • περιεκτικό κείμενο και πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση, με ποικίλες ολοκαίνουργιες κλινικές φωτογραφίες • νέο κεφάλαιο που αφορά στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, το οποίο επεξηγεί πώς να επικοινωνείς σε διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων • πλαίσιο αυτοαξιολόγησης που δύναται να χρησιμοποιηθεί ατομικά, από καθηγητές, ή σε ομαδικό επίπεδο εξάσκησης με σκοπό να σε προετοιμάσει για την Αντικειμενικά Δομημένη Κλινική Εξέταση (Objective Structured Clinical Examination - OSCE). Το βιβλίο Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά είναι ο τέλειος οδηγός τόσο για τους φοιτητές των Ιατρικών επιστημών και των επιστημών υγείας όσο και για τους νέους ιατρούς, καθώς αποτελεί μία ιδανική πηγή γνώσης για τις κλινικές εφαρμογές, την επανάληψη της τελευταίας στιγμής ή όποτε απαιτείται να πραγματοποιηθεί ανακεφαλαίωση.
Τιμή πώλησης: 32 €
Παθολογία με μια Ματιά (3η έκδοση)
Ο κεντρικός τίτλος της ονομαστής σειράς Παθολογία με μια Ματιά παρέχει μια συνοπτική και κατανοητή εισαγωγή στη μελέτη της ιατρικής και είναι ο πλέον ενημερωμένος οδηγός για τις βασικές αρχές της ιατρικής επιστήμης. Είναι ιδανικό για τους φοιτητές ιατρικής, τους ιατρούς και για όσους εκπαιδεύονται στα επαγγέλματα φροντίδας της υγείας. Η Παθολογία με μια Ματιά παρουσιάζει κάθε θέμα σε ένα δισέλιδο, με τις έννοιες-κλειδιά να συνοδεύονται από πίνακες, πλούσια εικονογράφηση, φωτογραφίες και διαγράμματα. • Καθώς χρησιμοποιήθηκε από χιλιάδες φοιτητές στις προηγούμενες δύο εκδόσεις, έχει πλήρως αναθεωρηθεί και ενημερωθεί, για να διασφαλιστεί ότι παραμένει ΤΟ βασικό εγχειρίδιο για επανάληψη • Περιέχει νέα κεφάλαια σχετικά με το ιστορικό και την κλινική εξέταση, τη συγκατάθεση του ασθενούς και την εμπιστευτικότητα και την κατάχρηση ουσιών • Προσφέρεται επιπλέον κάλυψη των βασικών θεμάτων για τη διάγνωση και τη θεραπεία των συχνότερων συμπτωμάτων και καταστάσεων. Κριτική στις προηγούμενες εκδόσεις «Φανταστικό εγχειρίδιο επανάληψης πριν από τις επαναληπτικές εξετάσεις, με όλο το εύρος των πληροφοριών που χρειάζεστε, πλήρη εικονογράφηση και σαφή διαγράμματα». Φοιτητής Ιατρικής, St. Georges Medical School «Το πιο ενημερωμένο και με τον καλύτερο τρόπο μορφοποιημένο κείμενο ιατρικής που κυκλοφορεί. Περιέχει ακριβείς και σαφείς επεξηγήσεις των ιατρικών καταστάσεων, τις οποίες κάθε φοιτητής αναμένεται να γνωρίζει. Το αγαπημένο του φοιτητή!» Φοιτητής Ιατρικής, Nottingham University «Οπωσδήποτε το συνιστώ σε όλους τους φοιτητές στο τελευταίο έτος των σπουδών τους...» Τελειόφοιτος φοιτητής, GKT «...Από την πρώτη επαφή με το βιβλίο γνωρίζεις ότι δεν θα το αποχωριστείς...» Gube Magazine, Melbourne University Medical Students Association
Τιμή πώλησης: 65 €
Οικογενειακή Ιατρική: Περιπατητική Φροντίδα & Πρόληψη (5η έκδοση)
ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Το σύγγραμμα Οικογενειακή ιατρική: Περιπατητική φροντίδα και πρόληψη αποτελεί τον απόλυτο οδηγό με μια ματιά για τη διάγνωση και τη θεραπεία των συνηθέστερων προβλημάτων που απαντώνται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το βιβλίο καλύπτει όλο το εύρος της περιπατητικής ιατρικής και είναι οργανωμένο με βάση τη ροή της φροντίδας του ασθενούς. Ξεκινά με τη διερεύνηση των σημείων και των συμπτωμάτων, ακολουθούμενη από συστάσεις ειδικών σχετικά με την αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι πληροφορίες παρουσιάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να καθίσταται δυνατόν να δημιουργηθεί μία λίστα πιθανών διαγνώσεων, να διενεργηθούν οι πιο αποτελεσματικές αλλά και οικονομικές εξετάσεις και να συνταγογραφηθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Σε όλο το βιβλίο «υφαίνονται» οι αρχές της λήψης κλινικών αποφάσεων και των αποτελεσματικών στρατηγικών αντιμετώπισης βάσει στοιχείων τεκμηρίωσης. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ NEO! Σύστημα Αξιολόγησης βάσει ισχύος στοιχείων τεκμηρίωσης το οποίο παρέχει διαβαθμισμένα στοιχεία για τις συστάσεις αντιμετώπισης που παρέχονται σε κάθε κεφάλαιο NEO! Έγχρωμο ένθετο με 30+ φωτογραφίες NEO! Περισσότερους, διεθνώς αναγνωρισμένους, συνεργάτες NEO! Πλήρης αλλά περιεκτική κάλυψη κάθε σημαντικού σημείου, συμπτώματος και ενοχλήματος που απαντάται στην περίθαλψη των εξωτερικών ασθενών NEO! Εισαγωγή στο κάθε κεφάλαιο με Σημεία-Κλειδιά NEO! Η παρουσίαση του θέματος σε κάθε κεφάλαιο ενισχύει τη γρήγορη εξέταση των βασικών πληροφοριών στην επιτόπου φροντίδα
Τιμή πώλησης: 55 €
Επείγουσες Καταστάσεις Εσωτερικής Παθολογίας
Tο βιβλίο Επείγουσες καταστάσεις Εσωτερικής Παθολογίας θα αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τους νέους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση ασθενείς με δύσκολες και επείγουσες νοσολογικές οντότητες, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία αλλά και σε Κέντρα Υγείας, όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι ουσιαστική η παροχή έγκαιρης και σωστής πρώτης βοήθειας. Η καλή γνώση της παθοφυσιολογίας, της κλινικής εικόνας και της ερμηνείας των βασικών παρακλινικών εξετάσεων θα βοηθήσει στην ορθολογική διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση δυσεπίλυτων προβλημάτων.
Τιμή πώλησης: 19 €